Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePL

Evenimente ale PL la tema “Problema Transnistreană”

24 iunie 2013 | 
Preşedintele PL, Mihai Ghimpu a propus în cadrul unei conferinţe de presă, instalarea posturilor vamale şi fiscale pe Nistru. “În acest fel, vom reuşi să convingem Comisia Europeană că frontiera cu Ucraina este sub control strict. În condiţiile nereglementării conflictului transnistrean, noi nu vom putea controla graniţa de est. Una dintre soluţii ar fi instalarea posturilor vamale. Doar asemenea posturi vor putea asigura gestionarea fluxului de mărfuri prin graniţa de est cu Ucraina”, a argumentat Ghimpu. În opinia lui, fără un control strict la graniţa cu Ucraina, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu va fi parafat şi semnat.
24 septembrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că este convins de faptul că în regiunea transnistreană nu va fi deschis un consulat al Federaţiei Ruse. “Tragem linia, consulat nu va fi acolo. Dacă mîine, poimîne îl omoară cineva pe un diplomat, cine îl apără? Viaţa unui om este mai importantă, decît un consulat pe un teritoriu nerecunsocut. Dacă Rusia va deschide un consulat, aşa cum a adus şi maşini, atunci vom decide ce facem mai departe”, a spus Mihai Ghimpu.
Liderii partidelor parlamentare s-au întîlnit cu Angela Merkel
22 august 2012 | 
Pe 22 august, liderii PCRM, PDM şi PL au avut o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel, aflată într-o vizită oficială în Republica Moldova[]
11 aprilie 2012
Rusia se amestecă în treburile interne ale Republicii Moldova prin numirea lui Dmitri Rogozin în funcţia de reprezentant special pentru Transnistria, despre aceasta a declarat într-o conferinţă de presă, deputatul liberal, Ion Hadârcă. “Rogozin a participat ca voluntar la agresiunea militară a Rusiei împotriva Moldovei din 1992. Din titulatura lui lipseşte vreo menţiune privind apartenenţa regiunii transnistrene la RM. Acest fapt denotă că Rusia nu tratează raioanele din stânga Nistrului ca parte a Republicii Moldova, ci ca pe un teritoriu de sub jurisdicţia sa”, a spus liberalul. În alt context, deputata Ana Guţu a menţionat că ambasadorul moldovean la Moscova, Andrei Neguţă, ar trebui rechemat din funcţie pentru declaraţiile sale privind pericolul retragerii ostaşilor ruşi din Transnistria.
23 martie 2009
Partidul Liberal a susţinut o conferinţă de presă la Sediul PL din str. Vlaicu Pâcălab 13, pe tema: “Poziţia PL faţă de vizita preşedintelui Vladimir Voronin la Moscova”.
2 martie 2009
Partidul Liberal a organizat o conferinţă de presă, la Sediul PL, str. Vlaicu Pârcălab 13, pe tema: “Propunerile PL privind soluţionarea problemei transnistrene”.
13 noiembrie 2008
Partidul Liberal a organizat o acţiune de protest împotriva prezenţei forţelor armate ruse pe teritoriul Republicii Moldova.
5 octombrie 2008 | 
Partidul Liberal a organizat pe întreg teritoriul Republicii Moldova Caravana “Retragerea armatei ruse din RM”.
1 octombrie 2008
Partidul Liberal din Moldova a convocat o conferinta de presa in incinta agentiei INFOTAG, cu tema: “Lansarea acţiunii PL privind retragerea trupelor Armatei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova”.
21 septembrie 2008
A avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei Teritoriale a PL din raionul Dubăsari. La eveniment au participat preşedintele PL Mihai Ghimpu, vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă, Dionisie Boaghie, preşedintele filialei PL din raionul Criuleni, membru al Biroului Permanent, membri şi simpatizanţi ai PL de pe ambele maluri ale Nistrului.
Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
30 noiembrie 2003
La 30 noiembrie 2003, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, s-a desfăşurat Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova. Adunarea a fost organizată de către Comitetul pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova (CAICRM)[]
Constituirea Comitetului pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
25 noiembrie 2003
Comitetul va avea menirea să coordoneze acţiunile forţelor politice parlamentare şi extraparlamentare şi ale societăţii civile din ţară pentru apărarea independenţei şi regimului constituţional al Republicii Moldova şi va propune soluţii viabile şi echitabile de rezolvare a diferendului transnistrean[]

Arhiva

2016 [4]
2015 [1]
2014 [56]
2013 [62]
2012 [36]
2011 [52]
2010 [26]
2009 [63]
2008 [47]
2003 [3]
Alegeri [106]
Problema Transnistreană