Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Moldovanu: “Poliglodul” — o marcă a “stataliştilor” moldoveni!

|versiune pentru tipar||
PL / 14 aprilie 2014
Partidul Liberal

Clasicii spuneau — limba vorbită şi scrisă sunt expresia supremă a unui popor! Fără o plecare către aceasta, fără o apărare a acesteia de răufăcători, nu putem vorbi de un popor sănătos, şi extrapolând — de un stat, la fel sănătos.

Nu e şi cazul R. Moldova. Aici, pseudo-statalişti de toată mâina îşi dau concursul de a făuri un viitor, din ce în ce mai luminos, acestei aşchii de pământ.

Mancurţii ce s-au perindat pe aceste pământuri, mai cu seamă după 1812, au apelat mai tot timpul la tertipuri gen — limbă de circulaţie inter-etnică. Ca să-şi scuze în vreun fel necunoaşterea limbii băştinaşilor, şi mai ales (!) nedorinţa de a o poseda şi vorbi, aceştea se afişează în rol de poligloţi.

Mai ieri, un oarecare Reidman, deputat PCRM, ex-consilier pe probleme economice a lui Voronin, îşi permite (cică are tot dreptul constituţional) să dea lecţii de lingvistică şi moralitate de la tribuna Parlamentului — întregului popor! S-a ajuns ca un venetic ce nu poate lega două trei cuvinte în limba băştinaşilor, fără a se bâlbâi, să dea din deget — NOUĂ BĂŞTINAŞILOR, din forul suprem al ţării.

RUŞINE NOUĂ că nu ne putem apăra de aceşti străini, în fapte şi vorbe, care atacă nestingherit însăşi existenţa noastră naţională!

Unicii care au reacţionat la aceste blasfemii aduse culturii şi conştiinţei naţionale, din vinerea trecută, au fost deputaţii Partidului LIBERAL — Dnul. Preşedinte Mihai GHIMPU şi Dl. Valeriu Munteanu.

În rest, forul celor 101 “aleşi” a ales să rămână pasiv la GLODUL scârnăviilor verbale ce curgea de la tribună în întreaga sală de şedinţe a Parlamentului R Moldova, la nici câteva zile după o dată simbolică — de “7 aprilie”.

Astfel “PoliGLODUL” se aşterne încet dar sigur în întreaga Republică, iar cei ce opun rezistenţă sunt catalogaţi imediat ca “fascişti”.

A nu se uita cât de tare “iubeşte” acest popor un Voronin, cu ortacii lui, care în trecutul nu prea îndepărtat denumea tricolorul, alt simbol naţional, drept “faşîstskii flag”.

“Poliglodul” e prezent pretutindeni, în cele mai înalte foruri ale Republicii Moldova. TRIST, dar adevărat!

Pe lângă Parlament, avem “Poliglod” şi în Guvern. E răsunătorul caz a unui alt individ, membru de guvern, finanţat pe banii noştri, pre nume Formuzal. Nu am nimic cu etnia pe care chipurile o reprezintă, dar acesta nu ne stimează pe noi ca băştinaşi. TOATĂ CORESPONDENŢA OFICIALĂ, PRECUM ŞI ACTELE GUVERNULUI SUNT TRADUSE ÎN RUSĂ şi expediate la Comrat. De ce nu în găgăuză!? — dacă aşa de mult dorim să dezvoltăm această comunitate, dacă vrem să folosim MILIOANELE de EURO donate unităţii teritoriale de către Statul Turc?!

Nu, dragilor — ca să zacem şi mai departe în morcirlă, în stagnare, în sărăcie — avem nevoie nu de limbă şi identitate naţională, nu de poligloţi veritabili, ci de POLIGLOD care curge zilnic din Parlament, Guvern, terminând cu ecranele azurii ce retransmit tocmai din capitala roşiei steluţe!

Ca să nu fim indiferenţi, Vă îndemn să fim solidari cu Partidul LIBERAL — un apărător consecvent al valorilor naţionale!

Sursa: www.pl.md

Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale PL Râşcani şi Soroca Conducerea PL a avut o întrevedere cu Valeriu Ştefan Zgonea, Preşedintele Camerei Deputaţilor a României