Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePL

Evenimente ale PL la tema “Politici tarifare”

30 aprilie 2014 | 
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi colegul său de partid, Valeriu Munteanu, au declarat în cadrul unei conferinţe de presă că recenta vînzare a acţiunilor de la Banca de Economii a făcut ca acestea să treacă în mîna premierului rus, Dmitri Medvedev. În acest context, PL a adresat trei demersuri către organele principale de control prin care a solicitat să se intervină prompt în stoparea acestor acţiuni.
15 aprilie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Liberal a declarat că se solidarizează cu profesorii, care au ieşit la proteste şi cere Guvernului să majoreze cu 50% salariile profesorilor. Liberalii solicită Guvernului să eficientizeze Bugetul Educaţiei, să instituie un cadru legal, care să permită salarizarea pe criteriul de performanţă şi să majoreze salariile profesorilor.
5 februarie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PL, Corina Fusu, a acuzat Coaliţia Pro-Europeană de Guvernare de lipsă de atenţie faţă de viitoarele şi tinerele mămici. “În anul curent indemnizaţiile lunare pentru îngrijirea copilului cu vîrsta de pînă la 3 ani au fost reduse în jumătate. Viitoarele mămici erau obligate să aleagă între salariu şi indemnizaţie în cazul în care decid să rămînă la locul de muncă după un termen de şapte luni de sarcină”, a menţionat deputatul.
3 februarie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii liberali s-au adresat cu o sesizare la Curtea Constituţională, contestînd decizia Parlamentului de a aproba noile prevederi ale Codului Electoral şi anume direcţionarea a 2% din impozitele salariale către ONG-urile de utilitate publică şi către instituţiile religioase.
18 ianuarie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu a făcut publice noi dovezi ale încălcărilor depistate în proiectul politicii bugetar-fiscale adoptate la finele anului 2013. El a menţionat că, de exemplu, compania de construcţii “Glorinal”, în decursul ultimilor doi ani “nemotivat este scutită de achitarea impozitelor de milioane”. Liberalul a comunicat că “va veni timpul, cînd toţi infractorii vor răspunde în faţa legii, indiferent de funcţiile pe care le ocupă”.
24 septembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liberalii au solicitat examinarea în regim prioritar a Legii finanţelor publice locale. Potrivit vicepreşedintelui PL, Dorin Chirtoacă, legea va exclude factorul politic în procesul de transferare a banilor către autorităţile locale şi va stabili relaţii directe între centru şi primării, ceea ce asigură o mai mare transparenţă şi prevede formule echitabile de transferuri.
23 septembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Liberal a criticat dur ultimele declaraţii ale ministrului Valeriu Lazăr potrivit cărora Republica Moldova ar putea ceda unele acţiuni din patrimoniul Moldovagaz, către Gazprom, asta din contul unor datorii faţă de gazele naturale ruseşti. Partidul Liberal a solicitat Guvernului să renunţe la aceste practici de deznaţionalizare, care după părerea liberalilor “sunt acţiuni deliberate de cedare Federaţiei Ruse a activelor importante, ceea ce loveşte în independenţa energetică a Republicii Moldova”.
18 octombrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că formaţiunea sa consideră că cetăţenii Republicii Moldova plecaţi la munci peste hotare trebuie scutiţi pentru un termen de 30 de zile pe an de plata vinietei, care va fi introdusă în scurt timp. El a menţionat că cetăţenii moldoveni au plecat peste hotare nu de bună voie, ci de nevoie, iar pe banii transferaţi de ei acasă se dezvoltă economia ţării. “De aceea, considerăm că cetăţenii noştri trebuiesc scutiţi de această taxă atunci cînd vin în vacanţă o lună pe an”, a spus Mihai Ghimpu.
20 iulie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PL Mihai Ghimpu a solicitat preşedintelui Comisiei parlamentare pentru Economie, Buget şi Finanţe, Veaceslav Ioniţă să-şi dea demisia şi să-şi depună mandatul de deputat, pentru că a falsificat legea cu privire la cazinouri. “Veaceslav Ioniţă a mers conştient la schimbarea cifrelor de la 360 mii lei la 180 mii lei. După ce a fost votată legea, Ioniţă nu trebuia să admită includerea amendamentului, dar din contra preşedintele Comisiei a cerut să fie dat citire şi să fie inclus în lege. Înseamnă că Ioniţă de atunci era gata de falsificarea legii”, a spus Mihai Ghimpu.
26 iunie 2009
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul PL din str. Vlaicu Pârcălab nr. 13, pe tema: “Lipsa programului anticriză sau mitul guvernării comuniste”.

Arhiva

2016 [4]
2015 [1]
2014 [56]
2013 [62]
2012 [36]
2011 [52]
2010 [26]
2009 [63]
2008 [47]
2003 [3]
Alegeri [106]
Politici tarifare