Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Căuşeni

|versiune pentru tipar||
PL / 25 mai 2014
Partidul Liberal

La 25 mai 2014 a avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Căuşeni. La eveniment au participat, în calitate de invitaţi, Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal şi Ion Apostol, Secretarul General al PL. Conferinţa a fost deliberativă şi a debutat cu intonarea imnului partidului “Libertate — floare a speranţei”.

Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele subiecte:

Raportul Preşedintelui Organizaţiei Căuşeni a inclus o vastă listă de succese. În special, Domnul Iurie Turtureanu a mulţumit tinerilor care au aderat recent la organizaţie şi a subliniat că Organizaţia Teritorială PL Căuşeni a susţinut şi a fost prezentă la toate evenimentele organizate şi a marcat în teritoriu toate evenimentele importante. Din 24 de sate, în 21 au fost formate echipe.

La OT PL Căuşeni au aderat membrii Partidului Acţiunea Democarată, în frunte cu Preşedintele Serghiu Cătănoi. În discursul său, dl Cătănoi s-a arătat dispus să lucreze alături de echipa liberală pentru ca în toamna anului să înregistreze un rezultat bun la alegerile parlamentare şi la cele locale.

Domnul Nicolae Andrieş, vicepreşedintele OT PL Căuşeni, în luarea sa de cuvât, s-a arătat mulţumit de activitatea Organizaţiei şi deşi au întâmpinat multe dificultăţi, au avut destulă răbdare şi inteligenţă pentru ca să ducă ideile liberale în masă, lucru care a generat un flux de aderări în rândul tinerilor.

Alocuţiuni au mai avut: Grigore Oxanii, Sergiu Rusu, Igor Vozian, Adrian Iosif, Deputat în primul Parlament, Ana Paius, consilierul oraşului Căuşeni, Ecaterina Râşcani, consilier local Căinari şi Svetlana Savcenco, preşedinta OFL din raionul Căuşeni, care s-au arătat mulţumiţi de activitatea organizaţiei.

În calitate de Preşedinte a fost reales Iurie Turtureanu, Prim-vicepreşedinte — Coadă Anatol, vicepresedinţi: Catanoi Sergiu, Adrian Iosif Nicolae Andrieş, secretar coordonator — Sergiu Rusu. Biroul Permanent a fost suplinit cu 9 membri.

În discursul său, Preşedintele Mihai Ghimpu a mulţumit membrilor pentru fidelitate, încredere şi i-a felicitat pe toţi cei care au fost votaţi în funcţiile de conducere. Având în vedere situaţia dificilă din Republica Moldova, a menţionat: “Rusia, atât cea ţaristă, cât şi cea comunistă, a dorit sa distrugă tot ceea ce am avut mai scump — identitatea şi limba noastră română. În biserici, pe timpul Rusiei ţariste, slujbele se ţineu în limba rusă. În timpul foametei, după ocupaţia din 1940, mamele îşi mâncau copii, au fost peste 300 de mii de morţi în timpul foametei, sute de mii deportaţi în Siberia şi împuscaţi fie acasă, fie în gulagurile sovietice. Niciodată ocupantul nu ne-a dorit binele, mereu a încercat să ne nimicească. Ruşii nu ne-au fericit 200 de ani, nu o vor face nici mai departe! Drumul nostru este numai spre Europa. Noi am fi putut să venim la oameni şi să îi minţim pentru a le face pe plac, dar noi liberalii, nu folosim oamenii, noi am promovat mereu adevărul. Trebuie să înţelegeţi şi să le explicaţi şi oamenilor, dacă moare PL-ul, în timpul apropiat nu mai are R. Moldova un partid naţional. O sa rămână doar partidele oligarhilor, corupţilor, strainilor şi atât. Iată de ce în primăvara anului trecut au vrut să distrugă Partidul Liberal, pentru că PL luptă pentru adevăr, pentru cauză, pentru neam. Rezultatele în favoarea PL-ului depind nu numai de mine, de Dorin Chirtoacă sau de Anatol Şalaru, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Gheorghe Brega, Mihai Moldovanu, Ion Apostol, ci de fiecare din noi, muncind, luptând şi promovând ideile PL”.

Presedintele a dorit succes Organizaţiei şi a declarat că aşteaptă rezultate mult mai bune de la aceasta.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu — alături de studenţii liberali la “Cafeneaua Politică” Noi cluburi liberale — Clubul Liberal Geneva, Elveţia şi Clubul Liberal Santander, Spania