Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai GHIMPU a avut întrevederi cu Dirk SCHUEBEL, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova şi cu Matthias MEYER, Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 19 aprilie 2013
Partidul Liberal

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai GHIMPU, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a avut întrevederi separate cu Ambasadorul Dirk SCHUEBEL, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova şi Matthias MEYER, Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova.

În cadrul discuţiei cu Dirk SCHUEBEL, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, au fost abordate chestiuni ce ţin de situaţia internă din Partidul Liberal, problemele cu care se confruntă republica în procesul de integrare europeană, evoluţia relaţiilor moldo-comunitare, precum şi situaţia politică din Republica Moldova în ansamblu.

Mihai GHIMPU a făcut o scurtă trecere în revistă a situaţiei interne din Partidul Liberal, dar şi din Republica Moldova, menţionând transformările prin care trece statul după ce guvernul a primit vot de neîncredere.

Preşedintele PL a abordat subiectul parcursului european al Republicii Moldova şi cum ar putea afecta numirea lui V. FILAT în calitate de prim-ministru acest parcurs.

Ambasadorul Dirk SCHUEBEL a cerut detalii despre situaţia din Partidul Liberal. Mihai GHIMPU i-a spus Excelenţei Sale realităţile şi motivele meschine ale celor care au format aşa-numitul “grup reformator”. Totodată, Preşedintele PL l-a asigurat pe Ambasadorul Dirk SCHUEBEL că în Partid situaţia este stabilă şi că aceste acţiuni nicidecum nu au slăbit Partidul, ba dimpotrivă, l-au făcut mai puternic şi mai unit.

Cu referinţă la criza politică, Mihai GHIMPU a menţionat că Preşedintele N. TIMOFTI ar fi trebuit să numească un Prim-ministru interimar şi că PL este în aşteptarea răspunsului de la Curtea Constituţională. Preşedintele PL a mai spus că îşi menţine poziţia de a nu-l vota pe V.FILAT şi speră că PLDM va înainta un alt candidat la funcţia de Prim-ministru şi astfel vor constitui AIE-3: “Eu sper totuşi ca PLDM să înainteze un alt candidat la funcţia de Prim-ministru pentru a forma AIE-3 şi astfel să ducem la bun sfârşit programul de guvernare asumat — Integrare Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare”.

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova a spus că oficialii europeni sunt la curent cu situaţia creată în Republica Moldova şi speră să fie depăşită, iar Excelenţa Sa susţine în continuare integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Matthias MEYER, a accentuat că pentru Europa este important să afle cum vor decurge lucrurile în continuare şi dacă funcţiile vor fi ocupate de aceleaşi persoane. “Dacă s-a descoperit corupţia şi toate încălcările au ieşit la vederea cetăţenilor, Republica Moldova ar trebui să nu repete aceleaşi greşeli. Or, tot ceea ce s-a întâmplat înseamnă că trebuie să producă schimbări spre bine”, a afirmat Ambasadorul.

Excelenţa Sa a mai menţionat că este necesară o stabilitate politică şi o guvernare eficientă şi democratică pentru ca Republica Moldova să poată accelera procesul de integrare europeană.

În finalul ambelor întrevederi separate, Preşedintele PL Mihai GHIMPU le-a mulţumit oficialilor pentru susţinerea acordată Republicii Moldova în realizarea reformelor democratice şi apropierea ei de Uniunea Europeană. “Vă mulţumesc pentru că aveţi grijă de Republica Moldova şi de viitorul ei European, mai mult decât unii care au funcţii de conducere”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Preşedinţii filialelor teritoriale ale PL resping atacul asupra unităţii Partidului Liberal Conducerea Partidului Liberal a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Parlamentului European şi co-preşedintele Comitetului de Cooperare UE-RM