Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a aderat la Tineretul Liberal European

|versiune pentru tipar||
PL / 12 noiembrie 2009
Partidul Liberal

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal (OTPL) a devenit membru aplicant cu vot consultativ al Tineretului Liberal European (LYMEC),această hotărîre a fost luată în unanimitate de Comitetul Executiv al LYMEC ce s-a desfăşurat între 6–8 noiembrie 2009 la Zagreb, Croaţia.

Pentru a adera la LYMEC, Tineretul Liberal a îndeplinit condiţiile necesare, acestea fiind participarea la cel putin un eveniment LYMEC, perfectarea tuturor documentelor necesare (regulamentul OTPL, programul politic, forma de aplicare, scrisoare de intenţie, prezentarea activităţii organizaţiei).

Sergiu Boghean, preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal consideră că “Astfel OTPL atinge un nou nivel şi în mod special, un nivel european”.

Mihai Paşcovschi, vicepreşedinte al OTPL afirmă că “Aderarea OTPL la această structură europeană e un pas enorm pentru Tineretul Liberal, acuma avem posibilitatatea de a fi auziti nu doar pe plan intern dar şi pe plan european”

LYMEC a fost înfiinţată în 1976 sub numele de “Mişcarea Tineretului Liberal a Comunităţii Europene”. Ca organizaţie de tineret a Partidului European Liberal Demicrat şi Reformist (ELDR), LYMEC sprijină dezvoltarea politică şi de educaţie ale tinerilor din întreaga Europă.

Tineretul Liberal European are 210,000 membri din 58 organizaţii din 37 ţări.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal este una dintre cele 3 organizaţii politice din Republica Moldova, ce au devenit membre LYMEC.

Departamentul de Comunicare a PL

Discursul Preşedintelui Fractiunii Parlamentare a Partidului Liberal Ion Hadircă în cadrul Conferinţei internaţionale: Managementul proceselor electorale în Republica Moldova: Evoluţii şi perspective In Memoriam Gheorghe Ghimpu, fondatorul Mişcării de eliberare naţională (1937–2000)