Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Liberalii din Dubăsari au comemorat 22 de ani de la declanşarea războiului de pe Nistru pe Platoul Coşniţa

|versiune pentru tipar||
PL / 15 martie 2014
Partidul Liberal

Pentru a marca cei 22 de ani de la declanşarea conflictului armat de pe Nistru pe Platoul Coşniţa, în dimineaţa zilei de 14 martie, membrii Organizaţiei Teritoriale PL Dubăsari au depus flori şi coroane la plăcile comemorative şi monumentele eroilor căzuţi pentru Integritatea Republicii Moldova în războiul din 1992, din localităţile Coşniţa, Doroţcaia şi Pârâta.

În semn de recunoştinţă pentru sacrificiul eroilor adus pe altarul dragostei pentru neam, în numele integrităţii naţionale, Liberalii au participat la mitingul de comemorare dedicat eroilor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru din 1992, în com. Coşniţa. Participanţii la evenimentul de comemorare au păstrat un moment de reculegere în memoria celor care au luptat cu mult curaj pentru apărarea libertăţii şi integrităţii republicii.

Locuitorii Platoului Coşniţa marchează anual la data de 14 martie — “Ziua Memoriei”, fiind ziua în care, în 1992, sângerosul război de pe Nistru a izbucnit şi pe Platoul Coşniţa, în localităţile din stînga Nistrului ale raionului Dubăsari: Coşniţa, Doroţcaia, Pârâta şi Pohrebea. Luptele de la Coşniţa, din noaptea de 13 spre 14 martie 1992, au fost unele dintre cele mai violente ale războiului, când a fost omorât mişeleşte primul erou al localităţii, Nicolae Sotnicenco.

Reamintim că în timpul conflictului armat din 1992, cele mai grele lupte s-au dat în localităţile Dubăsari, Corjova, Coşniţa, Pohrebea, Doroţcaia, Cocieri, Roghi, Tighina şi Varniţa.

Potrivit datelor, aproximativ 10 mii de cetăţenii ai Republicii Moldova şi-au riscat viaţa pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale a Republicii. În timpul conflictului au murit 286 de oameni, iar alţi 284 au rămas invalizi.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Adunarea Generală a Organizaţiei Primare PL Grătieşti Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale PL Teleneşti şi Sângerei