Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal îşi întăreşte poziţia şi la Orhei

|versiune pentru tipar||
PL / 8 decembrie 2008
Partidul Liberal

Duminică, 7 decembrie, s-a desfăşurat conferinţa ordinară a Filialei PL din Orhei. La eveniment au participat delegaţiile organizaţiilor locale, în total peste 145 de persoane, preşedintele PL Mihai Ghimpu, preşedintele Filialei PL din Orhei Mihai Cârlig, alţi membri şi simpatizanţi ai PL din Orhei.

Principalele puncte ale ordinii de zi au fost situaţia social-politică din republică, formarea organizaţiilor primare în localităţile unde nu sunt structuri ale partidului, pregătirea şi participarea la alegerile parlamentare din 2009, cooptarea de noi membri în Organizaţia de Tineret a PL din Orhei.

Mihai Ghimpu, între altele, a menţionat: “Partidul Liberal trebuie să câştige alegerile parlamentare din 2009, astfel încât voturile acumulate de partidele mici să nu mai ajungă la comunişti, iar politica naţională şi proeuropeană să fie pusă în aplicare de partidul care vine la guvernare pentru a aduce Schimbarea şi care va reprezenta interesele şi necesităţile cetăţeanului.” Mihai Cârlig, preşedintele Filialei PL din Orhei a spus: “Liderii Partidului Liberal merită toată încrederea noastră. Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru, Corina Fusu şi ceilalţi au demonstrat de-a lungul anilor că au venit în politică nu pentru a se pricopsi, aşa cum fac cei mai mulţi politicieni de la noi, ci pentru a apăra drepturile noastre, ale tuturor celor care ne-am născut şi am crescut aici.”

Membrii PL prezenţi la conferinţă şi-au exprimat încrederea în Partidul Liberal şi s-au arătat convinşi de faptul că, cu eforturi comune, vor putea duce la bun sfârşit ceea a fost început în perioada anilor ’88-’89.

Conferinţa i-a ales în calitate de vicepreşedinţi ai Filialei PL din Orhei pe Natalia Miron, Simion Cazacu şi Sergiu Miron. Totodată, Ilie Amoaşii, Veaceslav Atamanciuc, Claudia Dolghier, Maria Miron şi Tatiana Coreţchi au fost aleşi în calitate de membri ai Consiliului Teritorial Orhei, iar Ştefan Ciorici, Alexandru Miron şi Ludmila Şaptelici au devenit membri ai Comisiei de Cenzori.

Este de menţionat faptul că, atât până la începerea lucrărilor conferinţei, cât şi după finalizarea lor, mulţi simpatizanţi ai PL au devenit membri PL — Ilie Amoaşii, Ştefan Ciorici şi alţii.

Departamentul de comunicare al PL
Adunarea Generală a organizaţiei locale a PL din sectorul Ciocana a municipiului Chişinău a ales o nouă conducere Liberalii au participat la seminarele regionale ale IRI de la Edineţ şi Soroca