Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tinerii liberali de 7 aprilie: Noi nu uităm!

|versiune pentru tipar||
PL / 7 aprilie 2014
Partidul Liberal

Tinerii liberali au comemorat astăzi evenimentele din 6–7 aprilie 2009. O parte dintre liberali au mers, tradiţional, în comuna Bubuieci, la mormântul lui ValeriuBoboc — unul din tinerii care a decedat în noaptea de 7 spre 8 aprilie, după ce a fost bătut cu cruzime de poliţişti.

Prezent la eveniment, Ion Apostol, Secretarul General al Partidului Liberal, a declarat că V. Boboc, ca şi alţi tineri, şi-a sacrificat viaţa pentru libertatea de care astăzi se bucură toţi cetăţenii republicii.

“Cert este că regimul comunist a dorit mereu să şteargă din memoria noastră adevăraţii eroi şi regretăm mult că Valeriu Boboc nu mai este printre noi. Ar fi trebuit să trăiască şi să-şi crească feciorul minor. Din păcate, pentru libertate au murit şi în Republica Moldova, şi în Ucraina, fapte care ne confirmă necesitatea unei lupte până la capăt împotriva comunismului. Doar datorită tinerilor care au avut curajul să se pronunţe împotriva regimului totalitar comunist, avem astăzi libertatea de exprimare şi libera circulaţie, aprobată de Uniunea Europeană. Este meritul acelor tineri, care au ieşit în Piaţa Marii Adunări Naţionale în zilele de 6 şi 7 aprilie. Ne închinăm în faţa părinţilor care au crescut şi au educat aceşti tineri, adevăraţi patrioţi ai neamului” — a menţionat Ion Apostol.

Preşedintele Tineretului Liberal, Ion Cebanu s-a declarat astăzi profund îngrijorat că adevărul despre 7 aprilie nu a fost recunoscut de actuala guvernare şi, deşi au trecut 5 ani, cei care se fac vinovaţi nu au fost pedepsiţi.

“Lucrurile nu pot lăsate să se întâmple de la sine pentru că ele pot degenera în orice moment. Dimpotrivă, trebuie să alegem un parcurs civilizat, european, fapt ce înseamnă libertate şi supremaţia legii. Asta ne dorim noi, liberalii, şi asta o dorim tuturor conaţionalilor”, a conchis Cebanu.

Seara, Liberalii au ieşit în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu fotografiile celor 5 tineri care au decedat după ce au fost bătuţi cu cruzime de către poliţişti — Valeriu Boboc, Ion Ţâbulea, Eugen Ţapu, Maxim Canişcev şi Radu Ciobanu — şi au aprins lumânări în memoria lor. Aceştia au depus flori la locul unde a fost omorât V. Boboc şi au păstrat un moment de reculegere în memoria celor care au plătit cu viaţa pentru libertatea noastră.

“7 — Noi nu uităm!” — a fost mesajul Tinerilor Liberali “scris” în PMAN cu zeci de lumânări.

La aceste evenimente au participat şi Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte PL, Primar General al mun. Chişinău, Ion Apostol, Secretar General al PL şi Ion Cebanu, Preşedintele Tineretului Liberal.

Veşnică memorie eroilor!

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

La Leova, Cantemir, Drochia, Ocniţa, Ştefan Vodă şi Briceni au avut loc Conferinţele Teritoriale Anatol Şalaru a avut întâlniri cu cetăţenii RM în Ferrara şi Torino