Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Împreună cu locuitorii din Criuleni — schimbarea până la capăt!

|versiune pentru tipar||
PL / 19 iulie 2014
Partidul Liberal

Locuitori din satele r. Criuleni au venit cu interes la întrunirea organizată sâmbătă, 19 iulie 2014, de Oleg Ogor, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Criuleni, cu liderii Partidului Liberal — Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Corina Fusu, Valeriu Munteanu, Gheorghe Brega şi Ion Cebanu.

În discuţiile tete-a-tete, participanţii au vorbit despre problemele din localitate, condiţiile şi nivelul de trai din localităţile rurale, despre care Mihai Ghimpu a accentuat că “PL şi-a propus accelerarea dezvoltării rurale, întrucât locuitorilor de la sate le este foarte greu. «Veşnicia s-a născut la sat», a spus Lucian Blaga. Într-adevăr, datorită satelor ne-am păstrat limba, cultura, tradiţiile şi valorile naţionale şi oamenii de la sate trebuie să fie ajutaţi pentru ca să aibă o viaţă mai bună”.

“Nu mă pot împăca cu gândul că avem cetăţeni săraci şi guvernanţi bogaţi. Nu vom scăpa de sărăcie, oricât de mult nu am munci, dacă nu vom avea la putere oameni cinstiţi”, a mai spus Preşedintele PL.

Potrivit Preşedintelui Liberalilor, “democraţia nu e dată celor care guvernează, ea este pentru cetăţeni. În 20 de ani cetăţeanul nu a simţit cu adevărat Democraţia. Cei care deţin funcţii trebuie să fie în serviciul poporului, dar să nu pună poporul în serviciul lor”.

Despre adoptarea noului Cod al Educaţiei, Corina Fusu a menţionat că PL a venit cu o serie de amendamente şi completări, astfel încât acesta să îmbunătăţească sistemul de educaţie al republicii. Vicepreşedinta PL a făcut un mic exerciţiu cu participanţii la întrunire: a numit pe rând cele 4 partide din Parlament şi a ascultat cuvintele rostite de cei din sală care definesc şi caracterizează respectivele partide.

“Corupţi, demagogi, contrabandişti, făţarnici” — au fost cuvintele cele mai des rostite în sală, atribuite PCRM-ului, PDM-ului şi PLDM-ului.

“Adevăr, libertate, Mihai Ghimpu, încredere, viitor mai bun, oameni cinstiţi” — sunt câteva din cuvintele atribuite Partidului Liberal de către locuitorii r. Criuleni care au participat la întrunire.

“Ce concluzii tragem? Celor trei partide — PCRM, PDM, PLDM — le-aţi atribuit cam aceleaşi însuşiri. Sunt partide care nu se bazează pe valori, ci dimpotrivă, ele reprezintă dovada a unei stări de degradare. Sper că după această întâlnire veţi merge alături de noi pentru a realiza schimbarea până la capăt”, a spus Corina Fusu, referindu-se la exerciţiul în cauză.

“Niciun partid politic nu are dreptul să spună că «NOI V-AM DUS ÎN EUROPA!» Succesul este al cetăţenilor, al celor care au luptat pentru un viitor european şi al Uniunii Europene!”, declaraţia aparţine Deputatului Liberal Gheorghe Brega, la întrevederea cu cetăţenii din localităţi ale Criuleniului.

Gheorghe Brega a abordat şi problema emigrării în masă a tinerilor, reiterând că fără tineri, republica nu are viitor — “R. Moldova este un stat cu puţini copii, iar dintre aceştia mulţi pleacă peste hotare. Nu avem dreptul să transformăm republica într-o casă de oameni bătrâni care vor plânge de dorul copiilor şi al nepoţilor. Haideţi să ne gândim la copiii şi nepoţii noştri, ei merită un viitor mai bun acasă!”

Preşedintele Tineretului Liberal, Ion Cebanu, ex-Ministru al Tineretului şi Sportului, a venit cu un îndemn pentru tinerii prezenţi la întrunire — “Nu avem dreptul să ne oprim în toamnă. Dragi tineri, viitorul ne aparţine, vă îndemn fiţi activi, să transmiteţi acest mesaj şi altora, să-l faceţi auzit în fiecare casă!”

Valeriu Munteanu, Vicepreşedinte PL, a pus în discuţie subiecte ce vizează activitatea Partidului Liberal şi a deputaţilor PL — “Noi, liberalii, am realizat peste 70% din programul nostru electoral, din promisiunile aduse alegătorilor. Celelalte partide n-au reuşit nici 30 la sută. Noi am fost şi suntem cu cetăţenii, ne preocupă problemele lor — aceasta este misiunea noastră. Suntem respectaţi pentru că suntem consecvenţi în lupta pentru Libertate, Dreptate, Adevăr şi Bunăstare. Iar realizările noastre confirmă acest lucru! Sunt sigur că ştiţi să alegeţi grâul de neghină!”

Primarul General al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, care este şi Prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal, le-a mulţumit cetăţenilor pentru încrederea acordată PL-ului şi pentru că datorită lor a început şi continuă schimbarea în bine în republică. “Daca PL creşte, vor creşte şi şansele ca R. Moldova să ajungă, treptat, la un nivel de dezvoltare asemănător statelor membre UE. Vă doresc sănătate, tărie de caracter şi să reuşim, la timp, să ne dăm seama de toate pentru a face o alegere corectă la toamnă!”

Primarul de Chişinău a vorbit şi despre proiectele Primăriei care au transformat Chişinăul într-o capitală europeană, dar şi despre cele care au fost implimentate şi au ridicat nivelul de trai în mai multe localităţi din republică.

Cuvinte de gratitudine au venit din partea locuitorilor din r. Criuleni pentru echipa şi conducerea Partidului Liberal, mulţumindu-le pentru că au adus limba română acasă şi, prin desecretizarea arhivelor, decretul cu privire la 28 iunie — Ziua Ocupaţiei Sovietice, inaugurarea monumentelor în memoria celor care au suferit din cauza regimului comunist ş.a. — au păstrat demnitatea neamului nostru, chinuit şi nedreptăţit de sute de ani.

Un mesaj de mulţumire a avut şi Oleg Ogor, Preşedintele OT PL Criuleni, care spus că este receptiv la toate solicitările locuitorilor şi va oferi în continuare sprijinul necesar pentru realizarea schimbării în bine.

La sfîrşitul întrevederii, pe scena Casei de Cultură a satului Slobozia-Duşcă, locul unde a avut loc întrunirea, a evoluat colectivul de dansuri populare “Lotioară” şi colectivul de fluierişti “Nistrenii” — copii talentaţi care duc faima republicii peste hotare.

La întrunire, în calitate de invitaţi, au participat şi Ludmila Crăciun, Preşedinta Organizaţiei Teritoriale PL Dubăsari, şi Vladimir Cernat, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Ialoveni.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Veaceslav Untilă: O nouă dovadă a impotenţei puterii Conducerea Partidului Liberal — alături de cetăţenii din r. Teleneşti