Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comunicat de presă al Organizaţiei Municipale a Partidului Social-Democrat din Bălti

|versiune pentru tipar||
PSD / 19 septembrie 2008
Partidul Social Democrat

Actele de trădare săvîrşite de către secretarul general al PSD Eduard Muşuc şi preşedintele PSD Dumitru Braghiş, în ceea ce priveşte colaborararea lor suspectă şi inacceptabilă cu preşedintele Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin, va fi subiectul de discuţie al Conferinţei extraordinare a Organizaţiei Municipale a Partidului Social Democrat (OMPSD) din Bălţi, programată pentru duminică, 21 septembrie.

Conferinţa respectivă va avea loc la ora 16:30 în incinta Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” din Bălţi.

Decizia privind convocarea Conferinţei extraordinare a fost aprobată unanim la 04.09.08 în cadrul şedinţei Consiliului OMPSD din Bălţi la care au participat 15 dintre cei 26 de membri ai Consiliului.

“In ultimile luni situaţia internă a Partidului Social Democrat aminteşte despre un SRL cu doi fondatori în persoana lui Dumitru Braghiş şi a lui Eduard Muşuc, care percep partidul ca un instrument de rezolvare a problemelor personale şi anume obţinerea funcţiilor de răspundere în CMC şi în viitorul Guvern. Fapt pentru care, cei doi conducători ai PSD au devenit marionete poltice în mîinile lui Vladimir Voronin şi Mark Tcaciuc, transformînd PSD-ul într-un partid de buzunar. Tratativele ascunse cu PCRM întreprinse de către cei doi conducători ai PSD au compromis platforma electorală anunţată la alegerile parlamentare din 2005 şi la alegerile locale generale din 2007, cauzînd totodată daune considerabile imaginii PSD şi a membrilor acestuia. Ţinînd cont de situaţia creată, fiecare membru a OMPSD din Bălţi trebuie să primească decizia responsabilă privind păstrarea apartenenţei la PSD sau plecarea din rîndurile acestui partid”, a declarat Sergiu Banari, preşedintele OMPSD din Bălţi la şedinţa respectivă.

Rezultatele şi deciziile luate în cadrul Conferinţei extraordinare din 21 septembrie vor fi prezentate în cadrul unei Conferinţe de presă programată pentru 22 septembrie, ora 11:00, la Agenţia Infotag din Chişinău str. Kogălniceanu, 76.

Sergiu BANARI
Preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD din Bălţi
Declaraţia Partidului Social Democrat Efectele crizei mondiale asupra Economiei Republicii Moldova