Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimente

Evenimente ale Partidului Liberal (PL)

31 august 2016
La Chişinău a avut loc şedinţa Biroul Politic al Partidului Liberal, în cadrul căreia liderul formaţiunii, Mihai Ghimpu, a fost desemnat în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, în cadrul alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie 2016.

Activitatea internă de partidAlegeri

18 aprilie 2016
Partidul Liberal a organizat o şedinţă comună de lucru cu participarea miniştrilor şi primarilor liberali, eveniment la care a participat şi preşedintele partidului, Mihai Ghimpu. Principalele subiecte discutate în cadrul şedinţei au fost: aprobarea de către Parlament a politicii bugetar-fiscale, Legea bugetului de stat pentru anul 2016, reformele ce ţin de descentralizarea administraţiei publice locale, creşterea competenţelor pentru APL, aplicarea la programe şi proiecte transfrontaliere etc.

Activitatea internă de partidAdministraţie publicăPolitici guvernamentale

11 aprilie 2016
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal în cadrul căreia s-a discutat despre criteriile de selectare a candidatului PL la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, precum şi despre calităţile pe care trebuie să le întrunească acesta. “Nu am discutat nume concrete, a fost o discuţie preventivă, este prea devreme să stabileşti o tactică şi strategie, candidatul. Avem timp de ajuns, important este ca partidul trebuie să fie gata de aceste alegeri, astăzi este mai important ca niciodată continuitate parcursului european”, a spus liderul liberal, Mihai Ghimpu.

Activitatea internă de partidAlegeri

10 ianuarie 2016
Partidul Liberal şi-a convocat în şedinţă Consiliul Republican, unde s-a discutat despre situaţia social-politică din RM şi despre discuţiile purtate cu PDM, PLDM şi PPEM pentru constituirea unei majorităţi parlamentare. Consiliul Republican a decis ca PL va participa la formarea unei majorităţi parlamentare şi a împuternicit Biroul politic să negocieze Acordul de formare a majorităţii parlamentare, programul de guvernare, structura şi componenţa Guvernului.

Activitatea internă de partidPolitici guvernamentaleRelaţii interpartinice

PLDM, PDM şi PL au semnat Acordul de constituire a AIE-3
23 iulie 2015 | 
Pe 23 iulie 2015, la Chişinău, liderii partidelor pro-europene au semnat Acordul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană 3. Acordul a fost semnat de Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat (PDM) şi de Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL)[]

Activitatea internă de partidPolitici guvernamentaleRelaţii interpartinice

Evenimente majore

Arhiva

2016 [4]
2015 [1]
2014 [56]
2013 [62]
2012 [36]
2011 [52]
2010 [26]
2009 [63]
2008 [47]
2003 [3]
Alegeri [106]

Site-uri relevante