Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePL

Evenimente ale PL la tema “Colaborarea internaţională”

13 septembrie 2014 | 
Partidul Liberal şi Institutul de Studii Liberale au organizat la Chişinău o conferinţă internaţională cu genericul “Liberalism şi Integrare Europeană”. La eveniment au participat conducerea PL în frunte cu Mihai Ghimpu şi invitaţi străini.
22 iunie 2014
Partidul Liberal a organizat Adunarea Moldovenilor din Santander (Spania) eveniment la care au participat moldoveni aflaţi la muncă sau la studii în oraşul spaniol. Prezentă la eveniment, conducerea Partidului Liberal a vorbit despre realizările formaţiunii, despre situaţia social-politică din Republica Moldova şi au specificat importanţa alegerilor parlamentare. Adunarea moldovenilor s-a încheiat cu un concert susţinut de artişti autohtoni.
18 mai 2014
Partidul Liberal, împreună cu Cluburile Liberale din Italia, a organizat în oraşul Padova “Adunarea Moldovenilor din Italia”, eveniment la care a participat şi conducerea partidului, în frunte cu liderul PL, Mihai Ghimpu. După rostirea discursurilor privind situaţia social-politică a Republicii Moldova, a fost organizat un concert cu participarea mai multor interpreţi de muzică populară şi uşoară din Republica Moldova.
2 martie 2014
Partidul Liberal a pichetat ambasada Rusiei la Chişinău, solicitînd “încetarea agresiunii militare împotriva Ucrainei”. În cadrul acţiunii au participat circa 200 de persoane, în frunte cu preşedintele PL, Mihai Ghimpu şi deputaţi din Parlamentul RM. Manifestanţii au scandat “Jos ocupanţii!”, “Ucraina suntem cu tine!”, “Împreună în Europa!”, “Vrem în Europa!”, “Ocupanţii — acasă!”.
28–30 noiembrie 2013
Liderul PL, Mihai Ghimpu însoţit de deputaţii Anatol Şalaru şi Corina Fusu au participat la Congresul ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa), lucrările căruia s-au desfăşurat în Londra, Marea Britanie. În cadrul Congresului au avut loc mai multe întîlniri bilaterale între delegaţii, training-uri tematice, dezbateri de actualitate şi discuţii politice.
11–13 octombrie 2013
Liderii Partidului Liberal, Corina Fusu, Anatol Şalaru, Boris Vieru şi Mihai Moldovanu, au participat la Atelierul de Lucru pentru oficialii de rang înalt cu subiectul “Liberalii în coaliţie”, care a avut loc la Ljubljana, Slovenia. Seminarul şi-a propus să pună în discuţie şi să împărtăşească experienţele privind Guvernările în coaliţie ale mai multor Partide ALDE.
16 iulie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu, a declarat că formaţiunea sa “îşi exprimă dezacordul, dezamăgirea profundă şi îngrijorarea în legătură cu propunerea pe care a făcut-o recent prim-ministrul, Iurie Leancă omologului său de la Bucureşti, Victor Ponta, cu referire la studiile în România”. În acest context, PL a solicitat prim-ministrului Iurie Leancă să îşi retragă propunerea, iar prim-ministrului României, Victor Ponta, să nu dea curs acestei propuneri deoarece “după cum se cunoaşte, pentru mulţi tineri este unica şansa de a face studii şi România este ţara lor, unde, ca şi toţi ceilalţi români, au dreptul să-şi facă studiile”.
9 iulie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii liberali, Mihai Ghimpu şi Corina Fusu, au vorbit despre rezultatele unei vizite recente la Bruxelles şi Strasbourg. Liderul PL a menţionat că în cadrul întîlnirilor cu oficialii europeni au fost abordate două subiecte principale: perspectiva semnării Acordului de Asociere UE — Republica Moldova, inclusiv Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv şi situaţia Fracţiunii PL din Parlamentul RM.
1 decembrie 2012
La Chişinău, a avut loc Adunarea Generală a Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal (IFLRY), eveniment la care Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a devenit membru cu drepturi depline al Federaţiei. IFLRY a fost constituită în 1979 în Silkeborg, Danemarca ca organizaţie internaţională a tineretului liberal al cărei scop principal este promovarea intereselor tinerilor la nivel internaţional.
Liderii partidelor parlamentare s-au întîlnit cu Angela Merkel
22 august 2012 | 
Pe 22 august, liderii PCRM, PDM şi PL au avut o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel, aflată într-o vizită oficială în Republica Moldova[]
21 august 2012 | 
Liderul PL, Mihai Ghimpu a ţinut o conferinţă de presă împreună cu Preşedintele Partidului European Liberal Democrat şi Reformist, Graham Watson, raportor al Parlamentului European pentru Acordul de Asociere la UE a Republicii Moldova, aflat într-o vizită în Republica Moldova. Cei doi preşedinţi s-au referit la evoluţiile înregistrate de Republica Moldova în realizarea parcursului de integrare europeană şi soluţionarea conflictului transinstrean.
20 august 2012
Tinerii liberali din Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Georgia, Estonia, Lituania şi Azerbaidjan s-au reunit la Chişinău pentru a participa la un transfer de experienţă şi expertiză. Subiectul abordat în cadrul trainingului s-a axat pe reformele în educaţie în contextul schimbărilor demografice şi a integrării europene. În şedinţa de deschidere, liderul PL, Mihai Ghimpu a vorbit despre perspectivele de integrare europeană a Republicii Moldova şi reformele ce urmează a fi implementate.
11 aprilie 2012
Rusia se amestecă în treburile interne ale Republicii Moldova prin numirea lui Dmitri Rogozin în funcţia de reprezentant special pentru Transnistria, despre aceasta a declarat într-o conferinţă de presă, deputatul liberal, Ion Hadârcă. “Rogozin a participat ca voluntar la agresiunea militară a Rusiei împotriva Moldovei din 1992. Din titulatura lui lipseşte vreo menţiune privind apartenenţa regiunii transnistrene la RM. Acest fapt denotă că Rusia nu tratează raioanele din stânga Nistrului ca parte a Republicii Moldova, ci ca pe un teritoriu de sub jurisdicţia sa”, a spus liberalul. În alt context, deputata Ana Guţu a menţionat că ambasadorul moldovean la Moscova, Andrei Neguţă, ar trebui rechemat din funcţie pentru declaraţiile sale privind pericolul retragerii ostaşilor ruşi din Transnistria.
5 ianuarie 2012 | 
Partidul Liberal a convocat o conferinţă de presă în cadrul căreia a condamnat declaraţiile ambasadorului rus Valeri Kuzmin, făcute în legătură cu uciderea cetăţeanului Republicii Moldova V.Pisari de către pacificatorii ruşi şi le consideră că au fost lansate în scop de denigrare a victimei şi de dezinformare a opiniei publice. Printr-o declaraţie de presă Partidul Liberal solicită cu insistenţă MAEIE să întreprindă demersurile necesare pe lângă Ministerul de externe rus pentru ca acesta să-l recheme din funcţie pe ambasadorul Kuzmin, activitatea căruia trezeşte nemulţumiri generale şi aduce grave prejudicii relaţiilor dintre cele două state.
7 octombrie 2011 | 
Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu şi vicepreşedinţii PL Corina Fusu, Vlad Lupan şi Dorin Chirtoacă au convocat o conferinţă de presă în cadrul căreia au prezentat rezultatele vizitei de lucru efectuate la Bruxelles în perioada 3–6 octombrie curent. Vizita a fost organizata de liberalii europeni cu susţinerea financiară a fundaţiei Frederich Neuman, în cadrul căreia liderii PL au participat la un seminar privind instituţiile şi politicile europene, au avut mai multe întruniri oficiale cu demnitari europeni şi deputaţi din grupul liberal din Parlamentul european.
18 octombrie 2010 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele Partidului Liberal, Corina Fusu a declarat că în perioada 13–15 octombrie curent, la Helsinki, Finlanda, a reprezentat Partidul Liberal la cel de-al XXXI-lea Congres al Partidului European Liberal Democrat şi Reformator. În cadrul evenimentului, Corina Fusu a făcut o prezentare a PL, candidat la calitatea de membru cu drepturi depline al ELDR, de la constituire până în prezent cu toate reuşitele şi performanţele partidului, despre priorităţile şi obiectivele PL şi despre programul electoral pentru alegerile din 28 noiembrie 2010.
25 noiembrie 2009
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal (OTPL) a devenit membru aplicant cu vot consultativ al Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal (IFLRY), hotărâre luată în unanimitate la Adunarea Generală a IFLRY ce s-a desfăşurat între 12–14 noiembrie 2009 la Haga, Olanda.
17 noiembrie 2009
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Vlaicu Pârcălab nr. 13, în cadrul căreia vice-preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, a informat despre decizia PL de a-l susţine pe Traian Băsescu la funcţia de preşedinte al României în cadrul alegerilor prezidenţiale din 22 noiembrie şi 6 decembrie.
6–8 noiembrie 2009
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a devenit membru aplicant cu vot consultativ al Tineretului Liberal European (LYMEC). Acestă decizie a fost luată în unanimitate de Comitetul Executiv al LYMEC ce s-a desfăşurat la Zagreb, Croaţia. LYMEC a fost înfiinţată în 1976 sub numele de “Mişcarea Tineretului Liberal a Comunităţii Europene”. Ca organizaţie de tineret a Partidului European Liberal Democrat şi Reformist (ELDR), LYMEC sprijină dezvoltarea politică şi educaţia tinerilor din întreaga Europă. Tineretul Liberal European are 210,000 membri, reprezentînd 58 organizaţii din 37 ţări. Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal este una dintre cele 3 organizaţii politice din Republica Moldova, ce au devenit membre LYMEC.
10 iulie 2009 | 
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la sediul din str. Vlaicu Pârcălab 13, pe tema: “Politica externă a guvernării comuniste — izolarea premeditată a Republicii Moldova”.
23 martie 2009
Partidul Liberal a susţinut o conferinţă de presă la Sediul PL din str. Vlaicu Pâcălab 13, pe tema: “Poziţia PL faţă de vizita preşedintelui Vladimir Voronin la Moscova”.
2 august 2008
În orasul Cahul a avut loc seminarul de instruire “Consolidarea capacitatilor politice ale femeilor liberale” organizat de Institutul Republican International in Moldova (IRI).
8 mai 2008
Partidul Liberal din Moldova a convocat o conferinţă de presă, în sala de şedinţe a agenţiei INFOTAG, pe tema: “Vizita reprezentanţilor PL la Bruxelles”.

Arhiva

2016 [4]
2015 [1]
2014 [56]
2013 [62]
2012 [36]
2011 [52]
2010 [26]
2009 [63]
2008 [47]
2003 [3]
Alegeri [106]
Colaborarea internaţională