Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale PL Râşcani şi Soroca

|versiune pentru tipar||
PL / 13 aprilie 2014
Partidul Liberal

Duminică, 13 aprilie 2014, Organizaţiile Teritoriale PL Râşcani şi Soroca au convocat Conferinţele Teritoriale.

La Conferinţe, în calitate de invitaţi, au participat şi Mihai Ghimpu, Deputat, Preşedintele Partidului Liberal şi Ion Apostol, Secretar General al PL.

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Râşcani

Participanţii au audiat raportul de activitate al Organizaţiei, care a fost prezentat de către Valentina Colin, Preşedinta Organizaţiei, şi au înaintat o serie de întrebări şi propuneri în legătură cu activitatea Organizaţiei PL din Râşcani. Valentina Colin a enumerat succesele înregistrate de către filiala din Râşcani a Partidului Liberal şi a accentuat importanţa consolidării echipei pentru a eficientiza munca în cadrul partidului.

Conferinţa a ales conducerea Organizaţiei, astfel, în calitate de Preşedinte al OT PL Râşcani a fost ales Vasile Guţu, în funcţia de vicepreşedinţi au fost aleşi: Valentina Colin, Petru Tomuz, Ghenadie Puiu, Ludmila Sârghi şi Ion Bold, iar în calitate de secretar coordonator — Vitalie Colin.

De asemenea, Conferinţa a ales membrii Biroului Permanent ai Organizaţiei şi ai Consiliului Teritorial şi au delegat participanţii la Congres.

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Soroca

Delegaţilor Conferinţei le-a fost prezentat raportul de activitate care a cuprins principalele realizări ale Organizaţiei PL din Soroca, atât la nivel raional, cât şi la nivel local. Totodată, a fost menţionată activitatea Primarilor PL din localităţile din Soroca şi a consilierilor locali/raionali din partea PL.

În urma dezbaterilor asupra raportului de activitate, participanţii au venit cu o serie de propuneri în ceea ce priveşte organizarea internă a filialei.

Ulterior, Conferinţa OT PL Soroca a hotărât:

Conferinţa a ales membrii Biroului Permanent şi ai Consiliului Teritorial şi a delegat participanţii la Congres.

În cadrul ambelor Conferinţe, Ion Apostol, Secretarul General al PL, a precizat rezultatele alegerilor parlamentare din 2009–2010 în r. Râşcani şi, respectiv, Soroca, şi a precizat că pentru acest an aceste rezultate trebuie să fie dublate, întrucât PL se află într-o poziţie favorabilă, are potenţial enorm şi trebuie să muncească în continuare pentru a aduce cetăţenilor o viaţă mai bună în marea familie europeană — “Partidul Liberal, dintre toate partidele politice, este singurul care nu are antecedente de corupţie, contrabandă sau alte neconstituţionalităţi. Rezultatele din 2009–2010 în partea de Nord a republicii nu sunt cele mai bune, ştiu că aici nu este uşor, dar acum suntem în creştere, suntem susţinuţi şi ne rămâne să muncim cu seriozitate şi dăruire!”

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, a explicat importanţa salvarii cursului european prin obţinerea unor rezultate mai bune a Partidului Liberal la parlamentarele din acest an. De asemenea, Preşedintele Ghimpu a informat delegaţii Conferinţei despre situaţia socială şi politică din republică, problemele cu care se confruntă cetăţenii, situaţia politică externă, semnarea Acordului de Asociere şi parcursul european al republicii.

Preşedintele PL a explicat poziţia şi acţiunile partidului în legătură cu mai multe probleme ale societăţii — sărăcia, corupţia, nivelul scăzut de trai, lipsa locurilor de muncă etc.

“Republica Moldova nu poate merge înainte, având majoritatea cetăţenilor cu o mentalitate sovietică. Tinerii care merg la studii peste hotare susţin Partidul Liberal, aceştia văd altfel lucrurile, iar părinţii ar trebui să înveţe de la ei, pentru că putem avea un viitor mai bun pentru republică doar în Uniunea Europeană. Cetăţenii trebuie să vadă cine profită de încrederea lor şi, ajunşi la putere, devin miliardari din munca cetăţenilor. Nu putem avea o viaţa mai bună, în bunăstare, cu guvernanţi bogaţi şi cetăţeni săraci. Aceasta nu este democraţie, ci este oligarhie şi totalitarism, o nedreptate pe care nu trebuie s-o tolerăm. Funcţia şi puterea este pentru a munci în folosul cetăţenilor, şi nu pentru a profita de ea şi a-ţi realiza interesele proprii, de aceea noi luptăm şi vom lupta împotriva nedreptăţilor. Vrem dreptate pentru cetăţeni, vrem ca instituţiile publice să apere interesele cetăţenilor şi luptăm pentru aceasta. În UE asemenea lucruri nu vor fi, de aceea trebuie să ne direcţionăm forţele în realizarea acestui obiectiv principal” — a menţionat Preşedintele PL la una dintre Conferinţe.

Mihai Ghimpu a abordat şi subiectul integrării în NATO, accentuând că PL este singurul partid din RM care a inclus în program integrarea în NATO — “Noi suntem un stat mic, prea mic pentru a putea ţine piept forţelor militare ale Federaţie Ruse. NATO ar fi pentru noi umbrela protectoare de răul politicii ocupante a Kremlinului. Dacă Ucraina şi Georgia ar fi fost membre NATO, Rusia n-ar fi făcut ceea ce cunoaşteţi că s-a întâmplat din cauza ei”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Consiliul Republican al PL s-a convocat în şedinţă Mihai Moldovanu: “Poliglodul” — o marcă a “stataliştilor” moldoveni!