Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Adunarea Generală a organizaţiei locale a PL din sectorul Ciocana a municipiului Chişinău a ales o nouă conducere

|versiune pentru tipar||
PL / 5 decembrie 2008
Partidul Liberal

Joi, 4 decembrie, a avut loc Adunarea Generală a organizaţiei locale a Partidului Liberal din sectorul Ciocana, mun. Chişinău. Ordinea de zi aprobată de delegaţii la Adunare a cuprins realegerea preşedintelui, vicepreşedinţilor şi Biroului Permanent, dezbaterea problemelor legate de situaţia politică din Chişinău şi din republică. La eveniment au participat vicepreşedinţii PL Anatol Şalaru şi Dorin Chirtoacă.

În urma votului participanţilor la Adunarea Generală, în funcţia de preşedinte al organizaţiei a fost ales Alexei Iutiş, iar de vicepreşedinţi — Ana Eremei, Igor Ciobanu, Dumitru Gurău, Anastasia Gârlea, Valentin Codreanu, Silvia Velniciuc, Anatolie Lupaşcu, Mihai Pânzaru, Eugen Lupuşor. Din noul Birou Permanent vor mai face parte: Lilia Donţu, Teodora Godea, Ion Gălăţanu, Cristofor Enciu, Rodica Zabornîi, Igor Cibotari, Ion Diaconescu, Ştefan Timoftei, Igor Moraru, Eugen Reşetnicov, Valentin Munteanu, Vitalie Iutiş.

Înainte de a pune în discuţie situaţia politică din Chişinău şi din republică, vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă a dat o apreciere înaltă bunei organizări şi desfăşurări a Adunării Generale. El a scos în evidenţă necesitatea îmbunătăţirii comunicării atât în cadrul partidului, cât şi între membrii de partid şi cetăţeni, astfel ca mesajul PL să ajungă la cât mai mulţi oameni. O altă urgenţă ar fi organizarea pe secţii de votare a structurilor locale ale PL, ceea ce va permite ordonarea şi eficientizarea activităţii partidului pe verticală, supravegherea îndeaproape a situaţiei la nivel local, monitorizarea alegerilor parlamentare din 2009.

Dorin Chirtoacă a mai vorbit despre problemele legate de ilegalităţile comise de gruparea comunistă din CMC, condusă de Eduard Muşuc, şi s-a referit la şantajul termo-energetic la care se dedă guvernarea comunistă.

Primarul General a subliniat faptul că PL va intra în campania electorală cu elan, afirmând că PL a dat tonul în alegerile locale din Chişinău şi că acest lucru trebuie să aibă loc şi la alegerile parlamentare din 2009.

Răspunzând la întrebările celor prezenţi în sală, vicepreşedintele PL Anatol Şalaru a subliniat faptul că alegerile din 2009 vor constitui o “bătălie” crucială pentru cetăţenii RM. El şi-a exprimat încrederea că în urma alegerii pe care o va face electoratul PL va pune capăt guvernării comuniste.

Departamentul de Comunicare al PL
Partidul Liberal a participat la expoziţia partidelor politice “Partide.md” Partidul Liberal îşi întăreşte poziţia şi la Orhei