Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La Leova, Cantemir, Drochia, Ocniţa, Ştefan Vodă şi Briceni au avut loc Conferinţele Teritoriale

|versiune pentru tipar||
PL / 7 aprilie 2014
Partidul Liberal

În această perioadă Organizaţiile Teritoriale ale Partidului Liberal desfăşoară Conferinţele Teritoriale. Astfel, la Leova, Cantemir, Ocniţa, Drochia, Ştefan Vodă şi Briceni, au avut loc Conferinţele, la care au participat reprezentanţi din Conducerea Partidului.

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Leova, 6 aprilie 2014

Conferinţa Teritorială a Organizaţiei PL din Leova şi-a desfăşurat lucrările duminică, 6 aprilie 2014, cu participarea Preşedintelui PL, Mihai Ghimpu.

După ce a fost audiat raportul de activitate al Organizaţiei, delegaţii Conferinţei au discutat mai multe chestiuni organizatorice şi au atras atenţia asupra problemelor cetăţenilor din localităţile r. Leova.

Conferinţa a ales conducerea Organizaţiei, astfel, în calitate de Preşedinte al Organizaţiei Teritoriale PL Leova a fost ales Igor Jugănaru, în funcţia de vicepreşedinţi ai Organizaţiei au fost aleşi: Oleg Siminiuc, Maria Mateiciuc şi Ion Chele, iar în funcţia de secretar coordonator a fost ales Valeriu Mercuşev.

De asemenea, Conferinţa a ales membrii Comisiei de Cenzori şi a stabilit componenţa nominală, conform statutului, a Consiliului Teritorial al Organizaţiei şi a delegat participanţii la Congresul Partidului.

Mihai Ghimpu a informat delegaţii despre ultimele evenimente politice interne şi externe, situaţia socială din republică, activitatea partidului şi activitatea parlamentară a Deputaţilor PL. Parcurgerea cu succes a drumului european a fost un alt subiect important tratat de către Preşedintele PL, referindu-se şi la rolul important al Partidului Liberal în salvarea vectorului european.

Participanţii la Conferinţă au adresat mai multe întrebări Preşedintelui cu referire la probleme sociale, evenimente şi decizii politice, acţiunile Coaliţiei care nemulţumesc cetăţenii, liberalizarea regimului de vize şi semnarea Acordului de Asociere, situaţia din Ucraina, problema transnistreană ş.a.

În discursul pe care l-a avut, Mihai Ghimpu a vorbit şi despre rezultatele ultimelor ultimelor sondaje ale opiniei publice, efectuate în Republica Moldova la începutul anului 2014, care indică o creştere stabilă a încrederii populaţiei în Partidul Liberal şi în liderii PL — Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă.

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Cantemir, 6 aprilie 2014

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Cantemir a avut loc duminică, 6 aprilie 2014, şi l-a avut în calitate de invitat pe Mihai Ghimpu, Deputat, Preşedintele PL.

Delegaţilor Conferinţei le-a fost prezentat raportul de activitate al Organizaţiei de către Victor Culicovschi, Preşedintele OT PL Cantemir, iar ulterior, au fost puse în discuţie mai multe subiecte ce ţin de organizarea internă, planificarea activităţilor pentru următoarea perioadă şi situaţia din cadrul Organizaţiilor Primare din r. Cantemir.

Conferinţa a ales conducerea Organizaţiei, astfel, Victor Culicovschi a fost ales Preşedinte al Organizaţiei Teritoriale PL Cantemir, vicepreşedinţi au fost aleşi Andrei Doina, Mihail Luchiţă şi Nicolae Şişianu, iar în funcţia de secretar coordonator al Organizaţiei a fost ales Valeriu Cipileaga. De asemenea, delegaţii au ales membrii Comisiei de Cenzori şi ai Comisiei de Etică şi Disciplină, a fost stabilită componenţa nominală, conform statutului, a Consiliului Teritorial şi au fost aleşi delegaţii la Congres.

Preşedintele PL a informat delegaţii Conferinţei despre situaţia la zi din politică şi a abordat problemele sociale precum — lipsa locurilor de muncă, salarii/pensii/burse mici în timp ce preţurile continuă să crească etc. Domnia Sa a făcut o trecere în revistă a ultimelor evenimente politice şi a accentuat importanţa anului 2014 pentru R. Moldova — anul când va fi semnat Acordul de Asociere cu UE şi anul alegerilor parlamentare de rezultatul cărora depinde viitorul european al republicii.

Mihai Ghimpu a menţionat că, în pofida greutăţilor şi a problemelor, cetăţenii trebuie să asigure continuitatea guvernării democratice pentru ca vectorul european al republicii să nu fie oprit, iar misiunea de a salva acest curs european îi revine PL-ului, întrucât actuala Coaliţie continuă să compromită democraţia şi să dezamăgească încrederea cetăţenilor, profitând de putere ca să-şi realizeze interesele proprii.

Spre sfârşit, Preşedintele PL a adus mulţumiri membrilor PL din Cantemir şi conducerii Organizaţiei pentru efortul depus şi pentru faptul că luptă pentru Libertate, Dreptate, Adevăr şi Bunăstare.

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Drochia, 6 aprilie 2014

La Conferinţă au participat, în calitate de invitaţi, Gheorghe Brega, Deputat, Victor Rusanovschi, Vicepreşedinte PL, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Edineţ şi Ion Apostol, Secretarul General al Partidului.

Violeta Roşca, Preşedinta Organizaţiei, a prezentat raportul de activitate al filialei PL Drochia, care, ulterior, a fost supus dezbaterilor.

Conferinţa a ales conducerea Organizaţiei, astfel, în calitate de Preşedinte al Organizaţiei Teritoriale PL Drochia a fost realeasă Violeta Roşca. Vicepreşedinţi — Tatiana Şalota(din oficiu, Preşedinta OFL), Parascovia Surlari, Vitalii Obada şi Gheorghe Chistruga. De asemenea, au fost aleşi membrii Biroului Permanent, membrii Comisiei de Cenzori şi ai Comisiei de Etică şi Disciplină şi au fost delegaţi participanţii la Congresul Partidului. Conferinţa a împuternicit Consiliul Teritorial să aleagă secretarul Coordonator al Organizaţiei.

Gheorghe Brega a prezentat situaţia socială şi politică din Republică şi a răspuns la întrebările delegaţilor în legătură cu activitatea parlamentară a Partidului Liberal, dar şi neconstituţionalităţile pe care deputaţii PL le-au sesizat la Curtea Constituţională.

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Ocniţa, 30 martie 2014

Duminică, 30 martie 2014, Organizaţia Teritorială PL Ocniţa a convocat Conferinţa Teritorială la care a participat, în calitate de invitat, Ion Apostol, Secretar General al Partidului Liberal.

În raportul de activitate al Organizaţiei, Anatolie Plamadeală a enumerat realizările Partidului Liberal în r-nul Ocniţa, activităţile Organizaţiei şi reuşitele acesteia, menţionând şi acţiunile de caritate la grădiniţa şi şcoala din s. Sauca şi la şcoala specială din s. Grinăuţi.

Ulterior, raportul a fost supus dezbaterilor, iar participanţii au discutat o serie de probleme din localităţile r. Ocniţa şi au înaintat mai multe propuneri de dezvoltare a Organizaţiei şi implicare activă în soluţionarea acestor probleme. Delegaţii au accentuat că activitatea PL este apreciată de locuitorii din r. Ocniţa şi au precizat că cetăţenii îşi doresc ca să le fie apărate interesele, iar acest lucru îl face doar PL. Alocuţiuni în acest sens au avut — Arcadie Călăraş, Leonid Focşa, Liubovi Ixari, Alexandru Reşetnic, Valentina Chişca, Eugenia Vlad şi Mihai Bularga.

În continuare, Conferinţa l-a ales pe Denis Rotari în calitate de Vicepreşedinte al Organizaţiei, iar Marin Baltag a fost ales în calitate de secretar coordonator. Totodată, Conferinţa a adoptat o nouă componenţă numerică şi nominală a Consiliului Teritorial al Organizaţiei şi a delegat participanţii la Congresul PL, care va avea loc la 25 mai a.c.

Ion Apostol, Secretar General al PL, a prezentat o informaţie succintă despre situaţia socială şi politică din republică, activitatea Partidului Liberal şi succesele acestuia, a reiterat politica partidului, accentuând obiectivul principal al acestuia — integrarea RM în UE.

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Ştefan Vodă, 23 martie 2014

La 23 martie 2014, Organizaţia Teritorială PL Ştefan Vodă a convocat Conferinţa Teritorială.

La lucrările Conferinţei Teritoriale Ştefan Vodă a participat şi Valeriu Munteanu, Vicepreşedinte PL, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În prezentarea raportului, Anatol Cârnu, Preşedintele filialei, a expus delegaţilor de la Conferinţă a analiză minuţioasă despre activitatea Organizaţiei în perioada 2012–2013. Printre cele enumerate, menţionăm: sădirea a cca 250 de copăcei în parcul din or. Ştefan Vodă(la 22 martie a.c.); promovarea valorilor liberale şi europene prin diferite activităţi şi marcarea evenimentelor de importanţă istorică pentru R. Moldova; acţiuni de caritate etc.

Raportul a fost supus dezbaterilor, iar delegaţii au înaintat propuneri pentru a îmbunătăţi activitatea Organizaţiei şi pentru a informa locuitorii r-nului Ştefan Vodă despre activitatea Partidului Liberal.

În continuare, Conferinţa a ales conducerea Organizaţiei:

De asemenea, delegaţii Conferinţei au ales componenţa Comisiilor de Cenzori şi de Etică şi Disciplină. Şi au fost delegaţi participanţii la Congresul Partidului, care va avea loc pe data de 25 mai 2014.

Ulterior, Valeriu Munteanu, Vicepreşedinte PL, Deputat în Parlamentul RM, a făcut a analiză amplă a situaţie sociale şi politice din Republică a răspuns la întrebările participanţilor la Conferinţă. Deputatul PL a vorbit despre activitatea parlamentară a Partidului Liberal, sesizările depuse la Curtea Constituţională şi hotărârile Curţii, situaţia din Ucraina şi declaraţia adoptată de PL cu privire la agresiunea militară a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Totodată, Valeriu Munteanu a abordat şi problemele cu care se confruntă cetăţenii R. Moldova, vorbind şi despre neconstituţionalităţile permise sau realizate de către Coaliţia de guvernare.

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Briceni, 22 martie 2014

Sâmbătă, 22 martie 2014, a avut loc Conferinţa Teritorială a Organizaţiei Teritoriale PL Briceni la care au participat şi Deputatul Gheorghe Brega şi Corina Fusu, Vicepreşedintă a PL, Preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale.

După audierea raportului de activitate al Organizaţiei, prezentat de către Gheorghe Bordei, Preşedintele filialei, delegaţii au pus în dezbatere mai multe probleme cu care se confruntă cetăţenii, dar şi chestiuni organizatorice. Cuvântări în acest sens au avut — Valeriu Statnii, Mihail Carp, Valerii Samohvalov şi Vasile Ciobanu.

Conferinţa a ales conducerea Organizaţiei:

Totodată, au fost aleşi membrii Comisiei de Cenzori (Mihail Rusnac, Ion Dodu şi Victor Ciutac ) şi membrii Comisiei de Etică şi Disciplină (Statnii Valeriu, Carp Mihail, Ciobanu Vasile). Conferinţa a delegat participanţii la Congresul Partidului.

La sfârşitul Conferinţei, Deputaţii PL Gheorghe Brega şi Corina Fusu au informat delegaţii despre ultimele evenimente de pe arena politică din R. Moldova, activităţile organizate de către Partidul Liberal, situaţia socială şi politică din republică, activitatea parlamentară a Partidului şi sesizările depuse la Curtea Constituţională. De asemenea, Deputaţii PL au vorbit şi despre situaţia creată în Ucraina în urma agresiunii militare a Federaţiei Ruse şi declaraţia pe care a adoptat-o Partidul în acest sens.

Delegaţii Conferinţelor au condamnat trădarea şi au apreciat faptul că nici o Organizaţie Teritorială a Partidului Liberal nu a trecut de partea lor.

Membrilor noi ai Partidului le-au fost înmânate, în cadrul Conferinţelor Teritoriale, legitimaţii.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale PL sect. Râşcani şi Rezina Tinerii liberali de 7 aprilie: Noi nu uităm!