Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Consiliul Republican al PL s-a reunit în şedinţă

|versiune pentru tipar||
PL / 11 aprilie 2016
Partidul Liberal

Membrii Consiliului Republican al Partidului Liberal s-au reunit astăzi pentru a discuta despre criteriile de selectare a candidatului PL la funcţia de preşedinte, precum şi despre calităţile pe care trebuie să le întrunească acesta.

Mihai Ghimpu, a menţionat că această şedinţă este una informală. “Nu am discutat nume concrete, a fost o discuţie preventivă, este prea devreme să stabileşti o tactică şi strategie, candidatul. Avem timp de ajuns, important este ca partidul trebuie să fie gata de aceste alegeri, astăzi este mai important ca niciodată continuitate parcursului european”, a spus Mihai Ghimpu.

Preşedintele PL, a mai declarat că viitorul candidat, propus de PL, trebuie să fie integru şi capabil să asigure stabilitate politică şi creştere economică din republică.

Numele posibililor candidaţi pentru fotoliul de şef al statului vor fi discutate, iniţial, în cadrul organizaţiilor teritoriale ale formaţiunii.

Ulterior, Consiliul Republican al PL va lua o decizie finală în acest sens. Conform hotărârii Curţii Constituţionale din 4 martie, preşedintele republicii urmează să fie ales direct de popor. Data scrutinului prezidenţial a fost stabilită de Parlament pentru 30 octombrie.

Sursa: www.pl.md

Partidul Liberal a decis participarea formaţiunii la formarea majorităţii parlamentare pro-europene Şedinţa comună de lucru cu Miniştrii şi Primarii PL