Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai GHIMPU şi conducerea filialei teritoriale din Dubăsari au susţinut o conferinţă de presă

|versiune pentru tipar||
PL / 19 aprilie 2013
Partidul Liberal

La data de 18 aprilie Mihai GHIMPU a susţinut o conferinţă de presă împreună cu Ludmila CRĂCIUN, preşedintele filialei teritoriale PL din Dubăsari, Vasile Urâtu, vicepreşedintele filialei, Vera URÂTU, preşedintele organizaţiei primarilor din Ustia şi Ana VASILACHE, preşedintele Organizaţiei Tineretului Liberal din Dubăsari.

În cadrul conferinţei Preşedintele PL şi cei 4 membri ai PL din Dubăsari au relatat evenimentele întâmplate la şedinţa Biroului Permanent teritorial şi au explicat incidentul cu Dl. MARINUŢĂ. Şedinţa din 16 aprilie a fost convocată ilegal de Vitalie MARINUŢĂ, fără sa aibă mandatul Partidului şi nici asentimentul preşedintelui filialei Dubăsari, d-na Ludmila CRĂCIUN, pentru a convoca biroul permanent.

Prezentă la conferinţa de presă, Ludmila CRĂCIUN a spus că de la începutul şedinţei fiecărui membru i s-a pus în faţă declaraţia aşa-zisului consiliul de “reformare” şi Dl MARINUŢĂ cerea insistent ca să fie semnată. “Dl Ministru din start a cerut celor prezenţi să semneze Declaraţia şi, întretimp, a intrat Dl GHIMPU. Dl Preşedinte i-a mulţumit d-lui MARINUŢĂ pentru ajutorul acordat filialei în calitate de responsabil pe linie de partid şi i-a spus că el nu mai are nimic în comun cu activitatea filialei, de aceea trebuie să părăsească şedinţa. Dl MARINUŢĂ a refuzat să părăsească sala, ba dimpotrivă, acesta a invitat presa”, a mai declarat Preşefintele filialei teritoriale din Dubăsari, Ludmila CRĂCIUN.

Mihai GHIMPU a precizat că a smuls din mâna d-lui MARINUŢĂ broşura cu statutul Partidului Liberal, dar tot ceea ce s-a vorbit că ar fi “sărit la bătaie” sunt speculaţii. Ba dimpotrivă, dl MARINUŢĂ a avut un comportament indecent şi agresiv şi a îmbrâncit o membră de partid, lucru pe care l-a şi recunoscut , a mai spus Preşedintele PL.

Intenţiile d-lui MARINUŢĂ au fost susţinute doar de 4 oameni din 17 prezenţi.

Vasile URÂTU, vicepreşedinte al filialei teritoriale din Dubăsari a spus: “Dl MARINUŢĂ a venit cu intenţia de a colecta semnături. Fără nici o informaţie, acesta a pus foile în faţa celor de la şedinţă şi a spus că trebuie să semnăm. Dar dacă dumnealui crede că este atât de corect, de ce în satul în care s-a născut nu are constituită nicio organizaţie, nu este niciun consilier local, nu are nicio susţinere?”

La cele afirmate, d-na Ludmila CRĂCIUN a mai spus: “Eu nu am fost mirată de trădarea d-lui MARINUŢĂ. Am sperat că lecţia din 2011 o să îl ţină departe de trădări, dar nu e aşa după cum se vede. În 2011 dl. MARINUŢĂ a organizat un complot împotriva mea, aşa cum a făcut-o acum împotriva D-lui Preşedinte. Fiind preşedintele filialei teritoriale, dânsul de mai multe ori îmi făcea aluzii că sunt femeie şi că funcţia asta ar fi bine să i-o cedez. Pentru aceasta am convocat şedinţa şi am convenit ca membrii să fie cei care decid. În acea noapte când a doua zi urma să fie şedinţa, am fost sunată târziu la telefon de un membru şi mi s-a spus că Dl MARINUŢĂ colectează semnături. Era susţinut atunci de 5 membri ai organizaţiei care au aderat de la PLDM.”

Cei prezenţi la conferinţa au dezapobrat comportamentul membrilor din aşa-numitul “grup reformator” şi le condamnă acţiunile. Ei au mai declarat că este inadmisibil şi mişeleşte ca la şedinţa Consiliului Republican din 31 martie să nu expună nici o idee, iar mai târziu să vină cu acuzaţii către Preşedintele Partidului.

Mihai GHIMPU le-a mulţumit tuturor colegilor care nu s-au lăsat amăgiţi şi influenţaţi şi a asigurat cetăţenii că Partidul Liberal a devenit acum mai puternic şi mai consolidat.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Conferinţa de presă a Tineretului Liberal cu privire la trădarea unor foşti colegi de partid Preşedinţii filialelor teritoriale ale PL resping atacul asupra unităţii Partidului Liberal