Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Adunarea Generală a Organizaţiei Primare PL Grătieşti

|versiune pentru tipar||
PL / 15 martie 2014
Partidul Liberal

Membrii Organizaţiei Primare PL Grătieşti au convocat vineri, 14 martie 2014, Adunarea Generală a Organizaţiei.

La eveniment au participat, în calitate de invitaţi, Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, Iurie Dârda, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Râşcani (mun. Chişinău), Iurie Topală, Consilier municipal din partea PL, Viorica Marina, Preşedinta OFL (Organizaţia Femeilor Liberale) sect. Râşcani şi Nicolae Balaur, secretarul coordonator al filialei PL Râşcani.

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat următoarele chestiuni: prezentarea raportului de activitate al Organizaţiei de către Preşedintele acesteia, Tatiana Gutium; alegerea conducerii Organizaţiei Primare PL Grătieşti; delegarea participanţilor la Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Râşcani şi prezentarea situaţiei social-politice de către Mihai Ghimpu, Preşedintele PL.

În urma audierii raportului de activitate prezentat de către Preşedintele Organizaţiei, Tatiana Gutium, care a enumerat realizările Organizaţiei şi obiectivele pentru acest an, participanţii la Adunare au pus în discuţie mai multe aspecte ce ţin de mobilizarea şi dezvoltarea Organizaţiei, evidenţiind problemele locuitorilor din Grătieşti.

În continuare, Adunarea Generală a ales conducerea Organizaţiei, astfel, în calitate de Preşedinte al Orgnizaţiei Primare PL Grătieşti a fost realeasă Tatiana Gutium, iar în funcţia de vicepreşedinţi au fost aleşi — Nina Ţurcan, Larisa Cauş şi Adrian Braghiş, totodată, au fost delegaţi participanţii la Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Râşcani(mun. Chişinău).

Preşedintele Partidului Liberal a apreciat eforturile colegilor din Grătieşti, trecând în revistă succesele înregistrate şi priorităţile pentru anul curent. De asemenea, Mihai Ghimpu a informat participanţii Adunării despre evenimentele curente politice interne şi externe, situaţia creată în Ucraina, activitatea parlamentară a Deputaţilor PL, neconstituţionalităţile Coaliţiei de guvernare şi a reiterat politica Partidului, accentuând obiectivul principal al PL — Integrarea RM în Uniunea Europeană.

“Am cedat foarte mult foştilor colegi de Alianţă, doar de dragul parcursului european, dar acest lucru nu se va mai întâmpla. Vom informa cetăţenii şi le vom arăta, astfel, cine se ascund sub măştile de «mari democraţi şi luptători pentru viitorul european al republicii». A fost o perioadă de politică murdară şi sunt convins că alegătorii îi vor taxa şi la parlamentarele din 2014, dar şi la alegerile locale din 2015 pe cei care care ne guvernează şi care cu nimic nu se deosebesc de comunşti. Şi unii, şi alţii au făcut averi de milioane, iar poporul cum a trăit greu şi în săcărie, tot aşa o duce şi mai departe. Sarcina noastră este să facem lumină, să aducem adevărul în casele şi inimile oamenilor, pentru că doar omul informat poate lua o decizie corectă”, a menţionat în acest context Mihai Ghimpu.

Membrii Organizaţiei Primare PL Grătieşti au menţionat că datorită liberalilor multe lucruri s-au schimbat în bine în comună şi că tot mai mulţi locuitori îşi exprimă încrederea că PL este partidul care va putea realiza schimbarea în bine până la capăt.

De notat că organizaţia locală din comuna Grătieşti activează din 2007, iar cea mai strălucită victorie a fost obţinută la alegerile locale din 2011, cînd peste o jumătate dintre locutori au votat pentru consilierii liberali (51,5%). Actualmente, Partidul Liberal este reprezentat de 5 consilieri locali.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Întrevederea Preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, cu ES Artur Michalski, Ambasadorul Republicii Polone în R. Moldova Liberalii din Dubăsari au comemorat 22 de ani de la declanşarea războiului de pe Nistru pe Platoul Coşniţa