Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 27 februarie 2011
Partidul Liberal

Sâmbătă, 26 februarie, sub conducerea preşedintelui Mihai Ghimpu, a avut loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal. La reuniune au participat, de asemenea, prim-vicepreşedinţii Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru, Ion Hadârcă, vicepreşedinţii Corina Fusu, Boris Vieru, Valeriu Munteanu, Vlad Lupan, secretarul general Oleg Bodrug, deputaţi, miniştri şi viceminiştri PL, peste o sută de membri ai Consiliului din filialele teritoriale ale partidului şi din municipiul Chişinău.

Consiliul a discutat stadiul de pregătire a PL de campania alegerilor locale din anul curent, inclusiv selectarea şi promovarea candidaţilor pentru funcţiile de primari şi de consilieri locali, raionali şi municipali, modalităţile optime de organizare a campaniei electorale, completarea resurselor umane ale partidului.

În contextul acestei chestiuni, a fost luată decizia ca Partidul Liberal să promoveze 100 de candidaţi la funcţia de primar şi 1000 de candidaţi la funcţia de consilier din rândurile Tineretului Liberal (OTPL). Cei care au luat cuvântul au apreciat că aceasta va fi cea mai amplă campanie de promovare a tineretului în administraţia publică locală.

O altă chestiune importantă supusă dezbaterii de către preşedintele Mihai Ghimpu a fost fuziunea Mişcării Acţiunea Europeană în Partidul Liberal, preconizată pentru luna martie. Majoritatea membrilor Consiliului au aprobat fuziunea, subliniind că este un pas foarte important realizat de Partidul Liberal în procesul de unificare şi consolidare a forţelor politice de dreapta şi de centru-dreapta. Preşedintele Mihai Ghimpu a mulţumit Consiliului şi a apreciat că actuala fuziune este un bun început al procesului de unificare a Dreptei politice.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă încurajează tinerii să candideze la alegerile locale din vară Felicitări de Mărţişor!