Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai GHIMPU a participat la şedinţele birourilor permanente convocate ilegal la Ungheni şi Dubăsari

|versiune pentru tipar||
PL / 18 aprilie 2013 | 
Partidul Liberal

La 14 aprilie Preşedintele PL, Mihai GHIMPU, a fost prezent la şedinţa biroului permanent al filialei Ungheni, convocată ilegal de Anatol ARHIRE, deşi acesta a fost eliberat din funcţia de preşedinte de Filială şi exclus din partid.

Mihai GHIMPU a adus la cunoştinţă Consiliului Teritorial Ungheni deciziile luate de Consiliul Republican şi, implicit, pierderea calităţii de mebru PL şi eliberarea din funcţia de Preşedinte al filialei Ungheni a Partidului Liberal a d-lui Anatol ARHIRE.

Majoritatea membrilor Consiliului au reproşato fostului preşedinte de filială faptul că nu s-a sfătuit cu ei înainte de a adera la aşa-zisul “grup reformator”. Ei au declarat că este necesară păstrarea unităţii partidului, inclusiv a filialei Ungheni, şi pentru realizarea acestui scop este necesară retragerea d-lui ARHIRE din fruntea organizaţiei şi, totodată, revenirea sa în fracţiunea PL din Parlamentul Republicii Moldova.

Preşedintele PL, Mihai GHIMPU, a numit un preşedinte interimar responsabil să organizeze conferinţa filialei în scopul alegerii noii conduceri.

O şedinţă asemănătoare a fost convocată, de asemenea ilegal, la Dubăsari de Vitalie MARINUŢĂ, ieri, 16 aprilie, chiar dacă acesta nu a avut mandatul Partidului şi nici asentimentul preşedintelui filialei Dubăsari, d-na Ludmila CRĂCIUN, pentru a convoca biroul permanent.

La şedinţă au fost prezenţi Preşedintele filialei Dubăsari, d-na Ludmila CRĂCIUN şi Preşedintele Partidului Liberal, Mihai GHIMPU.

Mihai GHIMPU i-a mulţumit d-lui MARINUŢĂ pentru ajutorul acordat filialei în calitate de responsabil pe linie de partid şi i-a spus că el nu mai are nimic în comun cu activitatea filialei, de aceea trebuie să părăsească şedinţa. Dl MARINUŢĂ a refuzat să părăsească sala, ba dimpotrivă, acesta a invitat presa şi pentru a le permite să asiste la şedinţă, a îmbrâncit brutal o colegă de partid.

Preşedintele PL a explicat în cadrul şedinţei motivele şi interesele meschine pe care le urmăresc “puciştii”. Membrii acestui grup au început lupta împotriva partidului urmărind scopul să-şi justifice astfel votul pentru învestirea lui Vlad FILAT în calitate de Prim-ministru şi fiind ghidaţi de interesele personale şi de funcţie. Totodată, Mihai GHIMPU a explicat încălcările pe care le-a făcut MARINUŢĂ în calitate de ministru, făcând referinţă la vânzările de armament, de terenuri şi alte încălcări, ce rămân pe conştiinţa acestuia.

Mihai GHIMPU a fost susţinut de către colegii liberali de la Dubăsari, cu excepţia a 5 persoane care au plecat cu Dl MARINUŢĂ, ceilalţi membri fiind de acord cu argumentele aduse de Dl Preşedinte.

Referitor la ultimele evenimente petrecute în cadrul Partidului, Preşedintele PL a menţionat: “Prin hotărârea Consiliului Republican din 13 aprilie, deputaţii Ion HADÂRCĂ, Oleg BODRUG, Ana GUŢU, Vadim VACARCIUC, Anatol ARHIRE au fost excluşi din PL. Consiliul Republican a mai decis eliberarea din funcţie a prim-vicepreşedintelui PL Ion HADÂRCĂ, a secretarului general al PL Oleg BODRUG şi a următorilor preşedinţi de filiale: Anatol ARHIRE, preşedintele filialei Ungheni, Stefan CHITOROAGĂ, preşedintele filialei Călăraşi, Gheorghe ŞALARU, presedintele filialei Cimişlia şi NicolaieBĂLCĂNUŢĂ, preşedintele filialei Cahul. Totodată, membrii Consiliului Republican au votat pentru retragerea sprijinului politic pentru miniştrii Vitalie MARINUŢĂ şi Gheorghe ŞALARU, viceminiştrii Sergiu CIOBANU, Octavian BODIŞTEANU, Ştefan CHITOROAGĂ şi directorul Agentiei Apele Moldovei Marin ADAM.

Fac apel către toţi preşedinţii de filiale să nu admită convocarea şedinţelor Birourilor Permanente de către persoanele menţionate mai sus şi nici colectarea de semnături. Acţiunile lor sunt ilegale şi în afara prevederilor statutului PL, iar ei nu mai au dreptul să vorbească în numele partidului după ce Consiliul a hotărât să le retragă calitatea de membri PL”, a spus Preşedintele PL.

Partidul Liberal îşi desfăşoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova , în conformitate cu normele Constituţiei , ale Legii privind partidele politice şi are propriile organe de conducere la nivel central şi la nivel local. Fiecare membru al Partidului Liberal are dreptul şi i se oferă posibilitatea să promoveze orice idee, însă ideea poate deveni obligatorie pentru toţi membrii doar în cazul când are susţinerea majorităţii.

Preşedintele PL a mai menţionat: “Acţiunile aşa-numiţilor «reformatori» urmăresc nu doar compromiterea Preşedintelui Partidului, Mihai GHIMPU şi a Prim-vicepreşedintelui Dorin CHIRTOACĂ, ci şi distrugerea întregului Partid. De aceea vă rog să fiţi vigilenţi şi să nu admiteţi ca aceste persoane să se apropie de membrii partidului şi să-i manipuleze aşa cum au făcut cu unii preşedinţi de filiale în data de 12 aprilie”.

Departamentul Imagine şi Comunicare
Sursa: www.pl.md

Declaraţia adoptată de Biroul Permanent PL, filiala Sîngerei Comunicat de presă al Consiliului de reformare al PL