Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conducerea PL la sfat cu locuitorii din Străşeni

|versiune pentru tipar||
PL / 3 august 2014
Partidul Liberal

Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal şi Dorin Chirtoacă, Primar General al mun. Chişinău, Prim-vicepreşedinte al PL au avut sâmbătă, 2 august 2014, o întâlnire cu locuitorii din Străşeni. Întrunirea o fost organizată de către Lilian Carp, Preşedintele OT PL Străşeni şi a avut loc în localitatea Vorniceni, la eveniment fiind prezenţi peste 400 de cetăţeni. Participanţii s-au interesat despre situaţia politică din republică, avantajele semnării Acordului de Asociere dintre R. Moldova şi Uniunea Europeană, dar şi despre obiectivele pe termen scurt şi lung ale Partidului Liberal.

“Partidul Liberal a fost, este şi va fi promotorul integrării R. Moldova în Uniunea Europeană şi aderării la NATO”, a menţionat Mihai Ghimpu, care s-a referit şi la acţiunile Kremlinului, vorbind, totodată, şi despre problema transnistreană, pe care a comparat-o cu situaţia din Georgia din 2008 şi Ucraina, acest an.

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a trecut în revistă situaţia social-politică din republică şi a vorbit despre lupta crâncenă care se va da la toamnă în campania electorală, menţionând că “doar votând politicieni oneşti, patrioţi, politicieni care au în sânge durerea neamului românesc putem să schimbăm situaţia din republică”.

Dorin Chirtoacă a precizat că Partidul Liberal v-a desfăşoara o campanie electorală responsabilă, acordând atenţie problemelor cu care se confruntă cetăţenii, atât în municipiul Chişinău, cât şi la nivel republican. Dorin Chirtoacă a menţionat importanţa de a face alegerea corectă la toamnă: “Doar alegând vectorul european putem izbuti, Pas cu pas trebuie să facem dreptate pentru poporul nostru, care timp de 200 de ani a stat la o parte, fără posibilitatea să fie în rând cu popoarele Europei. Europa înseamnă o veche civilizaţie. Europa înseamnă o economie puternică. Europa înseamnă cea mai mare parte a patrimoniului universal. De asemenea, Europa înseamnă reguli, unde legea şi interesul public întotdeauna prevalează asupra corupţiei şi interesului personal. Europa înseamnă state demne, puternice, unde fiecare om se simte apărat, unde îşi poate construi un viitor. Europa înseamnă şanse pentru fiecare. Europa înseamnă un mod de organizare a vieţii în aşa fel, încât cel mai simplu muncitor, de la omul care lucrează în stradă sau la ţară, până la înalţi demnitari de stat, fiecare să îşi poată trăi viaţa în demnitate şi prosperitate”.

Evenimentul fiind încheiat de Preşedintele PL care a adresat un mesaj de mulţumire celor prezenţi pentru că nu sunt indiferenţi faţă de ceea ce se întâmplă în republică, pentru încrederea acordată Partidului Liberal, îndemnând cetăţenii să lupte pentru “un viitor mai bun în Uniunea Europeană, acolo unde omul şi legea sunt prioritare”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Monument dedicat victimelor deportărilor regimului comunist inaugurat la Sadova, Călăraşi Veaceslav Untilă: Unica soluţie — aderarea la NATO