Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tineretul Liberal vă invită la Ziua Îndrăgostiţilor Dragobetele

|versiune pentru tipar||
PL / 23 februarie 2011
Partidul Liberal

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor Dragobetele, care se sărbătoreşte la 24 februarie, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal îi felicită pe tinerii din Republica Moldova, dorindu-le multă dragoste, sănătate şi fericire.

Tineretul Liberal anunţă desfăşurarea la 24 februarie 2011 a unui program de Dragobete:

Dragobetele este sărbătoarea românească a îndrăgostiţilor, moştenită de la daci. Este marcată la 24 februarie în Republica Moldova şi România. Conform tradiţiei populare, în dimineaţa de Dragobete, fetele adunau zăpadă şi o topeau, păstrând apa în vase noi. Cine se spala cu această apă devinea frumoasă şi avea noroc în dragoste. Apoi, îmbrăcaţi în cele mai bune haine, tinerii se întâlneau în centrul satului şi plecau să caute flori de primăvară prin păduri şi lunci. La ora prânzului, fetele se întorceau în sat alergând, urmărite de câte un băiat căruia îi căzuse dragă. Dacă băiatul era iute de picior şi o ajungea, iar fata îl plăcea, el o săruta în văzul tuturor. De aici provine expresia Dragobetele sărută fetele! Sărutul acesta semnifica logodna celor doi pentru un an sau chiar pentru mai mult, Dragobetele fiind un prilej pentru a-şi arăta dragostea în faţa comunităţii.

Alături de Mărţişor şi alte sărbători tradiţionale, Dragobetele defineşte între popoarele lumii specificul naţional al românilor de pretutindeni.

Tinretul Liberal
Sursa: www.pl.md

Partidul Liberal vine cu ideea modificării Legii cu privire la perfectarea actelor stării civile Primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă încurajează tinerii să candideze la alegerile locale din vară