Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Şedinţă de lucru a Organizaţiei Femeilor Liberale din municipiul Chişinău

|versiune pentru tipar||
PL / 11 iulie 2014
Partidul Liberal

Joi, 10 iulie 2014, Organizaţia Femeilor Liberale din municipiul Chişinău s-a întrunit într-o şedinţă de lucru pe tema: Implicarea femeilor liberale în cadrul secţiilor de votare pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an. Scopul întâlnirii şedinţei a fost efectuarea unei analize pre-electorale, din perspectiva implicării membrelor PL din cadrul OFL mun. Chişinău.

La eveniment au fost prezenţi şi liderii Partidului Liberal: Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal şi Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal, Primar General al mun. Chişinău, dar şi conducerea OFL — Corina Fusu, Vicepreşedinte al Partidului Liberal, Preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale şi Eugenia Iurco, Preşedinta Organizaţiei OFL, municipiul Chişinău.

În cadrul şedinţei a fost prezentat raportul de activitate al structurilor OFL din municipiul Chişinău, cu sublinierea numărului de femei implicate în secţiile de votare şi al femeilor care au fost instruite la Comisia Electorală Centrală. Raportori au fost: — Silvia Savca, Secretar Coordonator OFL mun. Chişinău; Ludmila Boşcăneanu, Preşedintă OFL sect. Botanica; Valentina Ciobanul, Preşedinta OFL sect. Buiucani; Galina Ciubeică, Preşedinta OFL Interimară sect. Ciocana; Viorica Marina, Preşedinta OFL sect. Râşcani.

Corina Fusu, Preşedinta OFL, Vicepreşedinta PL a vorbit despre importanţa implicării femeilor în viaţa social-politică şi la Alegerile Parlamentare. Dânsa a menţionat că “în contextul Alegerilor Parlamentare şi Locale care se apropie este nevoie ca femeile să dea dovadă de multă iniţiativă şi activism politic pentru ca să fie văzute şi auzite, poate chiar promovate pe listele electorale. Luând în considerare faptul că pachetul de legi ce ţine de cota de gen are avizul pozitiv al Guvernului, Organizaţia de Femei trebuie să consolideze un număr mare de femei profesioniste şi bine pregătite”.

Dorin Chirtoacă a accentuat rolul important al doamnelor/ domnişoarelor în structura unui partid — “datorită lor, bărbaţii devin mai prudenţi şi mai moderaţi”, a menţionat D. Chirtoacă. De asemenea, Prim-Vicepreşedintele PL a felicitat femeile liberale şi le-a mulţumit pentru responsabilitatea şi conştiinciozitatea de care dau dovadă în organizarea şi desfăşurarea evenimentelor PL, dar şi pentru ambiţia şi dăruirea cu care promovează valorile liberale, naţionale şi europene — “DVS sunteţi catalozatorul societăţii şi asiguraţi progresul acesteia. Vă doresc mult curaj, susţinere din partea bărbaţilor şi putere pentru a vă realiza obiectivele. Doar împreună cu DVS Partidul Liberal va reuşi să construiască un prezent şi un viitor mai bun pentru fiecare cetăţean al republicii. Vă mulţumesc şi vă doresc succes în tot ceea ce faceţi!”

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, a ţinut să menţioneze că “la originea tuturor marilor realizări stă o femeie, fie că este în prim plan sau în umbră”. Preşedintele PL a trecut în revistă realizările pe care le-a avut partidul, a subliniat că gravele încălcări ale Constituţiei, a legii, privatizarea Băncii de Economii şi concesionarea Aeroportului, precum şi alte neconstituţionalităţi, au fost făcute de când PL a fost înlăturat de la guvernare. “Iată de ce pentru ca drumul integrării europene să continue în ritm alert, dar şi pentru a asigura Dreptatea şi Bunăstării cetăţenilor noştri, este necesară accederea câtor mai mulţi deputaţi PL în viitoare Alianţă de Guvernare. Este necesar ca PL sa fie cel mai partid din viitoarea alianţa de guvernare pentru a împiedica creşterea corupţiei, administrarea defectă a banilor publici şi a fondurilor europene”, a explicat Preşedintele PL.

În cadrul şedinţei au fost abordate şi alte chestiuni organizatorice, menite să eficientizeze activitatea Organizaţiei Femeilor Liberale a mun. Chişinău, despre care Preşedinta OFL mun. Chişinău, Eugenia Iurco, a menţionat că este în creştere.

La final şedinţei, luând în considerare că Partidul Liberal este unicul partid care susţine deschis reabilitarea trecutului istoric, promovează valorile naţionale şi adevărul istoric, în contextul acţiunilor de comemorare a victimelor celui de al doilea val de deportări, actiuni organizate de PL, Liderul PL a salutat aderarea la Partidul Liberal a zece doamne, care s-au născut în Siberia, au fost felicitate pentru curajul şi demnitatea de care au dat dovadă.

Totodată, Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă au încurajat femeile să se implice în cât mai multe activităţi şi le-a urat mult succes în realizarea obiectivelor propuse, mulţumindu-le pentru implicare, responsabilitate şi verticalitate.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Victimele deportărilor comuniste, comemorate de liberalii din Orhei Caravana “O carte de acasă” — la Parma, Ferrara şi Bologna (Italia)