Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputata Ana Guţu participă la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a Francofoniei, Regionala Europa

|versiune pentru tipar||
PL / 20 noiembrie 2012
Partidul Liberal

Deputata Ana Guţu participă la cea de-a XXV-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), Regionala Europa. Reuniunea se desfăşoară în perioada 19–21 noiembrie 2012, în oraşul Montreux din Elveţia. Ana Guţu este preşedinta Secţiunii din Republica Moldova a APF.

Genericul reuniunii din acest an este “Guvernarea economică în vederea restabilirii încrederii în viitor” şi “Rolul întreprinderilor în promovarea limbii franceze”.

În cadrul reuniunii preşedinţilor delegaţiilor parlamentare, desfăşurată în prima zi a sesiunii, deputata PL Ana Guţu a adresat invitaţia către preşedinţia APF Biroul Europa de a organiza reuniunea APF Biroul Europa la Chişinău, în noiembrie 2013. Preşedinţia Biroului Europa al APF a acceptat invitaţia. Genericul respectivei reuniuni va fi “Limba franceză — limbă europeană a dialogului intercultural, educaţional şi ştiinţific”. Biroul Europa al APF întruneşte 30 de delegaţii ale statelor membre ale APF din Europa.

Adunarea Parlamentară a Francofoniei reprezintă un forum de dezbateri şi de schimb de informaţii, vizând, în principal, promovarea şi apărarea democraţiei, a statului de drept, respectarea drepturilor omului şi a diversităţii culturale. Adunarea favorizează toate iniţiativele de cooperare menite să conducă la consolidarea solidarităţii pe care folosirea limbii franceze o stabileşte între membrii săi, contribuind astfel la instaurarea unui veritabil dialog între culturi.

Republica Moldova este stat membru al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei din 1997, iar Parlamentul Republicii Moldova este membru al APF din 1998. Republica Moldova a găzduit o singură dată reuniunea preşedinţilor delegaţiilor parlamentare europene la APF, în 2002.

Fracţiunea Parlamentară PL
Sursa: www.pl.md

La mulţi ani, stimate domnule Preşedinte Mihai Ghimpu! Se extinde comunitatea liberală: A fost constituit Clubul Liberal Strasbourg