Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePL

Constituirea Organizatiei de Femei a Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 25 ianuarie 2009
Constituirea Organizaţiei de Femei a Partidului Liberal

După ce în toate Filialele PL au fost create Organizaţii de Femei, duminică, 25 ianuarie, a avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei de Femei a Partidului Liberal la nivel republican. La eveniment au participat reprezentatele PL din cele 32 de raioane ale republicii şi din municipiile Chişinău şi Bălţi. Prezenţa la conferinţă a fost de peste 500 de persoane.

Majoritatea luărilor de cuvânt s-au axat pe rolul femeii în politică, importanţa participării politice a femeilor liberale, importanţa instruirii femeilor care fac politică, egalitatea de şanse şi promovarea femeii în societatea modernă, migraţia şi instituţia familiei, sănătatea femeilor din mediul rural ş.a.

La finalul lucrărilor, a fost constituită Organizaţia de Femei a Partidului Liberal. Corina Fusu a fost aleasă in calitate de preşedintă a OFPL, iar Ana Eremei — în funcţia de secretară.

Conferinţa a adoptat o Rezoluţie în vederea realizării egalităţii de gen. Totodată, OFPL a adresat un apel către toate femeile din Republica Moldova privind implicarea activă în viaţa socială şi politică şi participarea la alegerile parlamentare din primăvara acestui an pentru a lichida sărăcia, pentru a avea o presă liberă, o justiţie independentă, pentru a ne integra în UE şi pentru a putea realiza Schimbarea în Bine!

Sursa www.pl.md