Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePL

Evenimente ale PL la tema “Activitatea internă de partid”

31 august 2016
La Chişinău a avut loc şedinţa Biroul Politic al Partidului Liberal, în cadrul căreia liderul formaţiunii, Mihai Ghimpu, a fost desemnat în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, în cadrul alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie 2016.
18 aprilie 2016
Partidul Liberal a organizat o şedinţă comună de lucru cu participarea miniştrilor şi primarilor liberali, eveniment la care a participat şi preşedintele partidului, Mihai Ghimpu. Principalele subiecte discutate în cadrul şedinţei au fost: aprobarea de către Parlament a politicii bugetar-fiscale, Legea bugetului de stat pentru anul 2016, reformele ce ţin de descentralizarea administraţiei publice locale, creşterea competenţelor pentru APL, aplicarea la programe şi proiecte transfrontaliere etc.
11 aprilie 2016
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal în cadrul căreia s-a discutat despre criteriile de selectare a candidatului PL la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, precum şi despre calităţile pe care trebuie să le întrunească acesta. “Nu am discutat nume concrete, a fost o discuţie preventivă, este prea devreme să stabileşti o tactică şi strategie, candidatul. Avem timp de ajuns, important este ca partidul trebuie să fie gata de aceste alegeri, astăzi este mai important ca niciodată continuitate parcursului european”, a spus liderul liberal, Mihai Ghimpu.
10 ianuarie 2016
Partidul Liberal şi-a convocat în şedinţă Consiliul Republican, unde s-a discutat despre situaţia social-politică din RM şi despre discuţiile purtate cu PDM, PLDM şi PPEM pentru constituirea unei majorităţi parlamentare. Consiliul Republican a decis ca PL va participa la formarea unei majorităţi parlamentare şi a împuternicit Biroul politic să negocieze Acordul de formare a majorităţii parlamentare, programul de guvernare, structura şi componenţa Guvernului.
PLDM, PDM şi PL au semnat Acordul de constituire a AIE-3
23 iulie 2015 | 
Pe 23 iulie 2015, la Chişinău, liderii partidelor pro-europene au semnat Acordul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană 3. Acordul a fost semnat de Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat (PDM) şi de Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL)[]
Congresul IV al Partidului Liberal
14 septembrie 2014 | 
Pe 14 septembrie 2014, la Chişinău, s-a desfăşurat Congresul IV al Partidului Liberal (PL), la lucrările căruia au participat 1740 de delegaţi din toate raioanele ţării şi oaspeţi de peste hotare[]
7 septembrie 2014 | 
La Chişinău, a avut loc şedinţa Organizaţiei Municipale a Partidului Liberal, eveniment la care a participat şi conducerea formaţiunii. În cadrul şedinţei au fost examinate mai multe chestiuni, printre care: prezentarea raportului de activitate, alegerea organelor de conducere ale organizaţiei, alegerea delegaţilor la Congresul IV al PL şi aspecte social-politice din RM.
31 august 2014
La Chişinău, a avut loc conferinţa Organizaţiei Municipale a Tineretului Liberal, eveniment la care a participat şi conducerea partidului. În cadrul conferinţei a fost aleasă conducerea organizaţiei şi au fost trasate priorităţile pentru perioada imediat următoare în contextul alegerilor parlamentare.
19 iulie – 3 august 2014
Conducerea Partidului Liberal în frunte cu Mihai Ghimpu a avut mai multe întîlniri cu locuitorii din raioanele Sîngerei, Teleneşti, Criuleni, Străşeni şi Ialoveni. Participanţii s-au interesat despre situaţia politică din republică, avantajele semnării Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, dar şi despre obiectivele pe termen scurt şi lung ale PL.
10 iulie 2014
Organizaţia Femeilor Liberale din mun. Chişinău s-a întrunit într-o şedinţă de lucru, cu genericul “Implicarea femeilor liberale în cadrul secţiilor de votare pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an”. La eveniment a participat şi liderul PL, Mihai Ghimpu.
8 iunie 2014 | 
La Chişinău, s-a desfăşurat a II-a Conferinţă Republicană a Organizaţiei Femeilor Liberale a Partidului Liberal. Delegatele la conferinţă au ales organele de conducere ale organizaţiei iar în calitate de preşedinte a fost realeasă deputatul Corina Fusu. De asemenea, au fost adoptate trei rezoluţii cu privire la politicile de conciliere a vieţii profesionale cu viaţa personală şi de familie; cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor; cu privire la prevenirea şi combaterea corupţiei.
25 mai 2014
La Căuşeni, a avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal, eveniment la care a participat şi liderul formaţiunii, Mihai Ghimpu. În cadrul conferinţei, a fost examinat raportul de activitate al organizaţiei, a fost aleasă o nouă conducere a organizaţiei, au fost delegaţi participanţii la Congresul PL şi a fost analizată situaţia social-politică din ţară.
11 mai 2014
Organizaţia Teritorială Floreşti a Partidului Liberal şi-a ales conducerea pentru următorii patru ani, în cadrul unei conferinţe la care a luat parte şi Preşedintele PL, Mihai Ghimpu. De asemenea, liberalii au ales membrii Consiliului Teritorial al Organizaţiei, pe cei ai Comisiei de cenzori şi ai Comisiei de etică şi disciplină. Liderul liberalilor, a vorbit despre situaţia social-politică din ţară şi a subliniat importanţa alegerilor parlamentare din 2014.
12 aprilie 2014
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal, în cadrul căreia s-a hotărît amînarea Congresului partidului pentru ziua de 14 septembrie 2014. Totodată, s-a discutat despre activitatea Organizaţiei de Femei, despre constituirea Cluburilor Liberale peste hotare şi despre activitaţile Tineretului Liberal în teritoriu.
12–13 aprilie 2014
Au avut loc Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale ale Partidului Liberal din raioanele Cahul, Anenii Noi, Rîşcani şi Soroca. În cadrul şedinţelor, au fost prezentate rapoartele de activitate, au fost alese organele de conducere, au fost prezentate priorităţile organizaţiilor în contextul alegerilor parlamentare şi a fost analizată situaţia social-politică din ţară.
6 aprilie 2014
A avut loc Conferinţa Organizaţiei de Femei a Partidului Liberal din r-nul Ialoveni, în cadrul căreia a fost prezentat raportul de activitate, au fost alese organele de conducere ale organizaţiei şi a fost discutată situaţia social-politică din ţară.
30 martie 2014
La Ungheni, a avut loc Conferinţa Teritorială a Partidului Liberal, eveniment la care a participat şi conducerea partidului. În cadrul şedinţei, a fost prezentat raportul de activitate al organizaţiei, a fost aleasă noua conducere a organizaţiei, au fost delegaţi participanţii la Congresul partidului din luna mai 2014 şi discutată situaţia social-politică din Republica Moldova.
29 martie 2014
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a avut o întîlnire de lucru cu preşedinţii Organizaţiilor Teritoriale ale PL. În cadrul întrevederii, s-a discutat despre situaţia socială şi politică din republică, despre strategia partidului pentru următoarea perioadă de timp şi au fost stabilite priorităţile partidului.
22–23 martie 2014
Au avut loc Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale PL Edineţ şi Cimişlia. În cadrul şedinţelor, au fost prezentate rapoartele de activitate ale organizaţiilor, a fost aleasă o nouă conducere a organizaţiilor respective, au fost delegaţi participanţi la Congresul formaţiunii şi s-a discutat despre situaţia socială şi politică din republică.
22 martie – 6 aprilie 2014
În raioanele Leova, Cantemir, Ocniţa, Drochia, Ştefan Vodă, Briceni şi Rezina au avut loc Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale ale Partidului Liberal, la care au participat reprezentanţi din conducerea partidului. În cadrul şedinţelor, au fost examinate rapoartele de activitate, au fost alese organele de conducere şi trasate obiectivele strategice pentru anul electoral 2014.
14–16 martie 2014
Organizaţiile Teritoriale ale Partidului Liberal din Grătieşti, Teleneşti şi Sângerei au convocat Conferinţele Teritoriale la care a participat şi liderul liberalilor, Mihai Ghimpu. În cadrul conferinţelor, au fost prezentate rapoartele de activitate ale organizaţiilor teritoriale, au fost alese organele de conducere, au fost delegaţi participanţii la congresul formaţiunii şi a fost prezentată situaţia social-politică din ţară.
9 martie 2014
A avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal din r-nul Făleşti. În cadrul şedinţei, a fost prezentat raportul de activitate al organizaţiei, a fost aleasă o nouă conducere a organizaţiei teritoriale PL, au fost delegaţi participanţii la Congresul partidului din luna mai curent şi a fost prezentată situaţia social-politică din republică de către liderul formaţiunii, Mihai Ghimpu.
2 martie 2014
Au avut loc conferinţele teritoriale ale Partidului Liberal din oraşele Străşeni, Călăraşi şi or. Codru din mun. Chişinău. Participanţii la conferinţele teritoriale au discutat raportul de activitate al organizaţiilor, au fost alese organele de conducere, au fost delegaţi participanţii la Congresul PL şi a fost analizată situaţia social-politică din ţară şi din regiune.
16 februarie 2014
La Bălţi, a avut loc Conferinţa teritorială a Partidului Liberal, la care a participat şi conducerea partidului. În cadrul şedinţei a fost prezentat raportul de activitate al organizaţiei, a fost aleasă conducerea Organizaţiei şi a membrilor Biroului Permanent, a fost aleasă Comisia de Cenzori şi a celei de Etică şi Disciplină, au fost delegaţi participanţii la Congresul Partidului şi discutată situaţia social-politică din ţară.
15 februarie 2014
S-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL din sect. Ciocana. În cadrul şedinţei a fost discutat raportul de activitate al Organizaţiei teritoriale, a fost aleasă conducerea Organizaţiei, a Biroului Permanent, au fost delegaţi participanţii la Congresul Partidului, a fost prezentată situaţia socială şi politică din republică şi trasate noi priorităţi pentru 2014.
10 februarie 2014
A avut loc Adunarea Generală a Organizaţiei Primare PL din or. Vatra, şedinţa la care a participat şi conducerea Partidului Liberal. În cadrul Adunării au fost discutate o serie de probleme cu care se confruntă localnicii din Vatra, eventuale metode de soluţionare a acestora şi au fost adresate mai multe întrebări Preşedintelui Partidului, Mihai Ghimpu.
8 februarie 2014
A fost convocată Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Botanica a Partidului Liberal, eveniment la care a participat şi conducerea partidului. În cadrul întrunirii, au fost discutate mai multe aspecte organizatorice ale partidului, a fost analizată situaţia social-politică din ţară şi stabilite sarcinile PL pentru viitor.
7 februarie 2014
A avut loc Adunarea Generală a Organizaţiei Primare a Partidului Liberal din localitatea Bubuieci. În cadrul şedinţei au fost discutate diverse aspecte organizatorice, a fost aleasă o nouă conducere a organizaţiei, au fost stabilite priorităţile pentru anul 2014 şi s-a discutat despre situaţia social-politică din ţară.
6 februarie 2014
La Vadul lui Vodă s-a desfăşurat Adunarea Generală a Organizaţiei Primare a Partidului Liberal. În cadrul şedinţei a fost prezentat raportul de activitate al Organizaţiei şi au avut loc discuţii, dezbateri, propuneri în legătură cu realizările Organizaţiei şi priorităţile pentru 2014.
3 februarie 2014
A avut loc Adunarea Generală a Organizaţiei primare a Partidului Liberal din or. Sîngera, în cadrul căreia s-au discutat o serie de chestiuni organizatorice, principalele provocări şi realizări ale organizaţiei şi perspectivele acesteia pentru anul 2014. La eveniment a participat şi preşedintele formaţiunii, Mihai Ghimpu.
2 februarie 2014
La Criuleni, a avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a PL, în cadrul căreia a fost prezentat raportul de activitate al Organizaţiei, a fost aleasă conducerii Organizaţiei şi discutate activităţile şi priorităţile pentru anul 2014. La eveniment a participat şi liderul PL, Mihai Ghimpu.
24 noiembrie 2013
A avut loc Conferinţa Tineretului Liberal din municipiul Bălţi, care avut ca scop alegerea organelor de conducere ale Organizaţiei Teritoriale a Tineretului Liberal şi discutarea programului de activitate a acesteia pentru viitor. În cadrul şedinţei s-a discutat despre situaţia politică din republică şi în partid, fiind relatate atît perspectivele tineretului de a-şi unifica forţele în cadrul PL, cît şi necesitatea de a se implica în viaţa politică a statului.
24 noiembrie 2013
La Ialoveni, a avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal, în cadrul căreia a fost ales preşedintele organizaţiei, au fost aleşi vicepreşedinţii, membrii Comisiei de cenzori şi ai Comisiei de Etică şi Disciplină, au fost adoptate rezoluţiile cu privire la trădarea unor foşti colegi de partid şi cu privire la Integrarea Europeană — prioritate naţională şi locală. La eveniment a fost prezent şi liderul PL, Mihai Ghimpu, care a vorbit despre situaţia social-politică din ţară.
16 noiembrie 2013
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal, în cadrul căreia au fost discuţii despre activitatea Organizaţiilor Teritoriale şi coordonarea acestora de către responsabili, instruirea membrilor PL prin intermediul seminarelor, desfăşurarea celui de-al IV-lea Congres al PL. De asemenea, s-a decis organizarea Congresului PL pentru data de 25 mai 2014.
10 noiembrie 2013
La Cimişlia, a fost convocat Consiliul Teritorial al Partidului Liberal, în cadrul căreia a fost constituit Biroul Permanent al filialei teritoriale PL Cimişlia, în care au fost aleşi: preşedintele, cei patru vicepreşedinţi, secretarul coordonator, preşedinţii comisiilor de cenzori, de etică şi disciplină. Consiliul a mai hotărît să desfăşoare, în perioada noiembrie-decembrie 2013, adunările generale în organizaţiile primare, iar în luna februarie 2014 — Conferinţa filialei teritoriale PL din Cimişlia.
22 iulie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a botezat noul partid pe care intenţionează să-l creeze reformatorii liberali. Liderul liberalilor le-a propus în glumă ca să-l numească Partidul Poeţilor lui Ribbentrop şi Molotov — PLRM, asta pentru că aceştia nu au făcut decît să împartă sferele de influenţă şi să destrame Partidul Liberal.
22 iulie 2013 | 
Membrii Consiliului Reformatorilor PL au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că au decis să-şi facă propriul lor partid politic. “Luînd în considerare refuzul categoric al lui Dorin Chirtoacă de a da curs solicitării membrilor şi simpatizanţilor PL de a candida la preşedinţia PL în cadrul congresului extraordinar al partidului, regretînd evoluţiile curente din cadrul PL, prin care actuala conducere a partidului a purces la recrearea organizaţiilor teritoriale ale PL, substituind abuziv conducerea acestora şi excluzînd antistatutar fruntaşii PL din partid — considerăm necesară constituirea unei noi formaţiuni politice pe eşichierul politic de dreapta”, a declarat deputatul Ana Guţu.
7 iulie 2013
Preşedinţii din toate filialele teritoriale ale Partidului Liberal au avut o întîlnire cu preşedintele partidului, Mihai Ghimpu şi cu prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă. În cadrul şedinţei s-a discutat despre situaţia socială şi politică din republică, despre strategia partidului pentru următoarea perioadă de timp şi au stabilit priorităţile partidului.
2 iunie 2013
La Ungheni, a avut loc Conferinţa extraordinară a filialei PL cu prezenţa a peste 80 de delegaţi din mai multe localităţi ale raionului. În cadrul evenimentului s-a discutat despre situaţia politică din ţară şi au fost alese noi organe de conducere ale filialei. Totodată, în cadrul conferinţei a fost adoptată o Rezoluţie prin care delegaţii îşi exprimă adeziunea faţă de conducerea centrală a formaţiunii, în frunte cu preşedintele acesteia, Mihai Ghimpu şi “dezaprobă cu hotărîre acţiunile distructive ale tradatorilor, aşa-zişi «reformatori», menite să provoace doar dezbinare”.
26 mai 2013 | 
La Chişinău, s-a întrunit în şedinţă Consiliul Republican al Partidului Liberal, pentru a discuta mai multe subiecte ce se referă la situaţia politică din Republica Moldova, dar şi situaţia internă din partid. În cadrul şedinţei au fost excluşi din partid preşedinţii Organizaţiilor teritoriale ale PL din Bălţi, Donduşeni, Făleşti şi Nisporeni. Totodată, participanţii la şedinţă au adoptat o rezoluţie cu privire la misiunea istorică a PL prin care s-a făcut un apel către membrii din toate filialele teritoriale să menţină unitatea partidului.
21 mai 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu şi consilierul raional din Ialoveni, Tudor Grigoriţă, au susţinut o conferinţă de presă cu privire la acţiunile “reformatorilor” şi planul acestora. Mihai Ghimpu a subliniat că situaţia de criză politică creată în anul semnării acordurilor este una intenţionată, iar la aceasta a contribuit şi Hadârcă împreună cu grupul “reformator”. “Este foarte ruşinos să mergi la cetăţeni şi să le promiţi integrare europeană, iar în Parlament să votezi alături de comunişti şi Filat şi să încalci Constituţia”, a precizat preşedintele liberal.
22 aprilie 2013 | 
Ca urmare a acţiunilor de excludere din funcţiile deţinute în organele de conducere cît şi din rîndul membrilor PL, reprezentanţii Consiliului de reformare al PL au convocat o conferinţă de presă în cadrul căreia au declarat că a fost sesizat Ministerul Justiţiei pe marginea ilegalităţilor statutare efectuate de conducerea Partidului Liberal. De asemenea, Consiliul a solicitat anularea deciziilor adoptate şi restabilirea membrilor PL excluşi din rîndul membrilor precum şi din funcţiile deţinute în organele de conducere ale partidului.
22 aprilie 2013 | 
Organizaţia de Femei a Partidului Liberal a susţinut o conferinţă de presă cu privire la situaţia social-politică din ţară şi acţiunile de trădare ale unor foşti colegi de partid. Preşedintele organizaţiei, Corina Fusu şi-a exprimat profundul dezacord “faţă de acţiunile laşe de trădare a unor foşti colegi din Fracţiunea PL, care acoperindu-se cu masca de «reformatori», au pus mai presus interesele lui Vlad Filat intereselor PL, care le-a încredinţat mandatul de deputat”.
19 aprilie 2013 | 
Preşedinţii filialelor teritoriale ale PL s-au convocat în şedinţă la sediul formaţiunii pentru a discuta despre acţiunile ilegale ale aşa-zisului consiliu de “reformare” şi despre presiunile pe care acesta le face asupra lor, ulterior aceştia au susţinut o conferinţă de presă. Preşedinţii de filiale au menţionat că situaţia din cadrul partidului este stabilă şi mulţi colegi şi-au dat seama că au fost manipulaţi. Aceştia au mai precizat că PL nu va putea fi oprit din lupta pentru Libertate, Dreptate şi Bunăstare şi va continua să promoveze valorile europene şi să urmeze drumul de integrare a Republicii Moldova în UE.
19 aprilie 2013 | 
Organizaţia Tineretului Liberal a susţinut o conferinţă de presă la care a abordat subiectul trădării unor foşti colegi de partid. Tinerii au declarat că nici un membru din OTL nu a aderat la aşa-numitul “grup reformator”şi că ei pledează pentru Unitatea Partidului Liberal. Tinerii au menţionat că susţin în totalitate deciziile adoptate la şedinţa Consiliului Republican.
19 aprilie 2013 | 
În cadrul unui briefing de presă, membrii Consiliului reformator al Partidului Liberal au vorbit despre şedinţa formaţiunii din 17 aprilie curent în cadrul căreia au fost excluşi ilegal mai mulţi membri din rîndurile partidului. Totodată, Consiliul de reformare al PL a reiterat necesitatea de reformare a partidului prin convocarea Congresului extraordinar al PL şi alegerea lui Dorin Chirtoacă în funcţia de preşedinte al partidului.
18 aprilie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu însoţit de alţi colegi de partid au vorbit despre evenimentele petrecute la şedinţa Biroului Permanent teritorial şi au explicat incidentul cu Vitalie Marinuţă. Potrivit lor, şedinţa din 16 aprilie curent a fost convocată ilegal de Marinuţă, fără sa aibă mandatul partidului şi nici asentimentul preşedintelui filialei Dubăsari, dna Ludmila Crăciun, pentru a convoca biroul permanent.
Mai mulţi lideri ai Partidului Liberal cer reformarea partidului
12 aprilie 2013 | 
Pe 12 aprilie 2013, un grup de deputaţi, miniştri, viceminiştri şi lideri ai structurilor teritoriale ale Partidului Liberal a anunţat crearea Consiliul ad-hoc de reformare a Partidului Liberal. În cadrul conferinţei de presă convocate de membrii grupului a fost dată citirii o declaraţie prin care a fost solicitată organizarea Congresului extraordinar al partidului pentru alegerea prim-vicepreşedintelui Dorin Chirtoacă în funcţia de preşedinte al acestei formaţiuni[]
31 martie 2013
La Chişinău a avut loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal, în cadrul căreia s-a discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova. Membrii prezenţi la şedinţă au decis formarea AIE-3 împreună cu PLDM şi PD iar PLDM să înainteze o altă candidatură la funcţia de Prim-ministru. “În cazul în care PLDM insistă ca Vlad Filat să fie din nou Prim-ministru, atunci să-şi asume declanşarea alegerilor anticipate şi consecinţele care pot afecta pentru mult timp drumul nostru european”, se arată într-un comunicat de presă emis de PL.
19 martie 2013
La Chişinău s-a desfăşurat şedinţa Biroului Politic al Partidului Liberal. La sfârşitul întrunirii, liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că un eventual vot comun PLDM-PCRM pentru demiterea lui Marian Lupu din funcţia de preşedinte al Parlamentului nu înseamnă altceva decât “moartea definitivă a Alianţei”. “Nici nu pot să-mi închipui aşa ceva. Toate aceste jocuri trebuie să aibă un sfârşit”, a declarat Ghimpu.
10 februarie 2013
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal, în cadrul căreia liderul PL, Mihai Ghimpu le-a prezentat delegaţilor informaţii despre situaţia social-politică din Republica Moldova, relaţiile din AIE, progresele înregistrate în realizarea parcursului european, reformele care urmează a fi desfăşurate şi iniţiativele legislative ale deputaţilor PL. Totodată, Consiliul Republican PL a susţinut decizia Biroului Permanent ca Ion Cebanu să fie propus la funcţia de director al Agenţiei “Moldsilva”, iar Octavian Ţâcu — în calitate de Ministru al Tineretului şi Sportului.
2 decembrie 2012
La Anenii Noi, s-a desfăşurat conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal, în cadrul căreia a fost audiat raportul de activitate şi a fost desemnată o nouă conducere. La eveniment au participat şi deputatul Vadim Cojocaru şi Secretarul general adjunct al PL, Roman Clima care şi-au exprimat susţinerea pentru noua conducere a organizaţiei teritoriale.
25 noiembrie 2012 | 
La Chişinău, a avut loc Conferinţa III a Clubului Liceenilor Liberali, eveniment la care au participat 300 de tineri liceeni care au făcut un bilanţ al activităţii desfăşurate pe parcursul anului curent, precum şi au prezentat obiectivele pentru următoarea perioadă. Liceenii au ales organele de conducere ale organizaţiei şi au adoptat textul unei rezoluţii privind descongestionarea şi actualizarea curriculumurilor disciplinare pentru ciclul liceal.
22 iulie 2012
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a participat la şedinţele lărgite ale Birourilor politice ale Filialelor Teritoriale PL din raioanele Căuşeni şi Ştefan Vodă, la care au fost prezenţi membrii activi, primarii şi consilierii aleşi pe listele PL din cele două raioane. Pe parcursul discuţiilor, preşedintele PL, Mihai Ghimpu a abordat diferite aspecte legate de planificarea activităţii filialelor de partid din cele două raioane, importanţa colaborării reprezentanţilor administraţiei publice locale cu cei din administraţia publică centrală, precum şi iniţiativele PL.
15 iulie 2012
Preşedintele PL, Mihai Ghimpu a participat la şedinţa lărgită a Biroului politic al Filialei Teritoriale PL din raionul Criuleni la care au fost prezenţi primarii şi consilierii aleşi pe listele PL din raion. În cadrul şedinţei de lucru au fost discutate aspecte cu privire la activitatea organizaţiilor primare de partid din raionul Criuleni, proiectele de dezvoltare locală desfăşurate, precum şi problemele care apar în activitatea curentă.
8 iulie 2012
A avut loc şedinţa lărgită a Biroului politic al Filialei Teritoriale PL din raionul Orhei cu participarea primarilor şi consilierilor din raion. Prezent la eveniment, liderul PL Mihai Ghimpu a abordat aspecte legate de planificarea activităţii Filialei Teritoriale, importanţa colaborării reprezentanţilor administraţiei publice locale cu cei din administraţia publică centrală şi descentralizarea puterii.
19 iunie 2012
A avut loc şedinţa biroului Partidului Liberal la Soroca în cadrul căreia a fost analizată activitatea organizaţiilor primare, aprobîndu-se Strategia de activitate pentru anul 2012. S-a punctat importanţa implementării unor proiecte sociale, culturale în localităţile raionului cu concursul Partidului Liberal, accentuându-se importanţa completării organizaţiei cu noi membri de calitate, importanţa comunicării cu electoratul şi a publicităţii.
17 iunie 2012
A avut loc şedinţa lărgită a Biroului politic al Filialei Teritoriale a Partidului Liberal din r-nul Cahul cu participarea primarilor şi consilierilor din raion. La eveniment au participat Preşedintele PL Mihai Ghimpu şi Oleg Bodrug, secretar general al Partidului Liberal. De asemenea, liderul PL Mihai Ghimpu a participat şi la şedinţa lărgită a Biroului politic al Filialei Teritoriale PL din raionul Cantemir la care au participat consilierii raionali şi locali, precum şi membrii activi din raion.
16–17 iunie 2012
Tineretul Liberal a organizat un training de management şi comunicare organizaţională pentru secretarii filialelor teritoriale din mun. Chişinău. Obiectivul trainingului a fost de a îmbunătăţi capacităţile de management ale tinerilor liberali în cadrul proceselor decizionale interne, precum şi a abilităţilor de comunicare organizaţională şi de lucru în echipă.
10 iunie 2012
La Donduşeni a avut loc Conferinţa Teritorială a Partidului Liberal, eveniment la care a participat şi preşedintele formaţiunii, Mihai Ghimpu. În cadrul conferinţei a fost ales un nou preşedinte, vicepreşedinţi şi au fost desemnaţi membrii Biroului Permanent Teritorial. În cadrul Conferinţei, membrii PL au prezentat informaţii cu privire la activitatea organizaţiilor primare de partid, proiectele de dezvoltare locală aflate în curs de desfăşurare, dar şi problemele cu care se confruntă în activitatea curentă. Totodată, au fost discutate aspecte referitoare la modul cum este implementată strategia şi programul PL la nivel local, precum şi activităţile ce se cer realizate pentru consolidarea şi dezvoltarea Filialei Teritoriale PL din raionul Donduşeni.
18 decembrie 2011
La Chişinău, a avut loc Conferinţa primarilor şi consilierilor liberali în cadrul căreia s-a constituit Asociaţia Primarilor şi Consilierilor Locali (APCL), iar liderul acesteia a fost ales Dorin Chirtoacă, prim-vicepreşedinte al PL şi primarul Chişinăului. Asociaţia nou-creată îşi propune să promoveze şi să protejeze interesele comune ale colectivităţilor locale. În cadrul întrunirii, a fost adoptată o rezoluţie prin care solicită Parlamentului Republcii Moldova şi partidelor politice implementarea reformei administraţiei publice locale, care ar contribui la descentralizarea administrativă.
6 noiembrie 2011
La Chişinău a fost organizată Conferinţa Republicană a II-a a Clubului Studenţilor Liberali, în cadrul căreia au fost adoptate mai multe rezoluţii privind necesitatea păstrării Alianţei pentru Integrare Europeană, adoptarea noului Cod al educaţiei şi excluderea examenelor de licenţă, modernizarea căminelor studenţeşti şi libertatea studenţilor de a intra în acestea la orice oră, consolidarea statului de drept, elaborarea unei politici industriale inteligente în Republica Moldova, perfecţionarea sistemului de subvenţionare a agriculturii şi susţinerea tinerilor în procesul de înfiinţare a unei afaceri în domeniul agricol. La eveniment au participat 450 de studenţi de la majoritatea universităţilor din mun. Chişinău, mun. Bălţi şi or. Cahul.
23 octombrie 2011 | 
La Chişinău au fost convocaţi într-o şedinţă primarii şi consilierii Partidului Liberal în cadrul căreia s-a decis crearea unei asociaţii a primarilor şi consilierilor aleşi în alegerile din iunie 2011. Denumirea finală, statutul, preşedintele noii asociaţii urmează a fi stabilite la o întrunire a Partidului Liberal. Iniţial, aleşii locali ai Partidului Liberal au discutat posibilitatea constituirii a două asociaţii separate a primarilor liberali şi cea a consilierilor locali liberali, însă ulterior s-a decis totuşi constituirea unei singure asociaţii. “În cadrul acesteia se va colabora în soluţionarea problemelor locale, va fi o conlucrare şi ajutor în toate chestiunile dificile”, a menţionat liderul liberal, Mihai Ghimpu. Partidul Liberal are 96 de primari, inclusiv 15 femei-primar, 129 consilieri raionali şi municipali, 1161 de consilieri locali.
8 septembrie 2011
Tineretul Liberal a lansat la Vadul lui Vodă, Şcoala Politică “Gheorghe Ghimpu”, cu genericul “20 de ani de independenţă a Republicii Moldova şi calea spre integrare europeană”. La deschidere, preşedintele Tineretului Liberal Ion Cebanu a apreciat necesitatea ca deputaţi, miniştri şi alţi lideri de opinie din cadrul partidului să împărtăşească din experienţa şi cunoştinţele lor tinerilor care au decis să se implice în politică. Şcoala a debutat cu o introducere în istoria apariţiei mişcării de renaştere naţională de către deputatul Ion Hadârcă, care a vorbit detaliat despre marile adunări naţionale, activitatea şi idealurile lui Gheorghe Ghimpu.
14 iulie 2011
A fost convocată şedinţa Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană la care au participat liderii celor trei partide parlamentare. “Toţi partenerii au accentuat necesitatea păstrării formatului actual al Alianţei. Am convenit de comun acord că ne vom reuni vineri după masă, pentru a discuta despre funcţionalitatea Alianţei, calitatea actului guvernării şi alegerea şefului statului”, a spus preşedintele fracţiunii PL, Ion Hadîrcă. Totodată, liderul PLDM, Vlad Filat împreună cu Valeriu Streleţ şi Iurie Leancă — au părăsit primii şedinţa şi au refuzat să facă vreo declaraţie pentru presă. Cu toate acestea, liderul fracţiunii parlamentare a democraţilor, Dumitru Diacov, susţine că întrunirea a avut loc într-o atmosferă calmă.
26 iunie 2011 | 
La Chişinău, a fost convocat Consiliul Republican al Partidului Liberal, în cadrul căruia s-a facut bilanţul alegerilor locale generale. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a constatat că în alegerile locale generale formaţiunea a obţinut un rezultat comparabil mai bun, cu 68 mii de voturi mai mult faţă de scrutinul din luna noiembrie 2010. Totodată, Mihai Ghimpu a adresat un mesaj primarilor liberali că “dacă nu se va constitui AIE la nivel local, va fi primul cutremur la nivel central. Să fiţi corecţi şi vigilenţi, să nu vă lasaţi cumpăraţi cu funcţii”. Primarii aleşi din partea PL au votat în unanimitate în cadrul şedinţei împotriva creării alianţelor cu PCRM la nivel local.
17 aprilie 2011 | 
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal în cadrul căreia a fost înaintat, cu unanimitate de voturi, candidatura lui Dorin Chirtoacă pentru funcţia de primar al Chişinăului, în cadrul alegerilor locale din 5 iunie 2011. “Vreau şi trebuie să candidez pentru un al doilea mandat, am obligaţia morală faţă de locuitorii capitalei, trebuie să finalizez toate reformele pe care le-am început în 2007. Îmi pasă de Chişinău şi vreau ca acest oraş să îşi continuie parcursul său democratic”, a declarat Dorin Chirtoacă. La eveniment au fost prezente 250 de persoane.
Conferinţa Republicană a Tineretului Liberal
27 martie 2011 | 
Pe 27 martie 2011, la Chişinău, a fost convocată a IV-a Conferinţă Republicană a Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal, eveniment la care au participat 728 de delegaţi din toate raioanele republicii[]
20 martie 2011
La Chişinău, a avut loc Conferinţa de constituire a Clubului Studenţilor Liberali la nivel republican, eveniment la care au participat 159 de delegaţi de la instituţii de învăţământ superior din mun. Chişinău, Bălţi, Cahul şi Comrat. Delegaţii la conferinţă, au adoptat rezoluţii privind suplimentarea numărului de cărţi în bibliotecile universitare, privind implementarea învăţământului la distanţă şi privind stimularea participării studenţilor în procesul de edificare a statului de drept. De asemenea, Conferinţa a I-a a Clubului Studenţilor Liberali a ales organele de conducere — Preşedintele, Secretarul General, Biroul Permanent şi Consiliul.
19 martie 2011
La Chişinău, s-a desfăşuat Conferinţa de constituire a Clubului Liceenilor Liberali, eveniment la care au participat peste 100 de delegaţi de la licee, colegii şi şcoli din mun. Chişinău. Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PL Sergiu Boghean a precizat că Organizaţia Liceenilor a fost constituită în 2006, având de atunci 3 preşedinţi, iar acum a venit timpul să constituim Clubul Liceenilor Liberali, în care să fie încadraţi atât elevii de liceu, cât şi elevii de la colegii şi şcoli. Delegaţii la conferinţă, au adoptat în unanimitate o rezoluţie privind acordarea dreptului de vot tinerilor de la vârsta de 16 ani.
Partidul Liberal şi Mişcarea Acţiunea Europeană au fuzionat
9 martie 2011 | 
Pe 9 martie 2011, la Chişinău, preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi preşedintele Mişcării Acţiunea Europeană, Veaceslav Untilă, au semnat Acordul de fuziune dintre cele două formaţiuni politice[]
26 februarie 2011
A avut loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal prezidată de liderul formaţiunii, Mihai Ghimpu. Consiliul a discutat stadiul de pregătire a PL de campania alegerilor locale din anul curent, inclusiv selectarea şi promovarea candidaţilor pentru funcţiile de primari şi de consilieri locali, raionali şi municipali, modalităţile optime de organizare a campaniei electorale, completarea resurselor umane ale partidului. În contextul acestei chestiuni, a fost luată decizia ca Partidul Liberal să promoveze 100 de candidaţi la funcţia de primar şi 1000 de candidaţi la funcţia de consilier din rândurile Tineretului Liberal. Un alt aspect discutat a fost fuziunea Mişcării Acţiunea Europeană în Partidul Liberal, preconizată pentru luna martie. Majoritatea membrilor Consiliului au aprobat fuziunea, subliniind că este un pas foarte important realizat de Partidul Liberal.
22 ianuarie 2011
La Chişinău a avut loc şedinţa Consiliului Central al Partidului Liberal, la care au participat peste o sută de membri ai Consiliului din filialele teritoriale ale partidului şi din municipiul Chişinău. Consiliul a luat în dezbatere situaţia politică internă din republică în perioada de după alegerile parlamentare din 28 noiembrie, procesul de formare a Alianţei pentru Integrarea Europeană, participarea, contribuţia şi domeniile de responsabilitate ce au revenit PL în cadrul acestui proces şi în actul de guvernare ca atare, gradul de pregătire a filialelor teritoriale ale PL pentru alegerile locale din acest an.
Congresul III al Partidului Liberal
26 septembrie 2010 | 
La 26 septembrie 2010, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul III al Partidului Liberal, la care au participat peste 2 mii de delegaţi[]
25 aprilie 2010
La Hânceşti s-a desfăşurat conferinţa teritorială a Partidului Liberal, în cadrul căreia a fost ales preşedintele filialei teritoriale a Partidului Liberal, Ştefan Vlas care este şi primarul satului Sarata Galbenă şi Gavril Bucşa vicepreşedintele filialei PL Hânceşti. La eveniment au fost prezenţi, Mihai Ghimpu liderul Partidului Liberal, Oleg Bodrug , secretar General şi Ion Apostol, şef al departamentului organizatoric PL. Delegaţii liberali au mai ales în cadrul conferinţei, noua componenţă a Consiliului teritorial şi au numit alţi membri ai Biroului Permanent teritorial. Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal a rugat noua conducere de la Hânceşti ca şi în cadrul acestei filiale să fie promovaţi tinerii profesionişti pentru a creşte o nouă generaţie de politicieni.
25 noiembrie 2009
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal (OTPL) a devenit membru aplicant cu vot consultativ al Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal (IFLRY), hotărâre luată în unanimitate la Adunarea Generală a IFLRY ce s-a desfăşurat între 12–14 noiembrie 2009 la Haga, Olanda.
6–8 noiembrie 2009
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a devenit membru aplicant cu vot consultativ al Tineretului Liberal European (LYMEC). Acestă decizie a fost luată în unanimitate de Comitetul Executiv al LYMEC ce s-a desfăşurat la Zagreb, Croaţia. LYMEC a fost înfiinţată în 1976 sub numele de “Mişcarea Tineretului Liberal a Comunităţii Europene”. Ca organizaţie de tineret a Partidului European Liberal Democrat şi Reformist (ELDR), LYMEC sprijină dezvoltarea politică şi educaţia tinerilor din întreaga Europă. Tineretul Liberal European are 210,000 membri, reprezentînd 58 organizaţii din 37 ţări. Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal este una dintre cele 3 organizaţii politice din Republica Moldova, ce au devenit membre LYMEC.
15 februarie 2009
Partidul Liberal şi-a lansat Programul electoral, pentru alegerile parlamentare de la 5 aprilie 2009, în sala de conferinţe a hotelului Leogrand.
Tineretul Liberal aduce Schimbarea!
2 februarie 2009
Duminică, 1 februarie, a avut loc Conferinţa a III-a Republicană a Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal. La eveniment au participat 1117 tineri delegaţi din toată republica, precum şi conducerea partidului: preşedintele Mihai Ghimpu, vicepreşedinţii Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru, Corina Fusu, liderii Filialelor PL din teritoriu[]
Constituirea Organizatiei de Femei a Partidului Liberal
25 ianuarie 2009
După ce în toate Filialele PL au fost create Organizaţii de Femei, duminică, 25 ianuarie, a avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei de Femei a Partidului Liberal la nivel republican. La eveniment au participat reprezentatele PL din cele 32 de raioane ale republicii şi din municipiile Chişinău şi Bălţi. Prezenţa la conferinţă a fost de peste 500 de persoane[]
18 ianuarie 2009
A avut loc şedinţa Consiliului Central al Partidului Liberal. Ordinea de zi a şedinţei a cuprins mai multe subiecte, inclusiv pregătirea de alegerile parlamentare din primăvara anului 2009 şi elaborarea programului electoral al formaţiunii.
14 decembrie 2008
Au avut loc conferinţele ordinare ale Filialelor PL din raioanele Anenii Noi şi Floreşti.
7 decembrie 2008
S-a desfăşurat conferinţa ordinară a Filialei PL din Orhei. La eveniment au participat delegaţiile organizaţiilor locale, în total peste 145 de persoane, preşedintele PL Mihai Ghimpu, preşedintele Filialei PL din Orhei Mihai Cârlig, alţi membri şi simpatizanţi ai PL din Orhei.
6–7 decembrie 2008
La Edineţ şi Soroca au avut loc seminare regionale cu participarea preşedinţilor organizaţiilor locale ale Partidului Liberal.
26 octombrie 2008
La Nisporeni a avut loc Conferinţa de constituire a Filialei Partidului Liberal din raion. La eveniment au participat peste 200 de persoane, preşedintele PL Mihai Ghimpu, vicepreşedintele Dorin Chirtoacă, profesori, jurişti, medici, contabili, tineri şi oameni în etate.
12 octombrie 2008
A avut loc conferinţa filialei PL din Hânceşti.
10 octombrie 2008
A avut loc Adunarea Generală a filialei Durleşti a PL, la care au participat vicepreşedinţii PL Anatol Şalaru şi Dorin Chirtoacă, precum şi şeful Departamentului Organizatoric (DO) al PL Ion Apostol.
21 septembrie 2008
A avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei Teritoriale a PL din raionul Dubăsari. La eveniment au participat preşedintele PL Mihai Ghimpu, vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă, Dionisie Boaghie, preşedintele filialei PL din raionul Criuleni, membru al Biroului Permanent, membri şi simpatizanţi ai PL de pe ambele maluri ale Nistrului.
20 septembrie 2008
În parcul “Valea Morilor” a avut loc competiţia cultural-sportivă “Cursa Păcii”, dedicată Zilei Internaţionale a Păcii.
14 septembrie 2008
A avut loc Conferinţa de constituire a Filialei Partidului Liberal din raionul Edineţ şi Conferinţa Organizaţiei Municipale a PL din Bălţi.
13 septembrie 2008
A avut loc Şedinţa Consiliului Central al Partidului Liberal la care au participat membrii Consiliului Central, Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte, membrii Biroului Permanent şi liderii Filialelor PL.
5–7 septembrie 2008
Femeile membre ale Partidului Liberal din Chisinau, Anenii-Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Cantemir, Calarasi, Causeni, Criuleni, Donduseni, Drochia, Edinet, Floresti, Glodeni, Hancesti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocnita, Orhei, Rascani, Sangerei, Straseni, Soldanesti si Ungeni au participat la Scoala de Vara cu tema: “Imbunatatirea capacitatilor de lider si de comunicare politica”.
13–15 august 2008
Un grup de tineri ai Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal, împreună cu alţi membri ai PL, au acordat ajutor cetăţenilor din mai multe localităţi ale r-nului Ştefan Vodă. Ajutorul oferit a constat în pomparea apei şi nămolului din beciuri, fântâni şi curţi etc.
2 august 2008
În orasul Cahul a avut loc seminarul de instruire “Consolidarea capacitatilor politice ale femeilor liberale” organizat de Institutul Republican International in Moldova (IRI).
27 iulie 2008
Partidul Liberal a prezentat şi a distribuit în majoritatea raioanelor republicii primul număr al Buletinului Informativ “Partidul Liberal”.
27 iulie 2008
Au avut loc Conferinţele Filialelor Teritoriale ale Partidului Liberal din raioanele Teleneşti şi Ialoveni.
26 iulie 2008
În orasul Drochia a avut loc Conferinta cu tema “Rolul femeii in activitatea partidelor si promovarea femeilor in functii decizionale”. Totodata, scopul intalnirii de la Drochia a fost si crearea filialelor Drochia si Donduseni a Organizatiei de Femei a Partidului Liberal (OFPL).
6 iulie 2008
La Briceni şi Ocniţa au avut loc conferinţe de constituire a Filialelor PL din aceste raioane. Au fost alese organele de conducere: Consiliile Teritorilale; Comisiile de Cenzori şi Comitetele Executive ale acestor Organizaţii.
15 iunie 2008
Consiliul Central al Partidului Liberal a organizat o şedinţă privind unele modificări la statut, în conformitate cu Legea nr. 298 din 21 decembrie 2007 (cu privire la partidele politice). Consiliul a modificat articolele: 21(b), art.24, art.75(d), (e) şi art.79.
8 iunie 2008
A avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal din Străşeni. La conferinţă au participat: preşedintele partidului Mihai Ghimpu, vicepreşedintele Dorin Chirtoacă şi Preşedintele Organizaţiei de Tineret Sergiu Boghean.

Arhiva

2016 [4]
2015 [1]
2014 [56]
2013 [62]
2012 [36]
2011 [52]
2010 [26]
2009 [63]
2008 [47]
2003 [3]
Activitatea internă de partid
Alegeri [106]