Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţa anuală: Clubul Liceenilor Liberali şi-a ales conducerea

|versiune pentru tipar||
PL / 25 noiembrie 2012 | 
Partidul Liberal

Liceenii liberali au organizat astăzi Conferinţa a III-a a Clubului Liceenilor Liberali, în cadrul căreia au făcut un bilanţ al activităţii desfăşurate pe parcursul acestui an, precum şi au prezentat obiectivele pentru următoarea perioadă.

Liceenii au ales organele de conducere a Clubului Liceenilor Liberali. Cu majoritatea voturilor celor prezenţi, Victor Gârbu a fost ales preşedintele Clubului Liceenilor Liberali, vicepreşedinţii organizaţiei sunt Ion Jalbă, Eugen Burlacu, Pavel Pânzari, Doina Pelin, iar secretarul general al CLL — Nicoleta Plucci. Procedura de votare a fost precedată de prezentarea raportului de activitate a fostului Preşedinte CLL Marina Calugari şi a principalelor activităţi desfăşurate de liceenii liberali.

Participanţii la Conferinţa Clubului Liceenilor Liberali au prezentat şi au adoptat textul unei rezoluţii privind descongestionarea şi actualizarea curriculumurilor disciplinare pentru ciclul liceal, solicitând implicarea Ministerului Educaţiei şi a societăţii civile în vederea identificării unor soluţii adecvate.

La eveniment au participat Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, prim-vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă, primar general al municipiului Chişinău, Preşedintele Tineretului Liberal Ion Cebanu, ministru al tineretului şi sportului, care au adresat mesaje de susţinere liceenilor liberali.

Mihai Ghimpu s-a referit la importanţa activităţii Clubului Liceenilor Liberali, menţionând că liceenii liberali, alături de politicieni, participă la realizarea visului comun al cetăţenilor noştri — aderarea Republicii Moldova la UE. Preşedintele PL a precizat că, în condiţiile în care obiectivul ireversibil al Republicii Moldova este integrarea europeană, Clubul Liceenilor Liberali trebuie să devină o organizaţie de tineret şi mai puternică, şi mai consolidată, iar un obiectiv important este ca în fiecare instituţie de învăţământ să existe filiale ale Clubului Liceenilor Liberali. Mihai Ghimpu le-a mulţumit liceenilor pentru activitatea desfăşurată, dorindu-le succes în continuare pentru a întineri clasa politică din Republica Moldova. Totodată, Mihai Ghimpu a reiterat că iniţiativa ca tinerii să voteze de la 16 ani este una binevenită şi trebuie să se regăsească în noua Constituţie.

Preşedintele PL le-a vorbit tinerilor despre situaţia social-politică din Republica Moldova şi cea din Alianţa pentru Integrare Europeană: “Să nu credeţi că AIE e în pericol. Indiferent de punctele de vedere diferite, noi ne-am asumat actul guvernării şi vom duce mandatul până la capăt. Să nu pierdem şansa oferită din nou de Dumnezeu de a ne construi un viitor european. Dragi tineri, mulţumesc pentru faptul că apreciaţi valorile liberale şi să le dezvoltăm împreună”, a fost îndemnul lui Mihai Ghimpu.

Preşedintele Tineretului Liberal Ion Cebanu i-a îndemnat pe tineri să-şi unească eforturile pentru a duce schimbarea până la capăt, inclusiv la nivelul clasei politice, prin implicare şi responsabilitate. “Avem tineri de perspectivă care pot face acest lucru, indiferent de realităţile de moment care pot fi schimbate dacă există dorinţă şi voinţă”, a precizat Ion Cebanu.

Mesajul Prim-vicepreşedintelui PL Dorin Chirtoacă pentru liceeni a fost să fie mai dinamici, mai prezenţi în viaţa publică, să-şi propună mai multe obiective pe termen lung pentru a se implica mai activ şi mai responsabil în politică. “Obiectivul nostru este ca tineretul să fie permanent alături de PL, să se pătrundă de mesajul promovat, căci atâta timp cât tinerii sunt alături, partidul are viitor”, a menţionat Dorin Chirtoacă, dorindu-le succes tinerilor pentru a promova valorile PL şi cele ale românismului.

La Conferinţa a III-a a Clubului Liceenilor Liberali au participat circa 300 de liceeni de la majoritatea instituţiilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Chişinău.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Rezoluţia Conferinţei a III-a a Clubului Liceenilor Liberali privind descongestionarea şi actualizarea curriculumurilor disciplinare pentru ciclul liceal

Având în vedere că:

Considerând că:

Întrucât:

Noi, participanţii Conferinţei a III-a a Clubului Liceenilor Liberali hotărâm:

Sursa: www.pl.md

Se extinde comunitatea liberală: A fost constituit Clubul Liberal Strasbourg Tineretul Liberal a devenit membru cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal (IFLRY)