Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tineretul Liberal a lansat Şcoala Politică “Gheorghe Ghimpu”

|versiune pentru tipar||
PL / 9 septembrie 2011
Partidul Liberal

Tineretul Liberal a lansat Şcoala Politică “Gheorghe Ghimpu” ieri, 8 septembrie 2011, la Vadul lui Vodă, mun. Chişinău, având ca generic “20 de ani de independenţă a Republicii Moldova şi calea spre integrare europeană”. La lansare au participat circa 70 de membri ai Tineretului Liberal şi Tineretului Naţional Liberal din România.

La deschidere, preşedintele Tineretului Liberal Ion Cebanu a apreciat necesitatea ca deputaţi, miniştri şi alţi lideri de opinie din cadrul partidului să împărtăşească din experienţa şi cunoştinţele lor tinerilor care au decis să se implice în politică. Şcoala a debutat cu o introducere în istoria apariţiei mişcării de renaştere naţională de către deputatul Ion Hadârcă, care a vorbit detaliat despre marile adunări naţionale, activitatea şi idealurile lui Gheorghe Ghimpu. A urmat alocuţiunea vicepreşedintelui PL Veaceslav Untilă, în care s-a referit la activitatea sa în cadrul Ministerului de Interne în perioada de renaştere naţională, istoria liberalismului şi activitatea sa de deputat între anii 2005–2009.

A încheiat prima zi a şcolii politice Anatol Arhire, vicepreşedintele raionului Ungheni. Anatol Arhire a spus participanţilor la şcoală că pentru ca un partid să reuşească în administraţia centrală trebuie să fie eficient în administraţia locală. Posibilitatea de dezvoltare a localităţilor mici din Republica Moldova ser regăseşte în proiectele europene transfrontaliere este de părere Anatol Arhire, iar aceste oportunităţi nu trebuie irosite.

În cursul zilei de astăzi, 9 septembrie, în cadrul Şcolii Poltice “Gheorghe Ghimpu” vor ţine cursuri Vlad Lupan, deputat şi vicepreşedinte PL, Wolfgang Behrendt, şeful secţiei politice şi economice din cadrul Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova, Tatiana Potâng, viceministru al Educaţiei, Valeriu Munteanu, deputat şi vicepreşedinte PL.

Şcoala politică “Gheorghe Ghimpu” va dura până duminică, 11 septembrie 2011.

Departamentul Comunicare al Tineretului Liberal
Sursa: www.pl.md

Şcoala de vară a Tineretului Liberal Victimele atacurilor teroriste din SUA comemorate de PL