Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale PL Străşeni şi Călăraşi

|versiune pentru tipar||
PL / 3 martie 2014
Partidul Liberal

La data de 2 martie 2014, Organizaţiile Teritoriale PL Străşeni şi Călăraşi au convocat Conferinţele Teritoriale.

Ordinea de zi a conferinţelor a inclus:

Întrucât la data de 2 martie este marcată Ziua Memoriei, ziua în care a început războiul de pe Nistru, delegaţii Conferinţelor au păstrat un moment de reculegere în memoria celor care şi-au pierdut viaţa, luptând pentru Libertatea şi integritatea republicii.

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Străşeni

În calitate de invitat a participat Deputatul Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal.

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Străşeni, Lilian Carp, a prezentat raportul de activitate al Organizaţiei în care a enumerat realizările Partidului Liberal în r. Străşeni. Lilian Carp a accentuat proiectele iniţiate de către consilierii locali şi raionali din partea PL în localităţi şi în or. Străşeni, menţionând proiectele de canalizare, apeduct, iluminare stradală etc, care au fost implementate în mai multe localităţi din r. Străşeni.

Conferinţa a votat unanim excluderea unor membri din Organizaţie şi, respectiv, din rândurile partidului, din cauza încălcării grave a statului PL — Pavel Tomaciuc, Ines Sârcu, Veronica Darie, Constantin Popa, Valeriu Codreanu şi Vasile Diaconu.

Conferinţa, în urma deliberărilor, l-a ales în n calitate de Preşedinte al Organizaţiei pe Lilian Carp. Deasemenea, au fost aleşi membrii Biroului Permanent şi ai Consiliului Teritorial al Organizaţiei şi au delegat participanţii la Congresul Partidului.

Mihai Ghimpu a informat participanţii despre situaţia social-politică din republică, ultimele evenimente politice interne şi externe, decizia Parlamentului UE prin care a fost liberalizat regimul de vize pentru R. Moldova, situaţia creată în Ucraina, declaraţia Partidului Liberal cu privire la agresiunea militară a Federaţiei Ruse împotriva Ucraina, sesizările depuse de către Deputaţii PL la Curtea Constituţională prin care au fost evitate un şir de ilegalităţi etc.

Preşedintele PL a enumerat realizările Partidului şi în plan social, reiterând politica PL în domeniul dezvoltării rurale şi modernizării satelor prin asigurarea tuturor localităţilor cu acces la reţeaua drumurilor publice; refacerea si dezvoltarea infrastructurii de bază, respectiv, drumuri, apă, canalizare, gazificare ş.a; echilibrarea prezentei diferenţe dintre nivelul de trai din zona rurală şi cea urbană etc.

Conferinţa a susţinut, prin vot unanim, Declaraţia Partidului Liberal cu privire la agresiunea militară a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

După încheierea lucrărilor şedinţei, delegaţii Conferinţei, în frunte cu Preşedintele Partidului, Mihai Ghimpu şi Preşedintele Organizaţiei, Lilian Carp, au mers în mod organizat să depună flori la monumentul eroilor căzuţi în războiul de pe Nistru pentru a marca Ziua Memoriei.

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Călăraşi

La Conferinţă au fost prezenţi 340 de delegaţi, aleşi în mod statutar la adunările desfăşurate anterior în organizaţiile primare din Călăraşi, iar în calitate de invitaţi au participat: Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte PL, Primar general al mun. Chişinău, Veaceslav Untilă, Vicepreşedinte PL şi ex- Preşedintelele r. Ungheni, Ion Harea.

Preşedintele Organizaţiei, Petru Cosoi, a prezentat raportul de activitate, ulterior, luări de cuvânt au avut: delegaţii Dumitru Munteanu din Temeleuţi, Grigore Lebădă din Săseni, Primarului s. Buda, Lilian Gotcă, Preşedinta Organizaţiei de Femei a PL din raion şi alţii, care au menţionat realizările membrilor PL în teritoriu şi priorităţile pentru anul 2014.

Ulterior, Conferinţa a hotărât:

Conferinţa a ales membrii Biroului Permanent, ai Consiliului Teritorial, Comisia de Etică şi Disciplină şi cea de Cenzori şi au delegat participanţii la Congresul Partidului.

Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedintele PL, Primar General al mun. Chişinău şi Veaceslav Untilă, Vicepreşedinte PL, au vorbit despre situaţia social-politică, realizările şi priorităţile partidului şi au accentuat importanţa istorică a anului 2014 pentru viitorul european al Republicii Moldova.

Liderii PL au răspuns la întrebările delegaţilor cu privire la evenimentele politice din republică şi din exterior şi au mulţumit participanţilor pentru eforturile depuse.

Dorin Chirtoacă şi Veaceslav Untilă au accentuat importanţa datei de 2 martie, ziua în care a început războiul de pe Nistru, cu atât mai mult că V. Untilă a luptat în acest război.

Prim-vicepreşedintele D. Chirtoacă a comentat situaţia din Ucraina şi accentuat că PL este primul partid care a luat atitudine faţă de agresiunea militară a Federaţiei Ruse, adoptând o Declaraţie oficială, iar membrii PL şi-au manifestat solidaritatea faţă de poporul ucrainean la acţiunile de pichetare a Ambasadei Rusiei la Chişinău din 2 martie 2014.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

“Miss Baba” satului Corjova, Criuleni Organizaţia Primară PL din or. Codru a convocat Adunarea Generală