Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tineretul Liberal a devenit membru cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal (IFLRY)

|versiune pentru tipar||
PL / 1 decembrie 2012
Partidul Liberal

Tineretul Liberal a devenit membru cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal (IFLRY). Decizia de aderare la IFLRY a fost luată astăzi, în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal (IFLRY), care a avut loc, în premieră, la Chişinău.

Din 2009 Tineretul Liberal a fost membru aplicant cu vot consultativ al Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal (IFLRY).

IFLRY a fost constituită în 1979 în Silkeborg, Danemarca ca organizaţie internaţională a tineretului liberal al cărei scop principal este promovarea intereselor tinerilor la nivel internaţional. IFLRY este membru al Internaţionalei Liberale şi se află în relaţii de cooperare cu Grupul ALDE din Parlamentul European.

Tineretul Liberal este, din 2009, şi membru cu drepturi depline al Tineretului Liberal European (LYMEC).

Susţinere europeană: La Chişinău s-a desfăşurat Adunarea Generală a Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal (IFLRY)

Adunarea Generală a Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal (IFLRY) a avut loc astăzi la Chişinău. Este pentru prima data când Republica Moldova găzduieşte un asemenea eveniment politic.

La reuniunea IFLRY au participat europarlamentarul olandez Hans Van Baalen, Preşedintele Internaţionalei Liberale, deputatul Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă, prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal, deputatul Valeriu Munteanu, vicepreşedintele PL, deputata Corina Fusu, Preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale, Thomas Leys, Preşedintele Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal, Margaret de Vos van Steenwijk-Groeneveld, Preşedinta Reţelei Internaţionale a Femeilor Liberale, alţi delegaţi. Invitaţii au rostit mesaje de salut prin care au apreciat progresele înregistrate de Republica Moldova pe calea integrării europene şi au încurajat autorităţile în promovarea reformelor care vor contura o perspectivă clară de aderare la UE a Republicii Moldova.

Delegaţii la Adunarea Generală a IFLRY au adoptat rapoartele anuale de activitate, au discutat rezoluţiile propuse de participanţi şi au aprobat programul de activitate pentru următoarea perioadă.

Totodată, Adunarea Generală a supus dezbaterilor rezoluţia privind sprijinul liberalilor europeni în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Rezoluţia a fost adoptată cu majoritatea voturilor partcipanţilor. Prin această rezoluţie, reprezentanţii Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal au anunţat susţinere pentru Tineretul Liberal şi pentru Republica Moldova în realizarea parcursului european. “Adunarea Generală a IFLRY recunoaşte Republica Moldova drept un stat european şi apreciază reformele pe care Republica Moldova şi le-a asumat în vederea devenirii unui stat membru al UE. IFLRY declară susţinerea tuturor liberalilor europeni, inclusiv a deputaţilor, eurodeputaţilor, miniştrilor, comisarilor europeni, care vor exprima angajamentul şi sprijinul pentru perspectiva aderării la UE a Republicii Moldova, inclusiv prin semnarea Acordului de asociere şi a Acordului de creare a zonei de liber schimb aprofundat şi cuprinzător în toamna anului 2013 şi a Acordului de liberalizare a regimului de vize în prima jumătate a anului 2014”, se menţionează în rezoluţie.

La cea de-a 35-a ediţie a Adunării Generale a IFLRY au participat circa 80 de membri ai IFLRY din peste 30 de ţări ale lumii.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Conferinţa anuală: Clubul Liceenilor Liberali şi-a ales conducerea Mihai Ghimpu a participat la şedinţa lărgită a Biroului politic al Filialei Teritoriale PL din raionul Străşeni