Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Botanica

|versiune pentru tipar||
PL / 8 februarie 2014
Partidul Liberal

Astăzi, 8 februarie 2014, Organizaţia Teritorială PL Botanica a convocat Conferinţa. La şedinţă, în calitate de invitaţi, au participat şi Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi Prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, Primarul General al mun. Chişinău.

Şedinţa Conferinţei a fost deliberativă şi a votat în unanimitate ordinea de zi care a inclus următoarele: prezentarea raportului de activitate al Organizaţiei Teritoriale PL Botanica de către Preşedintele Mihai Moldovanu; raportul de activitate al Organizaţiei de femei şi al Organizaţiei de Tineret; alegerea conducerii Organizaţiei, a Consiliului Teritorial şi a Biroului Permanent; delegarea participanţilor la Congresul Partidului; prezentarea situaţiei sociale şi politice din republică, principalele realizări ale Partidului şi obiectivele/priorităţile PL-ului pentru anul 2014, de către Preşedintele Mihai Ghimpu şi Prim-vicepreşedintele Dorin Chirtoacă.

În prezentarea raportului de activitate, Mihai Moldovanu a subliniat principalele acţiuni şi rezultatele Organizaţiei Teritoriale PL Botanica, dar a înaintat şi câteva propuneri de dezvoltare a Organizaţiei, valabile pentru oraş şi pentru localităţile rurale, pentru a fi analizate de către Biroul Central al PL-ului. “Ne-am asumat angajamentul de a forma o echipă consolidată şi promiţătoare a sectorului, de a implementa principiile şi obiectivele Partidului Liberal, cât si construirea unei imagini pozitive, bazată pe fapte, pentru a extinde numărul membrilor PL-ului. Este foarte important să ne conjugăm în continuare în comun eforturile pentru a ne dezvolta capacităţile interne şi, astfel, să asigurăm evoluţia ascendentă a Partidului” — a precizat Mihai Moldovanu.

În continuare, participanţii au audiat raportul Organizaţiei Femeilor Liberale a sect. Botanica şi al Organizaţiei Tineretului Liberal din sector.

Ion Tiho, Preşedintele Tineretului Liberal al Organizaţiei Teritoriale Botanica a accentuat în raportul de activitate că membrii Organizaţiei de Tineret urmează vectorul lansat de PL, promovează şi se implică în realizarea obiectivului prim al partidului — integrarea europeană. “Întru prosperarea valorilor liberale, noi, tinerii liberali, participăm cu ambiţie la evenimentele de promovare a valorilor naţionale şi europene, întrucât ne dorim un viitor mai bun şi suntem convinşi că prin muncă şi perseverenţă putem realiza schimbarea până la capăt”, a mai menţionat Ion Tiho.

Participanţii la Conferinţă au dezbătut mai multe probleme de ordin social şi politic, au adresat întrebări conducerii PL şi au venit cu propuneri de acţiuni întru dezvoltarea Organizaţiei şi obţinerea de rezultate şi mai mari.

În cadrul Conferinţei, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte PL, Primarul General al mun. Chişinău, a informat participanţii despre realizările Partidului în oraşul Chişinău şi în suburbiile acestuia, reiterând schimbările vizibile în bine în oraş din 2007, când Primar al oraşului a devenit Dorin Chirtoacă. Liderul PL a ţinut să precizeze că datorită echipei liberale, oraşul Chişinău a devenit treptat un oraş European, iar în suburbii au fost implementate mai multe proiecte de ridicare a nivelului de trai — construcţia reţelelor de canalizare, apeduct, iluminare, şcoli şi grădiniţe reparate, drumuri etc.

“Realizările pe care le avem noi, Partidul Liberal, nu le are niciun partid! Se vede cu ochiul liber cu ce ne-am ocupat noi şi cu ce s-au ocupat alţii. În timp ce noi am rezolvat o serie de probleme în plan naţional, am implementat proiecte în localităţile rurale, am europenizat capitala şi ne-am preocupat de problemele cetăţenilor, ceilalţi au avut grijă să-şi umple buzunarele. Marele avantaj al PL-ului este că noi nu ne-am distanţat de la promisiunile pe care le-am facut oamenilor şi angajamentele pe care ni le-am asumat, noi am rămas corecţi şi consecvenţi, iar acum ne-a ramas doar să ne mobilizăm şi să le spunem oamenilor, aşa cum am făcut-o şi până acum, adevărul. Sunt convins că vom reuşi să realizăm obiectivul nostru principal — integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană. Succes şi înainte!!!” — a conchis Primarul Dorin Chirtoacă.

Preşedintele Partidului şi-a axat discursul pe problemele de ordin social, economic şi politic din republică, subliniind rolul important care îi revine PL-ului în menţinerea democraţiei şi a cursului European al republicii. “Istoria ne demonstrează că Liberalii au fost întotdeauna motorul schimbării şi evoluţiei, aşa este şi în R. Moldova, întrucât PL a reuşit să mişte lucrurile. Dacă nu reuşeam noi, liberalii, să readucem încrederea cetăţenilor în democraţie în 2007, apropierea republicii de UE n-ar fi fost posibilă, precum n-ar fi fost posibile nici multe alte realizări importante — Decretul cu privire la Ziua Ocupaţiei; desecretizarea arhivelor KGB; oficializarea Limbii Române în republică; monumentul în memoria victimelor deportărilor regimului comunist de ocupaţie din scuarul Gării Feroviare; ridicarea monumentelor de comemorare a victimelor regimului communist în mai multe localităţi rurale, proiect care este în desfăşurare; sărbătorirea Crăciunului pe stil nou etc. Aceste realizări demonstrează că Partidul Liberal nu este doar un partid politic, ci reprezintă mişcarea de eliberare naţională a românilor moldoveni şi este singurul partid care a demonstrat că luptă pentru valorile naţionale şi europene.

Mesajul nostru trebuie să fie clar: o putere europeană, o putere cinstită, o putere împotriva corupţiei, împotriva sărăciei, o putere pentru oameni — Libertate, Dreptate, Adevăr şi Bunăstare!

Sunt convins că vom reuşi, pentru că cei care au luptat pentru Adevăr şi Dreptate întotdeauna au ieşit învingători!” — a menţionat Preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

În urma procedurii de dezbatere şi votare, Participanţii la Conferinţă au hotărât:

Conferinţa a ales membrii Consiliului Teritorial al Organizaţiei şi ai Biroului Permanent şi a delegat participanţii la Congresul Partidului.

Preşedintele PL a felicitat întreaga echipă a Organizaţiei PL Botanica şi le-a urat celor aleşi în funcţii mult succes, perseverenţă şi să dea dovadă de corectitudine şi consecvenţă în realizarea responsabilităţilor pe care şi le-au asumat.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Organizaţia Primară PL din Bubuieci a convocat Adunarea Generală Organizaţia Primară PL din Vatra a convocat Adunarea Generală