Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Derularea campaniei “Poporul Moldovei împotriva Guvernului”

|versiune pentru tipar||
PSD / 29 noiembrie 2011 | 
Partidul Social Democrat

Astăzi în cadrul conferinţei de presă, liderul Partidului Social Democrat Victor Şelin a adus spre cunoştinţă rezultatele primelor zile de desfăşurare a Campaniei “Poporul Moldovei împotriva Guvernului”.

“Pînă astăzi, sunt adunate peste 6800 de semnături ale cetăţenilor RM care susţin iniţiativa de a depune o petiţie la Curtea de Apel privind anularea tarifelor pentru serviciile comunale”, a precizat Victor Şelin.

Potrivit lui Şelin, Guvernul se face vinovat de calitatea vieţii moldovenilor, iar prin aprobarea bugetului pentru anul 2012 va înrăutăţi situaţia din ţară şi noua politică bugetar-fiscală va fi în detrimentul pensionarilor, persoanelor cu dizabilităţi şi chiar a angajaţilor bugetari, care vor achita impozite din veniturile sale şi totodată vor plăti pentru produse alimentare, medicamente a căror preţuri, la fel, includ impozite şi accize exagerate.

Victor Şelin a menţionat că la iniţiativa mai multor oameni, care se adresează la protestatarilor din corturile amplasate în PMAN, a fost înaintată propunerea de a desfăşura un bazar în faţa Guvernului, unde oamenii îşi vor vinde lucrurile personale Cabinetului de Miniştri. Prin această acţiune, se propune sensibilizarea membrilor Guvernului şi a întregii societăţi privind starea gravă în care se află poporul Moldovei.

Liderul PSD a precizat că proiectele sociale propuse Guvernului şi Parlamentului au fost refuzate şi ignorate, deoarece politica antisocială promovată de actuala Guvernare nu este altceva decît executarea ordinelor impuse din exterior ceea ce a determinat PSD să organizeze Acţiunile de Protest în masă.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Declaraţia Preşedintelui Partidului Social Democrat din Moldova, Victor Şelin, în ajunul dezbaterii şi adoptării bugetului de stat pentru anul 2012 Reportaj din Piaţa Marii Adunări Naţionale — 29 noiembrie 2011