Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă încurajează tinerii să candideze la alegerile locale din vară

|versiune pentru tipar||
PL / 27 februarie 2011
Partidul Liberal

Sâmbătă, 26 februarie 2011, Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal şi Primarul General al mun. Chişinău a propus în cadrul Consiliului Republican al Partidului Liberal ca la alegerile locale din vara anului curent să candideze cel puţin 1000 de tineri pe locuri de trecere pentru consiliile locale şi cel puţin 100 de tineri pentru funcţia de primar, aceştia urmând a fi din timp instruiţi pentru a avea succes în campanie.

În aceeaşi zi, Dorin Chirtoacă a participat la o întâlnire cu participanţii proiectului lansat de Tineretul Liberal şi NDI Moldova “Tineri candidaţi locali”, împărătăşindu-le experienţa sa de ales local. În pofida faptului că avea febră (38,4°C), Primarul General al mun. Chişinău a răspuns timp de până la 5 ore la toate întrebările tinerilor privitoare la calităţile care trebuie să le deţină un candidat pentru alegerile locale, tehnicile de campanie electorală, elaborarea mesajului şi prezentarea acestuia la întâlnirile cu alegătorii.

Dorin Chirtoacă le-a recomandat tinerilor să studieze minuţios activitatea consiliului sau primăriei din localitatea în care doreşte să candideze, să identifice cele mai stringente probleme şi să vină în faţa alegătorilor cu soluţii reale şi credibile. Chirtoacă a ţinut să încurajeze tinerii liberali să candideze la alegerile locale, contribuind astfel la schimbarea clasei politice la nivel local şi reformarea administraţiei publice locale şi în perspectivă a celei centrale, reforme ce vor contribui la creşterea eficienţei şi transparenţei activităţii administraţiei publice, creşterea nivelului de trai şi îndeplinirea condiţiilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Departamentul comunicare al Organizaţiei de Tineret a PL
Sursa: www.pl.md

Tineretul Liberal vă invită la Ziua Îndrăgostiţilor Dragobetele Şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal