Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePL

Evenimente ale PL la tema “Atitudinea faţă de guvernare”

9 iunie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Partidului Liberal a declarat că este necesară modernizarea Armatei Naţionale, refuzând la modelul sovietic. Liberalii propun să fie modificată Legea cu privire la apărarea naţională, cu privire la pregătirea cetăţenilor pentru apărarea Patriei şi cu privire la rezerva forţelor armate. Totodată, PL propune ca serviciul militar să fie realizat în baza de contract.
26 mai 2014 | 
Partidul Liberal doreşte ca Republica Moldova să devină membru al Oraganizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), iar pentru aceasta ar urma să fie modificată Constituţia ţării, despre aceasta a declarat conducerea PL, în cadrul unei conferinţe de presă.
30 aprilie 2014 | 
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi colegul său de partid, Valeriu Munteanu, au declarat în cadrul unei conferinţe de presă că recenta vînzare a acţiunilor de la Banca de Economii a făcut ca acestea să treacă în mîna premierului rus, Dmitri Medvedev. În acest context, PL a adresat trei demersuri către organele principale de control prin care a solicitat să se intervină prompt în stoparea acestor acţiuni.
15 aprilie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Liberal a declarat că se solidarizează cu profesorii, care au ieşit la proteste şi cere Guvernului să majoreze cu 50% salariile profesorilor. Liberalii solicită Guvernului să eficientizeze Bugetul Educaţiei, să instituie un cadru legal, care să permită salarizarea pe criteriul de performanţă şi să majoreze salariile profesorilor.
24 februarie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Partidului Liberal a anunţat că se vor adresa din nou la Curtea Constituţională, pentru a cere interpretarea unei prevederi legale cu privire la indemnizaţia socială pentru copii şi persoane cu dizabilităţi din Legea privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale.
17 februarie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Liberal a anunţat că s-a adresat Curţii Constituţionale cu o sesizare privind posibilitatea modificării configuraţiei politice a Parlamentului. Liberalii sunt indignaţi de faptul că foştii colegi de partid, care astăzi sunt liberali-reformatori, au creat şi au schimbat numele fracţiunii parlamentare.
12 februarie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Partidului Liberal a acuzat coaliţia de guvernare că pune în pericol cursul european al Republicii Moldova. Liderul PL, Mihai Ghimpu a subliniat că Partidul Liberal a sesizat în repetate rînduri Curtea Constituţională în legătură cu încălcările grave ale Coaliţiei de guvernare, şi astfel au fost înlăturate abuzurile şi încălcările.
5 februarie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PL, Corina Fusu, a acuzat Coaliţia Pro-Europeană de Guvernare de lipsă de atenţie faţă de viitoarele şi tinerele mămici. “În anul curent indemnizaţiile lunare pentru îngrijirea copilului cu vîrsta de pînă la 3 ani au fost reduse în jumătate. Viitoarele mămici erau obligate să aleagă între salariu şi indemnizaţie în cazul în care decid să rămînă la locul de muncă după un termen de şapte luni de sarcină”, a menţionat deputatul.
3 februarie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii liberali s-au adresat cu o sesizare la Curtea Constituţională, contestînd decizia Parlamentului de a aproba noile prevederi ale Codului Electoral şi anume direcţionarea a 2% din impozitele salariale către ONG-urile de utilitate publică şi către instituţiile religioase.
31 ianuarie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că Ministerul Educaţiei continuă să adune date cu caracter personal despre elevi şi părinţii acestora, indiferent de interdicţia oficială a Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal.
18 ianuarie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu a făcut publice noi dovezi ale încălcărilor depistate în proiectul politicii bugetar-fiscale adoptate la finele anului 2013. El a menţionat că, de exemplu, compania de construcţii “Glorinal”, în decursul ultimilor doi ani “nemotivat este scutită de achitarea impozitelor de milioane”. Liberalul a comunicat că “va veni timpul, cînd toţi infractorii vor răspunde în faţa legii, indiferent de funcţiile pe care le ocupă”.
18 decembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Partidului Liberal a acuzat majoritatea de guvernare, considerînd-o responsabilă de situaţia dezastruoasă a pieţei preparatelor farmaceutice din Moldova. “În ţară se importă materie primă de calitate joasă. Pe multe preparate lipseşte termenul de valabilitate. (…) Preparatele sunt păstrate cu grave încălcări ale regulamentului, iar laboratorul nu este funcţionabil, deoarece timp de 18 ani de activitate aşa şi nu a fost acreditat”, a comunicat deputatul liberal Gheorghe Brega.
9 decembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a solicitat ministrului Educaţiei, Maia Sandu să anuleze decizia de a exclude examenul la “Istoria Românilor” la absolvirea treptei gimnaziale. “Noi, cei care am trăit în perioada sovietică, ştim ce înseamnă un examen de capacitate, noi nu am vorbit limba şi nu am învăţat istoria, noi avem nevoie de foarte mulţi ani pentru a schimba cunoştinţele, mentalitatea cetăţenilor noştri şi nimic nu poate să ne ajute — nici semnarea Acordului de Asociere cu UE, nici libera circulaţie în UE, nici chiar statutul de ţară membră a UE, dacă noi rămînem în afara istoriei noastre”, a precizat liderul liberal.
25 noiembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Partidului Liberal a venit cu un apel către partidele de guvernare şi anume către PLDM şi PD, prin care le-a îndemnat să înceteze orice luptă de influenţă în teritorii, pentru a nu pune în pericol cursul european al RM. Liderul PL, Mihai Ghimpu a adus exemplul Comratului, unde se atestă o situaţie politică instabilă, precum şi a amintit de situaţia de la Banca de Economii şi Aeroportul Internaţional Chişinău.
24 septembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liberalii au solicitat examinarea în regim prioritar a Legii finanţelor publice locale. Potrivit vicepreşedintelui PL, Dorin Chirtoacă, legea va exclude factorul politic în procesul de transferare a banilor către autorităţile locale şi va stabili relaţii directe între centru şi primării, ceea ce asigură o mai mare transparenţă şi prevede formule echitabile de transferuri.
23 septembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Liberal a criticat dur ultimele declaraţii ale ministrului Valeriu Lazăr potrivit cărora Republica Moldova ar putea ceda unele acţiuni din patrimoniul Moldovagaz, către Gazprom, asta din contul unor datorii faţă de gazele naturale ruseşti. Partidul Liberal a solicitat Guvernului să renunţe la aceste practici de deznaţionalizare, care după părerea liberalilor “sunt acţiuni deliberate de cedare Federaţiei Ruse a activelor importante, ceea ce loveşte în independenţa energetică a Republicii Moldova”.
13 septembrie 2013 | 
Liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că a sesizat Procuratura Generală în privinţa cedării de către Guvern a 22,7% din acţiunile Băncii de Economii. Liderul PL a declarat că nu putem intra în UE şi NATO cu Aeroportul, Banca de Economii şi Gazoductul gestionate de ruşi. Reprezentanţii Partidului Liberal au mai anunţat că vor organiza acţiuni de protest, dacă Guvernul nu va rezolva în folosul statului situaţia creată la Banca de Economii.
6 septembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii din fracţiunea Partidului Liberal au solicitat ca şedinţa plenară a Parlamentului privind examinarea situaţiei de la Banca de Economii şi a concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău unei firme din Rusia, să fie organizată la începutul săptămânii viitoare, nu la 26 septembrie cum a decis Biroul Permanent. “Discutăm cu juriştii de partid, dar şi cu alţi jurişti pentru a formula o adresare către Procuratura Generală pe cazul BEM. Este strigător la cer ca 3 funcţionari să vitregească statul de acest bun. Vedem aici o infracţiune ce ţine de depăşirea atribuţiilor de serviciu”, a declarat deputatul liberal Valeriu Munteanu.
30 august 2013 | 
Conducerea Partidului Liberal i-a blamat în cadrul unei conferinţe de presă, pe guvernanţi pentru faptul că au intenţionat să elimine sintagma “cea română” din sărbătoarea naţională “Limba noastră cea română”. “Uneori aceştia îi întrec pe comunişti, pentru că şi comuniştii uneori aveau rezerve faţă de populaţie. Ei vor să scoata limba română, dar nici comuniştii nu au venit cu asemenea iniţiativă. Halal de asemenea guvernanţi”, i-a acuzat Mihai Ghimpu.
18 iulie 2013 | 
Deputaţii Fracţiunii Liberale din Parlament au susţinut o conferinţă de presă cu tema: “Totalurile sesiunii parlamentare de primăvară-vară, 2013”. Liderul formaţiunii, Mihai Ghimpu, a declarat că “dupa excluderea PL-ului de la guvernare, ne-am ales cu 2 lucruri: raider politic şi cancer verde-verde. Lumea trebuie să cunoască toate aceste lucruri, inclusiv faptul că Coaliţia Proeuropeană este departe de AIE, iar marea diferenţă o face lipsa PL-ului din noua Coaliţie”.
16 iulie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu, a declarat că formaţiunea sa “îşi exprimă dezacordul, dezamăgirea profundă şi îngrijorarea în legătură cu propunerea pe care a făcut-o recent prim-ministrul, Iurie Leancă omologului său de la Bucureşti, Victor Ponta, cu referire la studiile în România”. În acest context, PL a solicitat prim-ministrului Iurie Leancă să îşi retragă propunerea, iar prim-ministrului României, Victor Ponta, să nu dea curs acestei propuneri deoarece “după cum se cunoaşte, pentru mulţi tineri este unica şansa de a face studii şi România este ţara lor, unde, ca şi toţi ceilalţi români, au dreptul să-şi facă studiile”.
8 iulie 2013 | 
Deputaţii fracţiunii Partidului Liberal au susţinut o conferinţă de presă cu privire la proiectul de lege adoptat în primă lectură de către Parlament în legătură cu privatizarea proprietăţilor publice. Liberalii şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu adoptarea în primă lectură a proiectului de lege cu privire la privatizarea unor bunuri, proprietate publică a statului şi unităţilor administraţiei publice locale, întrucât această privatizare nu vine să aducă bani în buget sau să contribuie la dezvoltarea economică a statului, ci mai mult urmăreşte interesele proprii sau a unui grup anume.
24 iunie 2013 | 
Preşedintele PL, Mihai Ghimpu a propus în cadrul unei conferinţe de presă, instalarea posturilor vamale şi fiscale pe Nistru. “În acest fel, vom reuşi să convingem Comisia Europeană că frontiera cu Ucraina este sub control strict. În condiţiile nereglementării conflictului transnistrean, noi nu vom putea controla graniţa de est. Una dintre soluţii ar fi instalarea posturilor vamale. Doar asemenea posturi vor putea asigura gestionarea fluxului de mărfuri prin graniţa de est cu Ucraina”, a argumentat Ghimpu. În opinia lui, fără un control strict la graniţa cu Ucraina, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu va fi parafat şi semnat.
14 iunie 2013 | 
Liderul PL, Mihai Ghimpu, a menţionat la o conferinţă de presă că actualul ministru al Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, trebuia demult eliberat din funcţie. Liberalul susţine că ar fi trebuit mai demult să se întîmple acest lucru, dar Octavian Ţîcu a evitat să vorbească despre această problemă atunci, deoarece situaţia între partidele de Alianţă era şubredă şi acest conflict ar fi creat şi mai multe probleme. “Dl Ţîcu este un intelectual, care are o poziţie şi, dacă a văzut nişte fărădelegi, el spune. Poate este şi luptă între ei, între sportivi, dar faptul că omul a scos în vileag nişte încălcări e un exemplu bun de urmat”, a spus Ghimpu.
4 iunie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că Acordul de Asociere RM-UE nu va fi parafat la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius. El l-a acuzat pe liderul PLDM Vlad Filat de faptul că liberalii au plecat în opoziţie şi consideră că fostul premier a îndeplinit “comanda Rusiei”. Potrivit lui Ghimpu, PL va vota doar pentru proiectele de legi care sunt îndreptate spre realizarea reformelor îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor şi implementarea standardelor europene în Moldova.
8 mai 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii Consiliului de reformare al Partidului Liberal au lansat un apel de unificare către toate partidele şi mişcările socio-economice de dreapta. Liderul grupului, Ion Hadârcă, a declarat că apelul de unificare a potenţialului uman are scopul de consolidare a unei drepte politice pro-europene. Acesta a menţionat că a venit timpul să se pună punct dispersării inutile a forţelor româneşti pro-europene, care trebuie să se regăsească într-o singură entitate politică.
29 aprilie 2013 | 
Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că se va adresa cu o sesizare Curţii Constituţionale privind constituţionalitatea proiectului privind interimatul funcţiei de preşedinte al Parlamentului. Liberalul susţine că liderul PLDM, Vlad Filat a uzurpat puterea în stat prin intermediul dnei Liliana Palihovici, iar preşedintele ţării, Nicolae Timofti se face complice la această nelegiuire, prin faptul că a promulgat legea în regim de urgenţă.
23 aprilie 2013 | 
Conducerea PL a susţinut o conferinţă de presă cu privire la situaţia politică din ţară dupa hotărârea CC privind interpretarea articolelor 101 şi 102, dar şi perspectivele formării AIE-3 şi depăşirea crizei politice. “Eu cred că această hotărâre este un semnal şi pentru judecătorii şi procurorii noştri care reprezintă legea. Mă bucur că, în sfîrşit, a venit dreptatea pe acest pămînt. Hotărîrea Curţii Constituţionale a adus acea dreptate aşteptată timp de 20 de ani de cetăţenii noştri care sunt umiliţi de mult timp, de 200 de ani”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.
9 aprilie 2013
Preşedintele liberalilor, Mihai Ghimpu a declarat într-o conferinţă de presă că formaţiunea sa este gata să aleagă un nou prim-ministru cu excepţia lui Vlad Filat. El i-a recomandat lui Filat “să lase fotoliul şi să se odihnească puţin, să se gîndească la ceea ce a făcut”. Totodată, liderul PL şi-a exprimat indignarea în legătură cu acţiunile întreprinse de Ministerul Educaţiei în ceea ce priveşte organizarea examenelor de bacalaureat.
2 aprilie 2013 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că formaţiunea sa insistă în continuare că preşedintele PLDM, Vlad Filat nu poate fi numit din nou în funcţi de prim-ministru. “Vlad Filat a compromis priincipiile şi valorile stabilite în cadrul coaliţiei de guvernare. Dacă el va insista să rămână în funcţia de prim-ministru, atunci vom avea alegeri parlamentare anticipate iar PLDM-ul trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru aceste alegeri”, a spus Ghimpu.
31 martie 2013
La Chişinău a avut loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal, în cadrul căreia s-a discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova. Membrii prezenţi la şedinţă au decis formarea AIE-3 împreună cu PLDM şi PD iar PLDM să înainteze o altă candidatură la funcţia de Prim-ministru. “În cazul în care PLDM insistă ca Vlad Filat să fie din nou Prim-ministru, atunci să-şi asume declanşarea alegerilor anticipate şi consecinţele care pot afecta pentru mult timp drumul nostru european”, se arată într-un comunicat de presă emis de PL.
19 martie 2013
La Chişinău s-a desfăşurat şedinţa Biroului Politic al Partidului Liberal. La sfârşitul întrunirii, liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că un eventual vot comun PLDM-PCRM pentru demiterea lui Marian Lupu din funcţia de preşedinte al Parlamentului nu înseamnă altceva decât “moartea definitivă a Alianţei”. “Nici nu pot să-mi închipui aşa ceva. Toate aceste jocuri trebuie să aibă un sfârşit”, a declarat Ghimpu.
13 martie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PL, Mihai Ghimpu s-a arătat convins că nu se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate. De asemenea, Mihai Ghimpu a declarat că RM nu trebuie să se grăbească cu finalizarea negocierilor privind Acordul de Liber Schimb RM-UE, negocierile trebuie să fie continuate şi în luna martie, aprilie şi în noiembrie, pînă cînd nu se va identifica soluţia corectă în raport cu producătorii agricoli autohtoni.
20 februarie 2013 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că toţi funcţionarii implicaţi în scandalurile de corupţie din ultima perioadă trebuie să-şi dea demisia de onoare. “Ca urmare a fărădelegilor devenite publice, ar fi trebuit să aibă loc demisia imediată a tuturor celor implicaţi. Demisia de onoare a tuturor fucţionarilor, inclusiv a prim-ministrului, este iminentă”, a spus Ghimpu. Totodată, preşedintele liberal a subliniat că pledează pentru păstrarea Alianţei pentru Integrare Europeană, dar una pentru cetăţeni.
14 februarie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că nu renunţă la acordul de constituire a AIE. “Acordul rămîne valabil deoarece nu am primit nicio solicitare în scris din partea PLDM. Iar PL se pronunţă pentru păstarea acestei coaliţii şi evitarea alegerilor anticipate, din acest motiv venim cu un mecanism de conciliere”, a opinat Ghimpu. Mecanismului de conciliere prevede ca în următoarea perioadă PDM şi PLDM să pună capăt disensiunilor politice, toţi liderii AIE să se aşeze la masa de conciliere cu participare partenerilor externi iar liderul PLDM să îşi retragă afirmaţiile din 13 februarie curent.
10 februarie 2013
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal, în cadrul căreia liderul PL, Mihai Ghimpu le-a prezentat delegaţilor informaţii despre situaţia social-politică din Republica Moldova, relaţiile din AIE, progresele înregistrate în realizarea parcursului european, reformele care urmează a fi desfăşurate şi iniţiativele legislative ale deputaţilor PL. Totodată, Consiliul Republican PL a susţinut decizia Biroului Permanent ca Ion Cebanu să fie propus la funcţia de director al Agenţiei “Moldsilva”, iar Octavian Ţâcu — în calitate de Ministru al Tineretului şi Sportului.
1 februarie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a prezentat o interpelare adresată Procuraturii Generale, Serviciului de Informaţii şi Securitate, precum şi Comisiei Parlamentare pentru securitate şi ordine publică, prin care cere desfăşurarea unei anchete în legătură cu declaraţiile preşedintelui fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ. Potrivit lui Ghimpu, Valeriu Streleţ minte şi dezminte afirmaţiile că a fost “unul dintre primii care a aflat despre întîmplarea din 23 decembrie 2012 din rezervaţia naturală «Pădurea Domnească» unde a fost ucis omul de afaceri, Sorin Paciu”.
23 ianuarie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că vede două posibile scenarii de soluţionare a crizei din Alianţa pentru Integrare Europeană: ori se încetează războiul şi reglările de conturi, ori atît Vlad Filat, cît şi Vlad Plahotnciuc îşi dau demisia. “În PLDM sunt oameni care pot fi prim-miniştri şi în PDM sunt oameni care pot deveni prim-vicepreşedinţi de Parlament”, a notat preşedintele liberal.
18 octombrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că formaţiunea sa consideră că cetăţenii Republicii Moldova plecaţi la munci peste hotare trebuie scutiţi pentru un termen de 30 de zile pe an de plata vinietei, care va fi introdusă în scurt timp. El a menţionat că cetăţenii moldoveni au plecat peste hotare nu de bună voie, ci de nevoie, iar pe banii transferaţi de ei acasă se dezvoltă economia ţării. “De aceea, considerăm că cetăţenii noştri trebuiesc scutiţi de această taxă atunci cînd vin în vacanţă o lună pe an”, a spus Mihai Ghimpu.
21 august 2012 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că ştie de ce şeful delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schuebel a criticat activitatea politicienilor, menţionînd că aceştia se concentrează mai mult pe problemele de partid şi cele personale, decît interesele naţionale ale statului. “În această perioadă am avut alegeri parlamentare, referendum şi alegeri locale. În apropierea campaniilor electorale, partidele nu fac reforme. Astfel, Schuebel a dorit să ne spună că am ales preşedintele şi trebuie să începem să lucrăm”, a menţionat Mihai Ghimpu.
13 februarie 2012 | 
Partidului Liberal renunţă la funcţia de preşedinte al Parlamentului, dar şi la dreptul de a propune candidatul la funcţia de preşedinte al ţării, despre aceasta a declarat într-o conferinţă de presă liderul PL, Mihai Ghimpu. Potrivit lui, celelalte două partide din alianţă ar fi jucat pe la spatele PL, iar din acest motiv schimbă tactica în cadrul AIE. “PL a obosit de jocurile pe la spate. Am hotărât în cadrul Biroului Politic al partidului să nu mai acceptăm aceste jocuri. Rămânem în alianţă, dar vom schimba tactica şi nu vom mai apăra alianţa aşa cum am făcut până acum”, a declarat preşedintele liberal.
5 august 2009
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Vlaicu Pârcălab nr. 13, pe tema: “Atribuirea mandatelor parlamentare după o formulă ce favorizează Partidul Comuniştilor”.
23 iulie 2009 | 
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul PL din str. V. Pârcălab 13, pe tema: “Despre falsele probe ale Procuraturii Generale în acuzarea Partidului Liberal de implicare în evenimentele de la 7 aprilie”.
22 iulie 2009 | 
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul din str. Vlaicu Pârcălab nr. 13, pe tema: “Admiterea 2009: Vladimir Voronin a minţit atunci când a promis tuturor tinerilor studii gratuite”.
20 iulie 2009 | 
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Vlaicu Pârcălab 13, pe tema: “Sărăcia, ruina şi emigrarea în masă — efectul sinistru al guvernării comuniste”.
17 iulie 2009
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a desfăşurat un flash-mob în faţa Companiei Teleradio Moldova, cu genericul: “Cenzura în mass-media publică. Manipularea prin intermediul holdingurilor media ale PCRM”.
17 iulie 2009 | 
Partidul Liberal a organizat o conferinţa de presă, la sediul din str. Vlaicu Pârcălab nr. 13, pe tema: “Cenzura în mass-media publică. Favorizarea PCRM la audiovizualul public. Manipularea alegătorilor prin intermediul holdingurilor media ale PCRM”.
16 iulie 2009 | 
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul din str. Vlaicu Pârcălab nr. 13, pe tema: “Stat de drept cu justiţie comunistă”.
15 iulie 2009 | 
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a desfăşurat un flash-mob în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, cu genericul: “Vaccina anticomunistă!”.
14 iulie 2009 | 
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă la sediul partidului din str. Vlaicu Pârcălab nr. 13, pe tema: “Lipsa politicilor de dezvoltare a infrastructurii, inclusiv în localităţile rurale”.
13 iulie 2009 | 
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul PL din str. Vlaicu Pârcălab 13, pe tema: “Criza sistemului educaţional — rezultatul ineficienţei guvernării comuniste”.
10 iulie 2009 | 
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul din str. Vlaicu Pârcălab 13, pe tema: “Politica externă a guvernării comuniste — izolarea premeditată a Republicii Moldova”.
9 iulie 2009 | 
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă la sediul din str. Vlaicu Pârcălab nr. 13, pe tema: “Securitatea alimentară şi criza în agricultură”.
8 iulie 2009 | 
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Vlaicu Pârcălab nr. 13, pe tema: “Subminarea administraţiei publice locale de către puterea comunistă centrală”.
6 iulie 2009
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a lansat expoziţia de fotografii şi documente “1949–2009 — 60 ani de represiuni comuniste”, eveniment ce a avut loc pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică “Ştefan cel Mare”, mun. Chişinău.
3 iulie 2009 | 
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul din str. Vlaicu Pârcălab nr. 13, pe tema: “Cu privire la crimele din 7 aprilie împotriva tinerilor ale guvernării comunuiste, confirmate de expertiza medico-legală în cazul Boboc”.
1 iulie 2009
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul din str. Vlaicu Pârcălab nr. 13, cu tema: “Republica Moldova — stat independent şi liber de comunism”.
26 iunie 2009
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a desfăşurat o acţiune de condamnare a torturii în Republica Moldova, în faţa Ministerului Afacerilor Interne.
26 iunie 2009
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul PL din str. Vlaicu Pârcălab nr. 13, pe tema: “Lipsa programului anticriză sau mitul guvernării comuniste”.
22 iunie 2009
Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal şi Alianţa “Moldova Noastră” au susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, pe tema: “Constituirea unui parteneriat politic”.
16 iunie 2009
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul PL din str. Vlaicu Pârcălab nr. 13, pe tema: “PCRM — adevăratul distrugător al statalităţii Republicii Moldova”.
8 iunie 2009
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul din str. Vlaicu Pârcălab, nr. 13, pe tema: “Cu privire la implicarea ilegală a procurorului general şi directorului SIS în învinuirea neîntemeiată a PL şi a opoziţiei în întregime de organizarea evenimentelor din 7 aprilie 2009”.
26 mai 2009
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Vlaicu Parcalab 13, pe tema “Alegerile repetate ale preşedintelui RM de la 28 mai”.
15 aprilie 2009
PL, PLDM, AMN au susţinut o conferinţă de presa în incinta Agenţiei de presă “Infotag”, pe tema: “Primele rezultate ce confirmă că alegerile din 5 aprilie au fost fraudate de guvernarea comunistă”.
Protest faţă de represiunile comuniste împotriva copiilor şi cetăţenilor Republicii Moldova
12 aprilie 2009
La 12 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Alianţa “Moldova Noastră” au organizat o acţiune de protest faţă de represiunile comuniste împotriva copiilor şi cetăţenilor Republicii Moldova. La miting au participat peste 10 mii de cetăţeni din toată ţara[]
11 aprilie 2009
Partidul Liberal, Partidul Liberal-Democrat şi Alianţa Moldova Noastră au susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Acţiunile represive ale guvernării comuniste împotriva copiilor şi cetăţenilor Republicii Moldova”.
9 aprilie 2009
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul PL din str. Vlaicu Pârcălab 13, pe tema: “Condamnarea acţiunilor guvernării comuniste în zilele de 7 şi 8 aprilie”.
2 aprilie 2009
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a desfăşurat un flash-mob, cu genericul: “Adio, guvern comunist!”, acţiune ce a avut loc în faţa sediului Guvernului Republicii Moldova.
9 februarie 2009
Partidul Liberal a susţinut o conferinţă de presă cu tema “Sabotarea integrării europene a Republicii Moldova de către guvernarea comunistă”.
13 ianuarie 2009
Partidul Liberal a susţinut o Conferinţă de presă la sediul PL, str. V. Pârcalab, pe tema: “Privind iresponsabilitatea şi ineficienţa guvernării comuniste în contextul crizelor”.
14 iulie 2008
Partidul Liberal din Moldova a convocat o conferinţă de presă, în incinta agenţiei INFOTAG, cu tema conferinţei: “Despre activitatea Parlamentului R. Moldova în perioada 2007–2008”.
24 iunie 2008
Partidul Liberal din Moldova a convocat o conferinţă de presă, în sala de şedinţe a agenţiei INFOTAG, tema conferinţei fiind: “Uzurparea puterii în Consiliul Municipal Chişinău de către gruparea comunistă”.
Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
30 noiembrie 2003
La 30 noiembrie 2003, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, s-a desfăşurat Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova. Adunarea a fost organizată de către Comitetul pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova (CAICRM)[]
Constituirea Comitetului pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
25 noiembrie 2003
Comitetul va avea menirea să coordoneze acţiunile forţelor politice parlamentare şi extraparlamentare şi ale societăţii civile din ţară pentru apărarea independenţei şi regimului constituţional al Republicii Moldova şi va propune soluţii viabile şi echitabile de rezolvare a diferendului transnistrean[]

Arhiva

2016 [4]
2015 [1]
2014 [56]
2013 [62]
2012 [36]
2011 [52]
2010 [26]
2009 [63]
2008 [47]
2003 [3]
Alegeri [106]
Atitudinea faţă de guvernare