Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţă de presă susţinută de PL cu privire la planul grupului aşa-zis “reformator”

|versiune pentru tipar||
PL / 21 mai 2013 | 
Partidul Liberal

Astăzi, 21 mai 2013, Mihai Ghimpu, Preşedintele PL şi Tudor Grigoriţă, Consilier raional şi local PL în Costeşti, Ialoveni, au susţinut o conferinţă de presă cu privire la acţiunile “reformatorilor” şi planul acestora.

La începutul conferinţei, Mihai Ghimpu a adus la cunoştinţa tuturor declaraţiile d-lui Ion Hadârcă şi încercările aşa-numitului “grup reformator” de a atrage membrii Partidului Liberal în capcana trădării. “Preşedintele filialei PL din Costeşti, Tudor Gavriliţă, a avut o discuţie privată cu dl. Hadârcă la care a participat şi Ion Păduraru, Consilierul Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. În cadrul întâlnirii dl. Hadârcă a spus că preşedinţii din teritoriu trebuie urgent să adere la Comitetul de reformare PL. În caz contrar, se vor scufunda împreună cu Mihai Ghimpu.

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă va urma soarta liderului său dacă nu o să accepte oferta Comitetului pentru preluarea conducerii partidului. În cazul acestuia îi va fi retrasă susţinerea politică a PLDM-ului în Consiliul Municipal. Mai mult, liberal-democraţii urmează să susţină împreună cu Consiliul de reformare al PL, referendumul de demitere al primarului, înaintat de către socialistul Igor Dodon.

Astfel vor fi asigurate cele 500000 de voturi pentru demiterea edilului capitalei, ca mai târziu să ajungă după gratii. Comitetul de reformare va miza pe actualul Ministru al Apărarii, Vitalie Marinuţă, care va asigura conducerea Partidului Liberal reformat”, a citat spusele d-lui Hadârcă, Preşedintele Mihai Ghimpu.

Tudor Gavriliţă a declarat că această situaţie este una dureroasă şi a confirmat încercările d-lui Hadârcă de a-l convinge să treacă de partea “reformatorilor”. “Este cu adevărat dureros ceea ce se pretrece. Este dureros ceea ce a declarat dl. Hadârcă care mi-a spus că din 1989 am fost împreună pe aceeaşi baricadă şi de aceea ne roagă să trecem de partea reformatorilor, eu şi dl. Andronache, de parcă Mihai Ghimpu a fost pe baricada opusă. În cazul în care preşedinţii nu vor accepta, vor fi lipsiţi de funcţii şi le vor fi suspendate proiectele, se referă la Proiectele Ministerului Mediului şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Am rugat să ne lase să continuăm proiectele, pentru ele am luptat şi ele ne vor ajuta să continuăm cursul european”, a menţionat T. Gavriliţă.

Preşedintele PL a subliniat că situaţia de criză politică creată în anul semnării acordurilor este una intenţionată, iar la aceasta a contribuit şi Hadârcă împreună cu grupul “reformator”. “Este foarte ruşinos să mergi la cetăţeni şi să le promiţi integrare europeană, iar în Parlament să votezi alături de comunişti şi Filat şi să încalci Constituţia”, a precizat Mihai Ghimpu. Preşedintele Liberalilor a reiterat că deciziile Curţii Constituţionale sunt corecte şi că Fracţiunea Partidului Liberal va continua să sesizeze Curtea dacă Parlamentul, Preşedintele Republicii şi Guvernul, adoptând acte normative, vor încăla Constituţia. Acesta a mai precizat că “numele acestor trădători rămâne în istorie cu litere de sânge. Numele luptătorilor pentru patrie şi neam rămâne în istorie cu litere de aur, numele lor va rămâne cu litere de sânge pentru că au lovit cu pumnalul în popor, în neam şi în viitorul european al Republicii Moldova”.

La finalul Conferinţei, Mihai Ghimpu a mulţumit colegilor de partid care îşi păstrează verticalitatea şi continuă să lupte pentru cauză şi dreptate: “Le mulţumesc colegilor de partid care nu s-au lăsat şi nu se lasă atraşi în capcana trădătorilor. Misiunea noastră, a liberalilor, este continuare luptei pentru cauza naţională, pentru oameni şi pentru neam. Doar astfel vom realiza integrarea republicii Moldova în UE şi visul nostru de a trăi împreună în marea Familie Europeană”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

PL — cu demnitate şi fără trădători Filiala Teritorială PL Criuleni condamnă trădătorii