Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Noi cluburi liberale — Clubul Liberal Geneva, Elveţia şi Clubul Liberal Santander, Spania

|versiune pentru tipar||
PL / 26 mai 2014
Partidul Liberal

Anatol Şalaru, Prim-vicepreşedinte PL, ex-Ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, la invitaţia domnului Arcadie Târgoală, a avut duminică, 25 mai 2014, la Geneva, o întâlnire cu reprezentanţii diasporei R. Moldova din Elveţia.

La întâlnire a participat un număr de români moldoveni, care aflaţi departe de casă, nu sunt indiferenţi şi trăiesc cu dorinţa şi cu speranţa de a dispune de posibilitatea să se implice activ în dezvoltarea şi modernizarea republicii. Cetăţenii îşi doresc să stabilească şi să menţină un contact în viitor cu autorităţile republicii, pentru a-şi putea lăsa auzită vocea, iar în acest sens mizează cu desăvârşire pe atitudinea responsabilă şi acţiunile consecvente, de care a dat mereu dovadă Partidul Liberal. În acest context, cei prezenţi, şi-au exprimat susţinerea faţă de partid şi faţă de liderii acestuia, susţinând propunerea lui Arcadie Târgoală de a constitui la Geneva un Club Liberal, care să promoveze valorile şi principiile liberale, libertatea, adevărul, dreptatea şi bunăstarea, valori pe care PL şi-a concretizat mereu acţiunile.

Astfel, în funcţia de preşedinte al Clubului Liberal a fost ales în unanimitate, Arcadie Târgoală, în funcţia de vicepreşedinţi: Ala Târgoală şi Eugenia Condrea, iar în funcţie de secretar — Doina Condrea.

Anatol Şalaru a salutat ideea de a constitui Clubul Liberal Geneva, mulţumindu-le pe această cale, celor prezenţi pentru susţinerea şi încrederea acordată întregului partid, în frunte cu liderii acestuia. Le-a dorit mult succes în activitate şi i-a asigurat de susţinerea deplină a partidului atât în activitatea viitoare a clubului, precum şi în toate activităţile ce ţin de situaţia cetăţenilor RM din diasporă. “Partidul Liberal este conştient de importanţa conlucrării intense cu diapora şi vă asigur de acţiunile responsabile întreprinse de către acesta în raport cu cetăţenii noştri aflaţi la muncă sau la studii în afara republicii. Diaspora reprezintă un motor al dezvoltării republicii, de aceea este iminentă necesitatea unei reforme legislative şi instituţionale în vederea schimbării situaţiei actuale şi crearea condiţiilor necesare de dezvoltare pentru ca cei plecaţi să se poată întoarce acasă, unde să găsească un mediu dinamic şi favorabil dezvoltării şi realizării profesionale precum şi personale. Partidul Liberal îşi propune o sincronizare cu acţiunile şi proiectele Dvs, a celor plecaţi departe de casă, în vederea susţinerii revenirii Dvs acasă. Potenţialul inegalabil şi resursele spirituale şi intelectuale uriaşe de care aţi dat dovadă în tot timpul cât aţi fost plecaţi departe de casă, precum şi contribuţia financiară pe care aţi acordat-o mereu republicii în toţi aceşti ani, este de o importanţă incontestabilă. Iar la momentul actual, Partidul Liberal îşi asumă responsabilitatea de a vă susţine în realizarea unui viitor prosper acasă, a unui viitor european şi în R. Moldova.”, a reiterat Anatol Şalaru.

În cadrul întâlnirii, Anatol Şalaru a mai prezentat situaţia politică din republică, discutânt despre problemele cu care se confruntă diaspora, precum şi problemele întregii societăţi din republică.

Cei prezenţi au ţinut să reitereze faptul că sunt iniţiaţi în tot ceea ce se întâmplă acasă, urmăresc cu mare interes situaţia politică şi socială din republică, exprimându-şi totodată dezamăgirea şi nemulţumirea faţă de acţiunile actualei cualiţii de guvernare, care prin acţiunile întreprinse dă dovadă de corupţie şi hoţie. “Ceea ce astăzi se întâmplă la guvernarea RM, nu este altceva decât trădarea poporului, a cetăţenilor care aşteaptă o schimbare spre bine şi un viitor european prosper, dar nu să fie furaţi de către cei care ar trebui să le apere interesele prin privatizarea BEM şi concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău. Încălcările legislaţiei ale coaliţiei de guvernare nu fac altceva decât să ducă la creşterea emigrării masive din republică, la sărăcie şi corupţie. Iar noi, cei aflaţi departe de casă, trăim cu speranţa şi dorinţa ca întro zi să ne întoarcem acasă. În acest sens, singura flacără de speranţă care ne-a rămas este Partidul Liberal, care a dat dovadă de corectitudine şi care este singurul partid care apără interesele cetăţenilor.”, a menţionat un cetăţean prezent la întâlnire.

S-a mai discutat despre modul în care este guvernată RM astăzi şi încălcările legislaţiei ale celor din coaliţia de guvernare, care nu duc decât la creşterea emigrării masive din republică, la sărăcie şi corupţie. Cei prezenţi la aceste întâlniri şi-au exprimat dorinţa de a se reîntoarce acasă, dar pentru aceasta este nevoie ca statul să creeze condiţii necesare dezvoltării republicii şi integrării europene, să creeze noi locuri de muncă, să combată corupţia şi sărăcia. Totodată, şi-au exprimat susţinerea faţă de Partidul Liberal şi acţiunile sale în vederea parcurgerii cu succes a cursului european, precum şi a tot ceea ce întreprinde şi promovează întru Libertatea, Dreptatea, Adevărul şi Bunăstarea cetăţenilor.

Pe aceaastă cale, Anatol Şalaru, a menţionat faptul că: “Partidul Liberal a demontrat prin acţiunile sale, necontenit, verticalitate şi consecvenţă în vederea parcurgerii cu succes a cursului european, precum şi pentru Libertatea, Dreptatea, Adevărul şi Bunăstarea cetăţenilor. Întoarcerea acasă a cetăţenilor plecaţi la muncă peste hotare, este dezideratul PL, iar angajamentul nostru este de a vă oferi şanse reale şi oportunităţi de dezvoltare acasă, aşa încât plecarea peste hotare să nu reprezinte o constrângere, însă o opţiune de a dobândi o nouă experienţă, de a efectua un schimb de experienţă. Pentru aceasta, Partidul Liberal întreprinde tot posibilul pentru a promova un stat de drept, în care fiecare cetăţean simte viabilitatea legilor, iar cursul European este în ascensiune. Datorită implicării Dvs nemijlocite, R. Moldova a obţinut prima victorie în vederea aspiraţiei integrării europene prin obţinerea liberei circulaţii începând cu 28 aprilie 2014 şi semnarea Acordului de Asociere cu UE, care la sigur va avea loc.”, a mai adăugat Anatol Şalaru.

Un nou Club Liberal a fost constituit şi în Spania — Clubul Liberal Santander. Unde, în funcţia de preşedinte a fost ales Nicolae Bulmaga, vicepreşedinţi: Iurie Goncear, Sergiu Ciubara, Andrei Langa şi secretar Alexandru Ulla.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Căuşeni Iminenţa ameninţărilor la securitatea Republicii Moldova