Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Miting de protest împotriva marşului unioniştilor

|versiune pentru tipar||
PSDPPSM / 5 august 2012

În dimineaţa zilei de astăzi, la Bălţi, Uniunea Forţelor de Stînga a organizat un miting de protest.

Liderul social democraţilor, Victor Şelin, a informat participanţii despre acţiunile şi decizia Comisiei Electrorale Centrale de a interzice iniţierea Referendumului republican legislativ privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Prin acţiunile sale, CEC a ignorat opinia şi dorinţa a peste 200 mii de cetăţeni, care şi-au exprimat susţinerea acestei iniţiative.

Mai mult ca atît, cei 6 membri ai Comisiei Electorale Centrale, promovaţi în funcţii de PLDM, PDM şi PL, împreună cu întreaga conducere a Alianţei pentru Integrare Europeană interzice orice iniţiativă îndreptată în interesul cetăţenilor Republicii Moldova şi acţionează doar la indicaţia partenerilor săi străini şi în interesul străinilor.

Prin asemenea acţiuni, liderii AIE doresc să transmită populaţiei că doar ei sînt stăpîni în această ţară şi că vor face ceia ce vor dori, ignorînd orice normă juridică.

Acceptarea de către autorităţi a marşului unioniştilor este o nouă dovadă că conducerea statului este preocupată de pregătirea şi asigurarea tuturor condiţiilor pentru cei, care cheamă la lichidarea statului nostru — Republica Moldova şi nu asigură respectarea prevederilor constituţionale. Trimiterea a mii de poliţişti, inclusiv trupele cu destinaţie speciale, evidenţiază grija autorităţilor de cetăţenii străini şi nu a băştinaşilor, a menţionat Victor Şelin.

La rîndul său, Victor Stepaniuc, Preşedintele Partidului Popular Socialist, a mulţumit social democraţilor pentru organizarea campaniei de colectare a semnăturilor pentru a organiza acest referendum şi dat fiind faptul că formaţiunea pe care o conduce a susţinut şi a ajutat Grupul de iniţiativă a făcut apel, către toţi cei prezenţi, de consolidare şi apărare a drepturilor constituţionale.

Participanţii la acţiunea de protest au susţinut iniţiativele propuse de liderul social democrat şi au confirmat susţinerea în lupta pentru apărarea democraţiei, normelor de drept şi interesul cetăţenilor.

Sursa: www.psdm.md

Declaraţia Uniunii Forţelor de Stînga Declaraţia PCRM şi PSD privind evaluarea solidară a cauzelor crizei politice şi social-economice din Republica Moldova