Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţa Organizaţiei Femeilor Liberale Ialoveni

|versiune pentru tipar||
PL / 10 aprilie 2014
Partidul Liberal

Duminică, 6 aprilie 2014, a avut loc Conferinţa Organizaţiei Femeilor Liberale din Ialoveni, în incinta Casei de Cultură a s. Costeşti, Ialoveni.

La Conferinţă au participat circa 53 reprezentante ale OFL din toate localităţile din Ialoveni, precum şi Biroul Politic al Organizaţiei Teritoriale, condusă de preşedintele Vladimir Cernat şi Prim -vicepreşedintele Petru Rotaru şi Tudor Grigoriţă.

Ordinea de zi a Conferinţei a inclus:

În prezentarea raportului de activitate al Organizaţiei, Vladimir Cernat, Preşedintele filialei PL Ialoveni, a făcut o analiză a rezultatelor obţinute de către Organizaţia PL din Ialoveni. Ulterior, raportul de activitate a fost supus dezbaterilor, iar participantele au înaintat propuneri pentru activităţile preconizate pentru acest an.

Eugenia Iurco, Preşedinta OFL sect. Centru, mun. Chişinău, a prezentat care este situaţia OFL la nivel Naţional şi care sunt structurile la nivel European şi Internaţional, din care OFL face parte — Reţeaua ALDE Gen şi Reţeaua Femeilor pentru Democraţie.

În acest context, a fost menţionată iniţiativa OFL privind urgentarea semnării Convenţiei de la Istanbul ce are drept scop combaterea şi prevenirea violenţei în familie şi sezisarea depusă de către Deputaţii PL la Curtea Constituţională “privind controlul constituţionalităţii unor prevederi legale ce vizează încălcarea drepturilor copilului, prin micşorarea indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea şi îngrijirea copilului, până la împlinirea vârstei de trei ani”, precum şi despre proiectele de lege privind cota de gen.

În continuare, Preşedintă a Organizaţiei Femeilor Liberale Ialoveni a fost aleasă Veronica Botnaru, iar în calitate de Vicepresedinte au fost alese: Eleonora Devder, Natalia Andronachi, Aliona Paschevici, Ala Macari şi Natalia Decuseara. De asemenea, a fost ales Biroul Permanent al OFL Ialoveni şi secretara coordonatoare, în persoana Raisei Nedenco.

Spre sfârşitul Conferinţei, Veronica Botnaru, Preşedinta OFL Ialoveni, a mulţumit colegelor pentru încrederea acordată, solicitând contribuţia fiecărei localităţi în fortificarea Organizaţiei Teritoriale Ialoveni PL.

Eugenia Iurco, Preşedinta OFL, sect. Centru. Chişinău a ţinut să menţioneze că pentru păstrarea cursului european al Republicii Moldova şi buna dezvoltare a acesteia este necesară unirea tuturor forţelor pentru a asigura cat mai multe mandate în Parlament pentru Partidul Liberal la scrutinul electoral din aceasta toamnă.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Conferinţa de presă a deputaţilor PL cu privire la sesizarea Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea Concepţiei Politicii Naţionale Tineretul Liberal Buiucani optează pentru un mediu curat!