Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai MOLDOVANU: “PL rămîne unitar, în pofida provocărilor sorţii şi a frămîntărilor interne!”

|versiune pentru tipar||
PL / 18 aprilie 2013
Partidul Liberal

Evenimentele de pe scena politică, mai ales din ultima perioadă nu m-au lăsat indiferent şi cred că datorez cititorilor din blogosferă cîteva explicaţii:

  1. Indiferent de cele întîmplate, cu cei cîţiva colegi “mai aprinşi” — nu lasă loc de interpretări — PARTIDUL LIBERAL a fost şi rămîne unul unitar, acesta nu a fost părăsit de membrii săi. Întreaga echipă va lupta în continuare pentru cauza naţională. Astfel, oare oponenţi politici, chiar credeţi că puteţi jubila întoarcerea cu 180 de grade de la vectorul european!? — Niciodată.

    Partidul Liberal rămîne consecvent ideii de unitate, ideii de Integrare Europeană, aflarea adevărului istoric, scoaterea la iveală a acţiunilor de corupţie şi altor metode de a sărăci şi prosti poporul.

  2. Vă veţi convinge în zilele următoare că un partid adevărat, un partid cu valori naţionale distinse, dobîndite foarte greu nu poate fi răpus de forţele meschine, străine interesului naţional. Prin urmare PL va demonstra încă o dată tuturor justeţea proverbului: “Nu se schimbă caii în mijlocul vadului!”

  3. Reformarea unui partid, mă refer la PL este un proces care se desfăşoara în interiorul lui, nu prin declaratii publice. În PL acest proces a început cîtva timp în urma şi dacă cineva are opinii diferite, corect ar fi să se discute la şedintele cu tematica respectivă, un proces care va avea finalitatea dorită la timpul respectiv.

    Schimbarea pornită în capitală va ajunge şi în întreaga republică. Acest pas este unul tehnic şi cred că nu a rămas mult ca să fie realizat, dar e nevoie în acest moment crucial pentru destinul European al RM, de multă răbdare şi cumpătare. Astfel aşa zisele “revendicări” vor dispărea în curînd, cum dispare negura întunericului la apariţia soarelui.

Îndemn membrii PL să dăm dovadă de maturitate şi caracter, ca certurile să rămînă în familie iar preocuparea noastră de bază să fie viitorul acestei ţări şi a viitorului copiilor noştri avînd în faţă valorile liberale faţă de generaţiile iubitoare de Libertate, Adevăr, Demnitate, Dreptate, Consecvenţă, Credinţă şi Dragoste de Neam şi Ţară, în ultima instanţă asigurarea dreptului la muncă şi un trai decent.

Mihai MOLDOVANU,
viceprim-ministrul în exerciţiu al RM, vicepreşedinte PL

Sursa: www.pl.md

Valeriu MUNTEANU: “Cât costă să fii (prim-)ministru?” Declaraţia adoptată de Biroul Permanent PL, filiala Sîngerei