Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Filiala PL Ungheni are o nouă conducere

|versiune pentru tipar||
PL / 2 iunie 2013
Partidul Liberal

Astăzi, 2 iunie 2013, a avut loc Conferinţa Extraordinară a Filialei Partidului Liberal din raionul Ungheni cu prezenţa a peste 80 de delegaţi din mai mult de 28 de localităţi ale raionului. La Conferinţă au fost prezenţi Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal, Primar General al mun. Ghişinău şi Vasile Chitoroagă, secretar general adjunct al Partidului.

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat următoarele subiecte:

Ex-preşedintele filialei PL Ungheni, Anatol Arhire, însoţit de Vitalie Marinuţă şi Marin Adam au încercat împiedice desfăşurarea Conferinţei, dar delegaţii Conferinţei Teritoriale PL Ungheni le-au cerut insistent să părăsească sala întrucât aceştia nu mai sunt membri ai PL conform deciziei Consiliului Republican din 13 aprilie 2013. Bâlbâindu-se, ei au fost nevoiţi să părăsească sala, precum s-a întâmplat şi în cazul celorlalte tentative, astfel,Conferinta şi-a continuat lucrările în mod normal.

În cuvântul de salut, Dorin Chirtoacă a punctat că “trădarea a fost prezentă întotdeauna în istoria neamului nostru.Toate lucrurile murdare se fac din cauza trădării, iar pe lânga trădare întotdeauna este şi minciună”.

Iurie Chirinciuc, care până astăzi, 2 iunie 2013, prin decizia Biroului Politic al Partidului,a fost Preşedinte Interimar al Filialei Teritoriale PL Ungheni, a accentuat că “Anatol Arhire, ex-Preşedinte al Filiale Teritoriale PL Ungheni,a fost o frâna la dezvoltarea Filialei, chiar dacă regiunea Ungheni a fost întotdeauna un focar de renaştere naţională”.

“Aşa-zişii «reformatori» se conduc după principiul dezbină şi stăpâneşte. Cei care au trădat partidul se împart în doua categorii: a hoţilor, a trădătorilor şi a proştilor sau a celor duşi în eroare. Filiala Ungheni nu se regăseşte în aceste categorii pentru că democraţia nu înseamnă anarhie, iar cei care au fost aleşi în funcţie au responsabilitate în faţa celor care le-au încredinţat aceste funcţii”, a ţinut să menţioneze Primarul satului Corneşti, Iurie Ţurcanu.

În acest context, Vasile Chitoroagă, secretar general-adjunct al Partidului Liberal a argumentat, prin prezentarea exactă a încălcărilor, dar şi a articolelor din statutul PL, cu privire la excluderea acestor indivizi din rândurile liberalilor, precizand că “acţiunile acestui grup de trădători si profitori depăşesc orice limită a bunului simţ”.

Urmând firul discuţiei, Vasile Iucal, fiind unul din cei mai vechi membri din Filiala TeritorialăPL Ungheni, a amintit că “în 1998, Arhire a făcut exact la fel.Acum, după ce ne-am curăţat de acest balast, urmează să fortificăm Organizatiile primare din teritoriu prin muncă asiduă”. Cu referire la aceasta, Vasile Bodrug, Primarul satului Hârceşti i-a sugerat D-luiAnatol Arhire să îşi depună mandatul de deputat.

În final, delegaţii Conferinţei Filialei Teritoriale Ungheni, au votat:

Totodata, a fost ales şi votat Consiliul Teritorial al Filialei Ungheni dar şi Biroul Permanent al Filialei Teritoriale PL Ungheni.

În cadrul Conferinţei, Filiala PL Ungheni a fost adoptată o Rezoluţie prin care delegaţii Conferinţei îşi exprimă adeziunea faţă de conducerea centrală a formaţiunii, în frunte cu preşedintele acesteia, Mihai Ghimpu şi dezaprobă cu hotărâre acţiunile distructive ale Tradatorilor, aşa-zişi “reformatori”, menite să provoace doar dezbinare.

Rezoluţia Conferinţei Extraordinare a filialei raionale Ungheni a Partidului Liberal din 2 iunie 2013

Întrunită în şedinţă extraordinară, azi, 2 iunie 2013, Filiala Ungheni a Partidului Liberal din Moldova, îşi declară adeziunea faţă de conducerea centrală a formaţiunii, în frunte cu preşedintele acesteia Mihai Ghimpu.

Membrii organizaţiei primare raionale Ungheni a Partidului Liberal dezaprobă cu hotărâre acţiunile distructive a autoproclamatului grup de “reformatori”, menite să provoace dezbinarea formaţiunii. Filiala Ungheni a Partiduluui Liberal califică acţiunile acestora drept trădare a idealurilor naţionale şi aspiraţiilor românilor basarabeni de integrare europeană. Metodele alese de aceştia pentru aşi atinge scopul sunt ruşinoase şi imorale.

În acelaşi context, Filiala Ungheni a Partidului Liberal din Moldova, dezaprobă decizia unilaterală a fostului preşedinte a organzaţiei Ungheni a Partidului Liberal de a adera la grupul cu pricina, fără a consulta şi ţine cont de părerea şi poziţia membrilor Filialei. Considerăm că acţiunile acestuia contravin prevederilor Statutului şi calităţii de membru PL, fapt ce a cauzat grave prejudicii imaginii şi unităţii partidului.

În consecinţă, Filiala raională Ungheniu a Partidului Liberal, susţine şi consideră deplin statutară excluderea din rândurile Partidului Liberal a lui Anatol Arhire, iar însuşirea dânsului în continuare a calităţii de membru PL sau a celei de preşedinte de filială, se consideră ilegală.

Totodată, Filiala Ungheni a Partidului Liberal se adresează conducerii centrale a formaţiunii să intreprindă actiuni hotărâte de tragere la raspundere a celor care indraznesc sa compromita formatiunea, prin insusirea numelui acesteia.

În încheere, Filiala Ungheni a PartiduluiL Liberal face apel catre toate filialeile Partidului Liberal din republică de a păstra unitatea partidului, a intensifica munca de organizare a structurilor primare, în vederea pregatirii formatiunii pentru viitoarele bătălii politice.

Aprobată azi, 2 iunie 2013, prin vot unanim la şedinţa extraordinară a Filialei raionale Ungheni a Partidului Liberal din Moldova.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

PL — aproape de copii Despre mârşăvia şi minciuna trădătorilor