Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Se extinde comunitatea liberală: A fost constituit Clubul Liberal Strasbourg

|versiune pentru tipar||
PL / 25 noiembrie 2012
Partidul Liberal

Pe data de 24 noiembrie 2012, în oraşul francez Strasbourg a avut loc şedinţa de constituire a Clubului Liberal Strasbourg.

La şedinţă au participat membrii Grupului de iniţiativă pentru crearea unui Club Liberal în acest oraş, cât şi alţi cetăţeni ai Republicii Moldova cu domiciliul la Strasbourg.

Persoanele prezente la întrunire şi-au expus părerea despre situaţia social-politică din Republica Moldova. Gheorghe Bobeică, jurnalist independent acreditat la Consiliul Europei, a subliniat faptul că, în contextul reformelor promovate în ultimii trei ani de către Alianţa pentru Integrare Europeană aflată la guvernare, este important ca cetăţenii aflaţi peste hotare să se implice cât mai activ în viaţa politică internă din Republica Moldova, pentru a susţine cursul spre integrare europeană. Gheorghe Bobeică a mai menţionat că “în ultimele câteva luni la Chişinău apar ca ciupercile după ploaie multe partide politice de stânga, cu opţiuni revanşarde şi revizioniste, care doresc alipirea statului nostru la aşa-numita «uniune vamală» împreună cu nişte state guvernate de regimuri despotice (Rusia, Kazahstan, Belarus etc.). În aceste condiţii, este de o importanţă primordială ca diaspora să se mobilizeze şi să lupte în mod activ, utilizând instrumentele democratice şi ale libertăţii individului protejate de statul de drept, pentru promovarea obiectivului suprem: integrarea în Uniunea Europeană. Această opţiune este singura care este în măsură să ne aducă nouă tuturor — şi celor rămăşi acasă, şi celor din străinătate — mult dorita stabilitate politică, prosperitate economică şi libertate”.

În contextul celor discutate, cei prezenţi la reuniune au fost de acord că astăzi, în Republica Moldova formaţiunea politică cea mai capabilă de a promova interesele strategice ale statului este Partidul Liberal. Prin personalităţile aflate la conducerea sa, care sunt străine de orice bănuială privind implicarea în activităţi dubioase, Partidul Liberal a demonstrat pe parcursul anilor că este o formaţiune care promovează oameni oneşti şi responsabili, adevăraţi patrioţi ai neamului.

Toţi cei prezenţi la adunare au semnat cereri de aderare la Partidul Liberal şi au susţinut în unanimitate crearea Clubului Liberal Strasbourg, în calitate de organizaţie a membrilor şi susţinătorilor Partidului Liberal în inima Europei — oraşul Strasbourg. În urmă discuţiilor între membrii Grupului de Iniţiativă, a fost adoptată, cu majoritate absolută de voturi, decizia de a-l alege pe dl Gheorghe Bobeică în calitate de Preşedinte al Clubului Liberal Strasbourg.

Clubul Liberal Strasbourg se va implica activ în viaţa diasporei persoanelor originare din Republica Moldova din regiune şi va colabora intens cu alte Cluburi Liberale existente în Franţa şi în alte ţări.

Clubul Liberal din Franţa
Sursa: www.pl.md

Deputata Ana Guţu participă la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a Francofoniei, Regionala Europa Conferinţa anuală: Clubul Liceenilor Liberali şi-a ales conducerea