Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Caravana “O carte de acasă” — la Parma, Ferrara şi Bologna (Italia)

|versiune pentru tipar||
PL / 11 iulie 2014
Partidul Liberal

Caravana “O carte de acasă”, lansată de către Partidul Liberal pentru copii, a ajuns în această săptămână şi în alte oraşe din Italia — Bologna, Parma şi Ferrara, unde gazde au fost Cluburile Liberale din aceste oraşe. Echipa Clubului Liberal Bologna, în frunte cu preşedinta Aurelia Vozian, vicepreşedinţii Alina Pisica şi Nicolae Palit, Clubul Liberal Parma, în frunte cu preşedintele Marcel Furnică şi Clubul Liberal Ferrara, în frunte cu preşedintele Valeriu Guţu şi echipa sa, le-au oferit copiilor cetăţenilor noştri plecaţi peste hotare o ocazie în plus de a promova şi valorifica patrimoniul cultural al neamului românesc, de a sărbători limba română şi a iubi şi aprecia cartea românească. La evenimente au fost prezenţi şi Artur Gutium, preşedintele Asociaţiei Cluburilor Liberale din Italia şi Sergiu Bondari, preşedintele Clubului Liberal Venezia-Mestre, care au mulţumit echipelor Cluburilor Liberale pentru aceste evenimente deosebite, organizate pentru copii, pentru consolidare şi implicare socială, deziderat necesar oricărei societăţi în vederea schimbării spre bine.

“Vă mulţumim, dragi concetăţeni, pentru modul în care vă implicaţi în toate activităţile desfăşurate de către Cluburile Liberale de peste hotarele republicii. Acest lucru demonstrează responsabilitatea şi intenţia neobosită a noastră, a celor plecaţi peste hotare, de a promova valorile româneşti, contribuind,în acelaşi timp, la dezvoltarea republicii, atât în plan cultural, moral şi spiritual, cât şi în plan economic. Noi suntem cei care, ducând lupta pentru schimbarea până la capăt, le vom putea oferi copiilor noştri, acestor suflete inocente, un viitor acasă, un viitor mai bun, un viitor european”, a menţionat Artur Gutium. Dânsul a avut un mesaj aparte pentru copiii din aceste oraşe care au fost prezenţi la evenimente — “Dragi copii, mă bucur că astăzi avem prilejul de a vă oferi un zâmbet şi o carte de acasă, o carte în limba română. Voi sunteţi cei care veţi valorifica principiile şi valorile româneşti. Să aveţi parte de sănătate, un viitor luminos şi numai motive de fericire şi bucurie”.

La Parma, Preşedintele Clubului Liberal Parma, Marcel Furnică, a adresat celor mici cele mai calde şi sincere felicitări, dorindu-le sănătate celor mici, iar părinţilor — viaţă lungă şi frumoasă, trăită acasă, alături de cei dragi. “Dragi copii, să ne fiţi fericiţi şi să vă bucuraţi de fiecare moment deosebit oferit de viaţă! Voi sunteţi garanţia viitorului, fericirii şi succesului de mâine, oriunde nu ne-am afla. Totodată, vă doresc lectură frumoasă a cărţilor primite în dar de acasă şi nu uitaţi că limba română, tradiţiile şi valorile poporului nostru vor rămâne mereu şi pretutindeni locul de întâlnire al sufletului poporului nostru”, a accentuat Marcel Furnică.

De asemenea, Aurelia Vozian, Preşedinta Clubului Liberal Bologna şi Valeriu Guţu, Preşedintele Clubului Liberal Ferrara au venit cu un cuvânt de felicitare pentru copii.

Copiii au fost încadraţi în diferite activităţi distractive, dar şi concursuri, au desenat, s-au jucat şi au primit în dar cărţi româneşti. De asemenea, au avut parte de un program artistic inedit, recitând şi ei, la rândul lor, poezii în limba română, interpretând cântece româneşti şi dansând pe muzica noastră frumoasă românească. Aceştia şi-au exprimat bucuria şi entuziasmul că au primit cărţi cu poveştile lui Ion Creangă, cu basmele lui Mihai Eminescu, poeziile de suflet ale lui Grigore Vieru şi povestirile minunate ale lui Vladimir Beşleagă, dar şi cu operele inconfundabile ale lui Ioan Slavici şi Ion Luca Caragiale.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Şedinţă de lucru a Organizaţiei Femeilor Liberale din municipiul Chişinău La Ciocâlteni, Orhei, a fost inaugurat un monument în memoria victimelor regimului comunist