Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conducerea Partidului Liberal — alături de cetăţenii din r. Teleneşti

|versiune pentru tipar||
PL / 21 iulie 2014
Partidul Liberal

Duminică, 20 iulie 2014, în comuna Brânzenii Noi, Teleneşti, conducerea Partidului Liberal a participat la o întrunire cu cetăţenii din localităţile r. Teleneşti. La eveniment au participat locuitori din satele r. Teleneşti şi din orăşelul Teleneşti, care au vrut să discute faţă-n-faţă cu deputaţii Partidului Liberal: Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, vicepreşedinte al PL, Corina Fusu, vicepreşedintă PL, preşedinta OFL, Gheorghe Brega, deputat PL. La întrunire a fost prezent şi Mihai Moldovanu, vicepreşedinte al PL, Şeful Direcţiei sănătate al mun. Chişinău. Evenimentul a fost organizat de către Valerian Bejan, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Teleneşti, care mai este şi vicepreşedinte al r. Teleneşti.

În deschiderea evenimentului, Valerian Bejan a menţionat despre activitatea organizaţiei PL din Teleneşti, despre acţiunile întreprinse de dumnealui în calitate de vicepreşedinte de raion, întru soluţionarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii din r. Teleneşti. “În raionul Teleneşti Partidul Liberal este reprezentat de şase primari, cinci consilieri în Consiliul Raional Teleneşti şi patruzeci şi şase de consilieri locali”, a afirmat Valerian Bejan.

Referindu-se la situaţia politică din republică, dânsul a accentuat că “un popor care votează corupţi nu este victimă, dar este complice. Noi avem datoria să luptăm, noi, liberalii, niciodată nu am pus în faţă interesul personal”.

Mihai Ghimpu s-a adresat către locuitorii din Teleneşti cu un mesaj în care a accentuat cât de important este ca cetăţenii, odată şi odată, să facă diferenţa dintre politicienii corupţi, cu interese personale sau care se “închină” Kremlinului, şi adevăraţii patrioţi ai acestui pământ, care de mai mult de două decenii luptă pentru cauza neamului românesc. “A venit timpul ca poporul să se ridice din genunchi, anume poporul este cel care formează puterea legislativă, ei sunt adevăraţii conducători, şi nu invers, cum consideră unii, imediat după ce au ajuns în fotolii confortabile”, a menţionat Preşedintele liberalilor. “Popor sărac şi guvernare bogată! Aceasta este cea mai mare tragedie prin care trece Republica Moldova”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Valeriu Munteanu, unul din cei mai activi deputaţi din această legislatură, a reiterat importanţa participării în număr mare la alegeri, “doar astfel vom fi siguri că va fi dus până la capăt cursul european al R.Moldova, început de PL încă din 2005, iar idealul de reîntregire a neamului românesc va fi realizat”. Totodată, tânărul deputat a menţionat că datorită votului acordat Partidului Liberal avem drumuri din ce în ce mai bune în r. Teleneşti, dar şi în întreaga republică — “susţinerea pe care ne-aţi acordat-o în 2010 a transformat Republica Moldova într-un adevărat şantier de lucru, sute de localităţi încep să se schimbe la faţa, construcţia reţelelor de apă şi canalizare, iluminare stradală, construcţia de gradiniţe şi creşe vor face din R. Moldova un punct important pe harta Europei”.

Femeile mereu au un imbold împortant pentru bărbaţi ca să meargă înainte spre schimbare, evoluţie şi succes, astfel şi-a început discursul Corina Fusu, preşedinta OFL. “Dacă de 20 de ani toate guvernările nu au făcut nimic ca femeile să fie egale în drepturi cu bărbaţii, săptămâna trecută a fost adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la egalitatea de gen, acum să vedem dacă guvernarea va avea voinţă politică să susţină acest proiect în lectură finală”, a afirmat Corina Fusu.

Referindu-se la noul Cod al Educaţiei, adoptat recent de către Parlament, Preşedinta OFL a subliniat că “ne mândrim că limba româna a juns în sfârşit în noul Cod, în cel puţin trei articole este stipulat expres că limba româna va fi obligatorie pentru toţi elevii, iar limba rusă, engleza şi franceză vor fi considerate limbi pe care elevii le vor studia ca opţiune”.

Răspunzând la întrebările venite de la cetăţeni, deputatul Gheorghe Brega i-a încurajat pe cei prezenţi să fie atenţi la cei care azi guvernează, fie la Chişinău, fie în oraşe sau alte localităţi. “Banii care vin în localităţi nu sunt banii celor care guvernează, sunt banii cetăţenilor, colectaţi din taxe şi impozite. Sunt bani primiţi sub formă de grant pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor, nu pentru cei care îi administrează”. Referindu-se la activitatea PL în diaspora, Gheorghe Brega a menţionat că diaspora este salvatoarea cursului european al R. Moldova — “ar trebuie ca toţi cetăţenii să ia exemplu”.

La întrunire au participat peste 400 cetăţeni din toate localităţile r. Teleneşti, care au avut parte şi de un moment cultural, oferit de membrii ansamblului folcloric “Muguraşii” din comuna Brânzenii Noi.

Locuitorii din r. Sângerei îşi doresc schimbarea până la capăt alături de PL

În după-amiaza zilei de 20 iulie 2014, mai mulţi locuitori din r. Sângerei au participat la o întrunire cu conducerea Partidului Liberal, care a avut loc în satul Sângereii Noi. La eveniment au participat deputaţii PL — Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, Corina Fusu, vicepreşedintă PL, Valeriu Munteanu, vicepreşedinte PL şi Gheorghe Brega. Evenimentul a fost organizat de Grigore Condorachi, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Sângerei şi Mihai Cebanu, consilier municipal, responsabil din partea Biroului Politic al PL de activitatea OT PL Sângerei. La întâlnirea cu cetăţenii din Teleneşti a participat şi Mihai Moldovanu, vicepreşedinte PL, Preşedintele OT PL Botanica, Şeful direcţiei Sănatate a mun. Chişinău.

În discursul rostit în faţa locuitorilor din Sângerei, Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, s-a arătat extrem de bucuros pentru primirea caldă de care au avut parte. “Stimaţi cetăţeni, vă mulţumesc că aţi acceptat să ne vedem azi, este foarte important ca mesajul PL să ajungă direct la cetăţean”. Liderul PL a vorbit cu regret despre situaţia satelor pline de oameni gospodari, dar care sunt uitate de guvernare. “Mergând spre Sângerei, am văzut câmpii bogate şi foarte multe sate sarace. De ce se întâmplă aceasta? Pentru că celor de la guvernare nu le pasă de problemele oamenilor de rând, ei au interesele lor”, a menţionat Liderul PL.

Întrebat de cetăţeni care este poziţia Partidului Liberal în legătură cu evenimentele din Ucraina, Mihai Ghimpu a afirmat că ceea ce se întîmplă în statul vecin este o tragedie. “Cum s-a ajuns ca fratele rus să împuşte în fratele ucrainean? Acesta este o dovadă în plus că Kremlinul şi Vladimir Putin nu se pot împăca cu ideea că ucrainenii s-au trezit şi au ales vectorul european ca model de dezvoltare şi integrare”.

Deputatul liberal Gheorghe Brega s-a referit la problemele sociale cu care se confruntă cetăţenii de la sate şi ineficienţa sistemului de ocrotire a sănătaţii. Liberalul a atenţionat că corupţia, dar şi lipsa transparenţei din cadrul Ministerului Sănătăţii duc la prăbuşirea întregului sistem medical din republică, afectând cetăţenii, care şi aşa o duc foarte greu şi care nu au nici un sprijin. “Nu trebuie să d-aţi mită atunci când mergeţi la un control medical! Astfel nu faceţi decât să încurajaţi corupţia în instituţiile medicale”, a accentuat Gheorghe Brega, care este medic-chirurg de profesie.

Valeriu Munteanu, care până în anul 2009 a fost Primar al satului Floreni, a explicat celor prezenţi importanţa colaborării dintre cetăţean şi administraţia publică locală. “Avem nevoie de funcţionari oneşti, care să cunoască problemele comunităţilor pe care le administrează, iar cetăţeanul ar trebui să aibă încredere, iar unde sunt furturi şi delapidări — să ia atitudine”. Valeriu Munteanu a mai menţionat că deputaţii liberali au luat de fiecare dată atitudine şi au sesizat Curtea Constituţională referitor la deciziile păguboase adoptate de actuala Coaliţie de guvernare, astfel statului i-a fost reîntoarse în buget peste 300 milioane de lei.

La final, conducerea PL a mulţumit celor prezenţi, dar şi organizatorilor, pentru oportunitatea de a participa la o întâlnire cu cetăţenii din Sângerei şi a discuta problemele şi nevoile acestora, precum şi de a expune mesajul şi obiectivele Partidului Liberal.

Menţionăm, Conducerea PL a participat la mai multe întâlniri cu cetăţenii în diferite localităţi din republică — Orhei, Corneşti (Ungheni), Mereni (Anenii Noi), Călăraşi, Hânceşti, Slobozia-Duşcă (Criuleni), Brânzenii Noi (Teleneşti) ş.a.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Împreună cu locuitorii din Criuleni — schimbarea până la capăt! Valeriu Munteanu: Mafia Forever