Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Criuleni

|versiune pentru tipar||
PL / 2 februarie 2014
Partidul Liberal

Astăzi, 2 februarie 2014, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Criuleni la care au participat şi Preşedintele Partidului, Deputatul Mihai Ghimpu, Deputatul Gheorghe Brega şi Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Ungheni, Iurie Chirinciuc.

Şedinţa a fost deliberativă, iar pe ordinea de zi au figurat: prezentarea raportului de activitate al Organizaţiei de către Preşedintele Oleg Ogor, alegerea conducerii Organizaţiei, activităţi şi priorităţi pentru anul 2014 şi alte chestiuni de ordin organizatoric.

Ordinea de zi a şedinţei a fost aprobată, prin vot unanim, de către delegaţii Conferinţei şi, ulterior, a fost prezentat raportul de activitate al Organizaţiei Teritoriale PL Criuleni în care Preşedintele Organizaţiei a accentuat reuşitele şi realizările filialei.

În cadrul şedinţei, Deputatul Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, a făcut o analiză şi prezentat situaţia socială şi politică din republică, informând delegaţii despre ultimele evenimente politice şi despre strategia şi priorităţile Partidului pentru anul 2014.

Mihai Ghimpu a reiterat că Partidul a devenit şi mai puternic, şi mai optimist în realizarea programului său, fiindcă politica partidului este nu pentru străini şi pentru mulţi bani, ci pentru oameni, pentru cauza europeană şi pentru cauza naţională. “Iată de ce avem datoria să preţuim şi să luptăm şi mai mult pentru valorile liberale care, de fapt, înseamnă totul pentru om şi nici într-un caz să nu permitem agenţilor, oportuniştilor, să profaneze aceste valori. Eu vă mulţumesc pentru faptul că sunteţi alături în lupta pe care a început-o Partidul Liberal pentru Libertate, Dreptate, Bunăstare şi Unitate. Vă sunt recunoscător că până astăzi nu aţi răspuns provocărilor trădătorilor şi nu v-aţi lăsat amăgiţi. Astăzi Partidul Liberal este în afara actului guvernării, dar luptă cu verticalitate pentru cauza pe care şi-a asumat-o. Precum ştiţi, noi votăm tot ceea ce ţine de reforme, bunăstarea cetăţenilor şi continuarea cursului european, chiar dacă suntem în opoziţie, pentru că aceasta înseamnă începutul ruperii de la cei care ne-au ocupat. Însă ceea ce ţine de furturi, mafie, corupţie şi contrabandă — suntem şi vom fi categoric împotrivă şi vom informa opinia publică despre încălcările Coaliţiei de la guvernare”, a completat Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu a mai subliniat că: “Noi, liberalii, nu avem nimic comun şi nu putem fi alături de cei cară tradeaza poporul sau fură averea lui! Cum poţi să afirmi cu atâta tupeu că optezi pentru cursul European al republicii, iar pe la spate să furi Banca de Economii, să concesionezi Aeroportul?! Am atenţionat în repetate rânduri Coaliţia de la guvernare, cetatenii, şi le-am spus că acţiunile şi politica Coalitiei, privatizările ilegale etc, nu fac decât să aduca din nou neîncrederea cetăţenilor în partidele democratice, ceea ce de fapt înseamna readucerea PCRM-ul la guvernare”.

În final, delegaţii Conferinţei au reales conducerea Organizaţiei Teritoriale PL Criuleni:

În funcţia de Secretar coordonator al Organizaţiei a fost aleasă Galina Saşcov, totodată, delegaţii Conferinţei au ales membrii Biroului Permanent al Organizaţiei şi au stabilit numărul delegaţilor la Congresul Partidului.

Preşedintele Partidului a felicitat conducerea Organizaţiei Teritoriale PL Criuleni, precum şi pe ceilalţi membri aleşi în funcţii, le-a urat mult succes, multă perseverenţă şi multă corectitudine în tot ceea ce fac. “Vă mulţumesc pentru verticalitate, pentru muncă, pentru curaj şi sper să devenim pe zi ce trece tot mai puternici, mai uniţi, mai mulţi şi mai consolidaţi!”, a punctat Preşedintele Ghimpu.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Au fost desemnaţi câştigătorii Turneului de minifotbal organizat în memoria lui Nicolae Andronachi! Organizaţia Primară PL din Sângera a convocat Adunarea Generală