Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Organizaţia Primară PL din Bubuieci a convocat Adunarea Generală

|versiune pentru tipar||
PL / 7 februarie 2014
Partidul Liberal

Astăzi, 7 februarie 2014, a avut loc Adunarea Generală a Organizaţiei Primare a Partidului Liberal din localitatea Bubuieci la care au participat, în calitate de invitaţi, şi Preşedintele Partidului, Mihai Ghimpu, Preşedinta Organizaţiei Teritoriale PL Ciocana, Ana Eremia şi Preşedintele CMC(Consiliul Municipal Chişinău), Ion Gabura.

Ordinea de zi a Adunării a cuprins prezentarea raportului de activitate al Organizaţiei de către Preşedintele Igor Moraru; alegerea conducerii Organizaţiei; discutarea problemelor localităţii şi metode eficiente de soluţionare a acestora; stabilirea priorităţilor pentru anul 2014 şi prezentarea situaţiei sociale şi politice din republică de către Preşedintele PL, Deputatul Mihai Ghimpu.

Participanţii au dezbătut o serie de chestiuni organizatorice şi au venit cu diverse propuneri de soluţionare a problemelor actuale ale localnicilor din Bubuieci, totdată, aceştia au adresat întrebări Preşedintelui PL Mihai Ghimpu în legătură cu ultimele acţiuni şi evenimente politice din R. Moldova.

În cadrul şedinţei, Mihai Ghimpu a abordat o serie de subiecte importante, printre care: problema identităţii; problemele sociale ale cetăţenilor R. Moldova; situaţia de pe teritoriul din stânga Nistrului; referendumul din U.T.A. Găgăuză; acţiunile Coaliţiei de compromitere a democraţiei şi cursului european al republicii, accentuând eforturile PL-ului de a menţine vectorul european şi de a asigura respectarea legilor şi transparenţă în activitatea Guvernului. Preşedintele Liberalilor a accentuat că “Fiind într-o Alianţă (AIE-1 ŞI AIE-2) în care colegii nu susţineau politica Partidului Liberal în problemele naţionale, nouă totuşi ne-a reuşit: condamnarea crimelor regimului comunist, Decretul cu privire la ocupaţie, desecretizarea arhivelor KGB, declararea Limbii Române — limbă oficială prin hotărârea Curţii Constituţionale, sărbătorirea Crăciunului conform stilului nou, ba mai mult ca atât, prin sesizările la CC am reuşit să rezolvam şi multe probleme de ordin social şi economic, dar cel mai important, în perioada când a fost Anatol Şalaru Ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor au început lucrările de reparaţie a drumurilor din republică, lui i se datorează faptul că acum avem kilometri întregi de drumuri europene. Noi am conştientizat faptul că nu putem înregistra o creştere economică fără a rezolva problema drumurilor, iar aceste acţiuni au contribuit la favorizarea creşterii şi dezvoltării economiei naţionale, care, ulterior, vor rezolva problemele sociale — salariile şi pensiile mici, ajutoare sociale, etc”.

Preşedintele PL a mai subliniat că în Programul Partidului o prioritate o constituie politica în domeniul dezvoltării rurale şi modernizării satelor, iar în acest sens Primăria mun. Chişinău a alocat investiţii şi proiecte de construcţie a reţelelor de canalizare, apeduct, iluminare etc.

Participanţii Adunării au ales conducerea Organizaţiei, astfel, în calitate de Preşedinte al Organizaţiei Primare PL Bubuieci a fost reales Igor Moraru, vicepreşedinte — Vladimir Ermicioi, iar secretarul coordonator — Anatolii Lupaşcu. Adunarea a ales membrii Biroului Permanent al Organizaţiei şi a delegat participanţii la Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Ciocana, care se va desfăşura în data de 15 februarie a.c.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

La Mulţi Ani, D-le Anatol ŞALARU! Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Botanica