Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Ialoveniul continuă să susţină Partidul Liberal!

|versiune pentru tipar||
PL / 28 iulie 2014
Partidul Liberal

Deputaţii Partidului Liberal — Mihai Ghimpu, Corina Fusu, Valeriu Munteanu şi Gheorghe Brega — au participat la o întrunire cu cetăţenii din localităţile r. Ialoveni, duminică, 27 iulie 2014. Evenimentul a avut loc în satul Răzeni şi a fost organizat de către Filiala Teritorială PL Ialoveni, în frunte cu Vladimir Cernat, Preşedintele Organizaţiei.

Întrunirea s-a desfăşurat în incinta Casei de Cultură din localitate, edificiu ridicat în anul 1937 de Ion Inculeţ, Preşedintele Sfatului Ţării — Forul legislativ care a votat Unirea Basarabiei cu România în anul 1918.

Mihai Ghimpu le-a vorbit participanţilor despre situaţia politică actuală, avantajele aderării la NATO şi integrării în UE, dar şi despre priorităţile şi realizările Partidului Liberal. “Partidul Liberal, în toţi aceşti ani — din 2010 până în prezent, fie la guvernare sau nu, a reuşit să îşi îndeplinească în proporţie de 70% programul electoral. La 30 noiembrie, curent, trebuie să susţinem cursul european, trebuie să votăm politicieni cinstiţi, pentru că Republica Moldova are nevoie de guvernare cinstită. Republica Moldova are încă multe probleme, printre care: lipsa locurior de muncă, salariile şi pensiile sunt mici, preţurile sunt în creştere, mulţi cetăţeni au plecat în căutarea unui trai mai bun, însă toate aceste probleme pot fi rezolvate doar dacă vom continua să mergem pe drumul ales în 2009–2010, votând pentru cursul european. R. Moldova se poate ridica în picioare doar cu sprijinul Uniunii Europene”, a menţionat Preşedintele Partidului.

În alocuţiunea sa, Valeriu Munteanu, Vicepreşedinte PL, a reiterat poziţia fermă a Partidului Liberal ca Republica Moldova să părăsească zona obscură numită CSI. “Cum este posibil ca una dintre părţile semnatare ale acordului de constituire a CSI, şi anume Rusia, să ocupe o parte a teritoriului suveran al Ucrainei şi, ulterior, să-l anexeze? Acesta este exemplul cel mai elocvent că această comunitate nu funcţionează, iar toate sforile sunt trase de la Moscova”, a accentuat Valeriu Munteanu.

Corina Fusu, Preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale, i-a îndemnat pe locuitorii din Ialoveni să lupte în continuare — “mesajul Partidului Liberal trebuie să ajungă în fiecare localitate, la fiecare cetăţean, doar aşa adevărul va triumfa. Ialoveni este raionul care a susţinut masiv obiectivele şi echipa Partidului Liberal la alegerile din 2010”.

Mesajul Corinei Fusu adresat femeilor din sală le-a îndemnat pe acestea să se implice activ în toate sferele de activitate din societate.

Deputatul Gheorghe Brega a vorbit celor prezenţi despre gravele probleme şi abateri din sistemul sănătăţii din Moldova — “dacă vreţi să nu mai fiţi umiliţi, renunţaţi să mai daţi mită. Orice medic care îşi iubeşte meseria nu va cere bani, dar va trata bolnavul”, a accentuat Deputatul Gheorghe Brega, răspunzând la întrebările cetăţenilor legate de poliţele de asigurări, probleme cu care se confruntă cetăţenii atunci când merg la spital ş.a.

La finalul întrunirii, Preşedintele PL le-a mulţumit celor prezenţi pentru primirea căldurosă şi i-a îndemnat pe tineri să continue lupta pentru un viitor la ei acasă. Totodată, Mihai Ghimpu s-a adresat elevilor prezenţi cu un îndemn ca să obţină succese remarcabile la învăţătură, întrucât “doar prin studii putem să creştem o generaţie tânără care va şti să facă dreptate, pentru ca să avem o viaţă decentă.”.

Evenimentul a fost încheiat de Iana, o fetiţă de 4 anişori care a recitat câteva catrene din poemul “Luceafărul”, scris de Mihai Eminescu.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Clubul Liberal Viena se implică în realizarea schimbării până la capăt Mihai Ghimpu şi Corina Fusu au avut o întrevedere cu reprezentanţii Delegaţiei UE în RM