Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Preşedinţii filialelor teritoriale ale PL resping atacul asupra unităţii Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 19 aprilie 2013 | 
Partidul Liberal

La data de 19 aprilie, preşedinţii filialelor teritoriale ale Partidului Liberal s-au convocat în şedinţă la sediul PL pentru a discuta despre acţiunile ilegale ale aşa-zisului consiliu de “reformare” şi despre presiunile pe care acesta le face asupra lor. La şedinţă au participat preşedinţii de organizaţii teritoriale după care au fost invitaţi şi reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă.

Mihai GHIMPU, Preşedintele PL, a deschis conferinţa de presă spunând următoarele: “În ultimul timp circulă multe zvonuri precum că eu, în calitate de Preşedinte al Partidului, nu am susţinerea colegilor, a preşedinţilor de filiale. Astăzi sunt adunaţi aici 26 de preşedinţi de filiale din cele 34 care există în total, doar 4 preşedinţi aparţin grupului de «pucişti»: preşedinţii filialelor teritoriale Ungheni, Cahul, Călăraşi şi Cimişlia. Am vorbit cu Preşedintele filialei Cimişlia, Gh. Şalaru şi a zis că revine şi la întoarcere din deplasare vom discuta. O să vedem. Trei foşti preşedinţi de filială şi sapte deputaţi, foşti membri PL nici pe departe nu înseamnă Partidul Liberal. Iată de ce e timpul să oprim aceste speculaţii referitoare la scindarea PL. Situaţia internă din Partid este stabilă. Suntem un partid unit şi mai puternic ca niciodata”.

Vicepreşedintele PL, preşedintele filialei teritoriale din Străşeni, Lilian CARP a dat citire Declaraţiei preşedinţilor de filiale cu privire la acţiunile aşa-numitului grup de “reformare”: “Dat fiind faptul că aşa-zişii «reformatori», chiar şi după hotărîrea Consiliului Republican al Partidului Liberal de sîmbătă, 13 aprilie 2013, umblă prin teritoriu, exercită presiuni şi şantajează membrii PL pentru a-i forţa să semneze o declaraţie de convocare a Congresului PL, noi ne-am adunat astăzi aici pentru a vă demonstra, stimaţi reprezentanţi ai mass-media, că partidul este unit şi respinge cu fermitate încercările de dezbinare. Aşa-zişii «reformatori» au încercat să dea o lovitură partidului, care urmărea scopul de a-l pune în buzunarul lui FILAT şi, deci, a lui PUTIN, dar nu au reuşit.

Noi, preşedinţii filialelor teritoriale, care stăm la baza partidului, ne-am adunat aici ca să le transmitem prin intermediul mass-media să oprească presiunile şi manipulările. Noi am construit Partidul Liberal, noi suntem partidul, împreună cu Mihai GHIMPU, Dorin CHIRTOACĂ, Anatol ŞALARU, Corina Fusu, Valeriu Munteanu, Gheorghe Brega, Boris Vieru, Ion Apostol şi cu cei peste 20.000 de membri din întreaga republică, dar nu ei, care sunt nişte impostori şi trădători de cauză. Şi, devreme ce au lovit în partidul care i-a propulsat în funcţii, acum cerem de la ei să depună mandatele de deputat şi să plece din funcţiile pe care le deţin”.

Violeta ROŞCA, preşedintele filialei teritoriale din Drochia: “La 12 aprilie am fost sunată şi eu de către iniţiatori, iar când am ajuns la Ministerul Agriculturii, o grupă de «liberali» ieşea deja din sală. Am fost chemată să semnez şi eu acea Declaraţie a «reformatorilor». Când am citit declaraţia, mi-am dat seama că este o trădare şi am întrebat dacă Dorin CHIRTOACĂ şi Mihai GHIMPU sunt informaţi. Ei mi-au zis că, în afară de 3 persoane, toţi ar fi de acord. Am refuzat şi am venit la partid. Regret că aceşti colegi au fost în stare să facă asemenea lucruri. Noi, liberalii, credem că «reformatorii» vor conştientiza greşeala aceasta mare pe care au comis-o şi o vor regreta”.

Preşedinţii de filiale PL au menţionat că situaţia din cadrul Partidului este stabilă şi mulţi colegi şi-au dat seama că au fost manipulaţi. Aceştia au mai precizat că Partidul Liberal nu va putea fi oprit din lupta pentru Libertate, Dreptate şi Bunăstare şi va continua să promoveze valorile europene şi să urmeze drumul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai GHIMPU şi conducerea filialei teritoriale din Dubăsari au susţinut o conferinţă de presă Mihai GHIMPU a avut întrevederi cu Dirk SCHUEBEL, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova şi cu Matthias MEYER, Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova