Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

PL — aproape de copii

|versiune pentru tipar||
PL / 2 iunie 2013
Partidul Liberal

La 1 iunie 2013, conducerea Partidului Liberal a participat la sărbătoarea dedidată Zilei Internaţionale a Copiilor în satul Nicoara, comuna Tătărăuca Veche.

În acest context, ieri de 1 iunie 2013, Mihai Ghimpu, preşedintele PL însoţit de Boris Vieru, vicepreşedinte PL, secretar general al Fracţiunii Liberale din Parlamentul RM au avut şi o întalnire cu primarii, consilierii şi cu membrii Birourilor Permanente ale Filialelor Teritoriale PL Şoldăneşti şi Rezina. Astfel, Preşedintele Mihai Ghimpu a informat colegii de partid despre situaţia politică din Republica Moldova după formarea guvernului şi alegerea noului cabinet de miniştri. De asemenea, au fost reiterate priorităţile Partidului care rămân a fi lupta pentru Dreptate, Bunăstare şi Libertate şi continuarea cursului european. În această ordine de idei, Mihai Ghimpu a punctat că PL va susţine în Parlament orice reformă care va contribui la bunăstarea cetăţenilor şi la continuarea vectorului integrării europene. La fel, a fost abordată şi chestiunea ce se referă la motivul trădării grupului “verzişor” condus de Ion Hadârca despre care Preşedintele Mihai Ghimpu a spus că: “ei au ales să trădeze PL-ul şi lupta pentru cauză în favoarea intereselor personale şi a menţinerii funcţiilor”. Mihai Ghimpu a accentuat că funcţia nu poate fi veşnică, de aceea “câştigul” lor este de scurtă durată, însă onoare lor este pierduta pentru totdeauna.

De precizat că membrii PL din filialele Teritoriale Şoldăneşti şi Rezina, la fel ca şi celelalte filiale Teritoriale, au condamnat actul de trădare a grupului “reformator-verzişor” care, fără a aborda problema reformării partidului în cadrul statutar, fără a pune în discuţie această întrebare în cadrul Biroului Politic şi Consiliului Republican ale partidului — organe competente şi legal constituite, a încercat public să contrapună două personalităţi notorii care reprezintă Partidul Liberal — Dl. Mihai Ghimpu, Preşedinte al Partidului Liberal şi Dl. Dorin Chirtoacă, Prim-Vicepreşedinte al Partidului Liberal, Primar General al Mun. Chişinău.

Preşedintele Ghimpu şi Vicepreşedintele Boris Vieru după ce au răspuns la întrebările colegilor de partid din Filialele Teritoriale PL Şoldăneşti şi Rezina, au mers în satul Niorcani, comuna Tătărăuca Veche, r. Soroca, unde erau aşteptati de copiii adunaţi la sarbatoarea dedicată Zilei Copiilor. Astfel, Preşedintele Mihai Ghimpu şi vicepreşedintele Boris Vieru au felicitat copii din Niorcani, com. Tătărăuca Veche, r. Soroca. Pe lângă urările de bine şi felicitările primite, copii au avut parte de multe dulciuri.

În afara de aceasta, conducerea PL a luat parte la evenimentul dedicat finalizarii Proiectului finanţat de către Guvernul Republicii Federale Germania în colaborare cu GIZ, prin au fost înzestrate cu tehnica necesară întreprinderile comunale ale Primăriei celor şase localităţi pe care le cuprinde comuna Tătărăuca Veche şi iluminarea străzilor acestor 6 localităţi.

Ulterior, Miahi Ghimpu şi Boris Vieru au mers la o întalnire cu cetatenii din statul Niurcani, comuna Tătărăuca veche. În dialog cu cetăţenii au fost abordată situaţia politică din republică, dar şi problemele sociale cu care se confruntă cetăţenii precum: lipsa locurilor de muncă, salariile şi pensiile mici, sărăcia care afectează aproape fiecare familie etc.

Astazi însă, 2 iunie 2013, Preşedintele PL Mihai Ghimpu şi Preşedintele Tineretului Liberal, Ion Cebanu, Director general al Agenţiei “Moldsilva”, au fost deja în vizita la filiala Cahul, unde au avut o discuţie cu unii membri PL din Cahul.

Mihai Ghimpu a înformat colegii de partid despre motivul trădării celor din grupul “verzişor” şi a reiterat că Partidul este mai unit şi mai puternic. “Nimeni nu acceptă propunerile grupului «reformator-verzişor» dirijat de V. Filar, iar intenţiile lor nu au susţinerea filialelor, din contra, aceştia au fost respinşi la Dubăsari, Ungheni, Donduşeni, Cantemir, Glodeni, Soroca, Rezina, peste tot pe unde apar”, a menţionat preşedintele Partidului. În acest context, Mihai Ghimpu a accentuat că: “Nu există criză în partid, sunt doar mici probleme în Fractiune, dar le vom rezolva”.

Întrucât ex-Preşedintele Filialei Teritoriale PL Cahul a fost eliberat din funcţie conform deciziei Consiliului Republican PL, a fost discutată Convocarea Conferinţei şi alegerea unui nou preşedinte de filială la Cahul.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

CLL sărbătoreşte 1 iunie Filiala PL Ungheni are o nouă conducere