Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţia adoptată de Biroul Permanent PL, filiala Sîngerei

|versiune pentru tipar||
PL / 18 aprilie 2013
Partidul Liberal

/adoptată cu votul unanim al Biroului Permanent PL, filiala Sîngerei din 17.04.2013/

Vineri 12 aprilie, un grup de deputaţi, demnitari şi preşedinţi de filiale ai Partidului Liberal, în cadrul unei conferinţe de presă, au făcut publică o declaraţie prin care şi-au anunţat intenţia de a reforma Partidul Liberal prin convocarea Congresului extraordinar şi desemnarea lui Dorin Chirtoacă în fruntea partidului.

De menţionat este că organizarea acestei uneltiri a fost mijlocită de inducerea în eroare a mai multor semnatari, cărora li s-a comunicat că Dorin Chirtoacă susţine iniţiativa de reformare şi se află intenţionat peste hotarele ţării de unde coordonează cu reformiştii.

Cu toate acestea, formatul evenimentelor politice din ţară, având în vedere votul de blam acordat guvernului Filat şi demararea negocierilor privind formarea unui nou guvern, deconspiră şi totodată descalifică, tentativa grupului, aşa-zis “reformator”.

Scopul real care se ascunde în spatele “drapelului reformei” îl constituie menţinerea cu orice preţ la guvernare, prin neconformarea faţă de decizia Consiliului Republican al PL, şi anume, decizia de a nu susţine candidatura compromisă a premierului în exerciţiu Filat.

Subtextul declaraţiei semnate de pretinşii reformatori este următorul: mai bine într-o guvernare ruşinoasă cu un Filat premier, decât într-o opoziţie, chiar şi onorabilă.

Atitudinea conducerii partidului nu s-a lăsat aşteptată, şi sâmbătă 13 aprilie, s-a întrunit Consiliul Republican al partidului în cadrul căruia gestul reformiştilor a fost apreciat drept trădare şi încercare de slăbire a poziţiilor partidului, totodată au fost excluşi din rândurile partidului toţi organizatorii şi retrasă susţinerea politică a demnitarilor implicaţi în acest act scandalos.

Organizatorii şi comanditarii acestei acţiuni mizează nu doar pe avariţia unor demnitari lansaţi de PL în funcţii înalte, dar şi pe naivitatea membrilor de rând, în legătură cu aceasta Biroul Permanent al PL Sîngerei condamnă gestul foştilor colegi, exprimându-şi dezgustul faţă de forma în care aceştia au decis să dea curs acţiunii sale.

Totodată, Biroul Permanent al filialei teritoriale Sîngerei, declară că tentativa de scindare a partidului de către grupul pretins “reformator” nu afectează unitatea structurilor locale, mai mult ca atât,din partea membrilor PL Sîngerei, nu a fost semnalată nici o intenţie de solidarizare cu acest grup.

Partidul Liberal rămâne un partid deschis pentru oamenii care vor să contribuie la renaşterea naţională şi promovarea valorilor liberale ale unui veritabil stat de drept.

Biroul Permanent PL, filiala Sîngerei
Sursa: www.pl.md

Mihai MOLDOVANU: “PL rămîne unitar, în pofida provocărilor sorţii şi a frămîntărilor interne!” Mihai GHIMPU a participat la şedinţele birourilor permanente convocate ilegal la Ungheni şi Dubăsari